10x kleur in de slaapkamer met duurzame verf

Of je nu een lichte slaapkamer wil, een donkere, een rustige of een drukke slaapkamer, we willen allemaal iets anders in onze slaapkamers.

Terwijl de ene persoon graag de knusheid heeft van een donkere kleur, heeft een ander meer behoefte aan een rustige en serene slaapkamer als ontsnapping uit het dagelijkse leven. Wat jouw behoefte ook is, er zijn veel verschillende opties om kleur toe te passen in jouw slaapkamer met bijvoorbeeld verf. In deze blog geven we je inspiratie voor een slaapkamer die bij jou past.

Aubergine Fresco lime paint Iris floor Pure & Original
Aubergine Fresco lime paint Iris floor Pure & Original

 

Kies verf met kleurnuances voor jouw slaapkamer

Twijfel je nog tussen behang met een printje of een geverfde muur? Wat dacht je van een muurverf met kleurnuances zoals bijvoorbeeld Fresco kalkverf? Door de kalk in de verf, zorgt de manier van aanbrengen met een blokkwast voor kleurnuances die de kleur ook wat oplichten. Op die manier kun je bijvoorbeeld jouw slaapkamerdeur in dezelfde kleur lakken als de muur en toch een totale andere uitstraling krijgen met kalkverf op de muur.

Kleur in de slaapkamer voor de durfal

Ben jij nou echt gek op kleur? Laat dan geen stukje muur, plafond, kozijn of deur ongekleurd. Kies ervoor om de hele ruimte in dezelfde kleur te schilderen of, wanneer je durft, uitdagende combinaties te maken en deze creatief toe te passen door middel van kleurvlakken of verfsoorten met kleurnuances.

 

Ton-sur-ton kleurgebruik

Ga je voor een rustige en serene uitstraling in jouw slaapkamer? Werk dan met verschillende kleurtinten uit dezelfde kleurgroep. Of verwerk dezelfde kleur in verschillende verfsoorten waardoor deze net iets in kleur verschillen. Een lak of krijtverf zal altijd donkerder uitpakken in dezelfde kleur dan een kalkverf waardoor je met dezelfde kleur toch diepte kunt creëren. En wil je nou helemaal uitpakken? Lak dan ook de vloer mee in een soortgelijke tint en pas jouw beddengoed en accessoires op de kleuren aan.

 

Provincial Gold Fuente Iris Floor Pure & Original
Gordijnen: Fuente Provincial Gold
Vouwgordijnen: Rozzo Provincial Gold
Paneelgordijn: Mezza Provincial Gold
Muren: Classico Chalk White
Zwarte muur: Classico Black Smoke
Vloer: Carazzo Black Smoke

Pas kleur toe met gordijnen

Is een kleur op de muur te gedurfd voor jou? Je kunt kleur ook op andere manieren toepassen. Bijvoorbeeld door een paneel in een kleur te verven en als hoofdbord te gebruiken. Maar je kunt de kleur ook toepassen in de gordijnen! Pure & Original heeft een gordijnencollectie in samenwerking met Inside Blinds in kleuren die perfect aansluiten bij de verfkleuren. Je kunt het zo bont of rustig maken als je maar wilt.

 

Warmte toevoegen in de slaapkamer met kleur

Een warm nestje waar je je aan het einde van de dag heerlijk kunt terugtrekken. Hoe fijn is dat wanneer je dit kunt creëren in je slaapkamer? Dit doe je door het toepassen van verschillende warmte tinten. Zo helpt een mooie houten vloer vaak al mee maar ook de kleur op de muur is belangrijk. Kies voor een warme en rustige tint voor een ontspannen sfeer of voor een warme donkerdere tint wanneer je de ruimte een knusser gevoel wilt geven. Zorg voor accessoires met zachte materialen en ronde vormen en beddengoed in een bijpassende warme tint. En voilà, dat wordt genieten!

 

Sahara Dust Marrakech Walls Crisp Sheets Pure & Original
Fotografie: Crisp Sheets

Een rustige en serene sfeer door licht kleurgebruik

Wanneer je een lichte slaapkamer wilt, kies je natuurlijk ook voor een mooie lichte kleur op de muur. Doe dit ook in jouw beddengoed en raambekleding om deze rustige sfeer door te trekken. Wil je toch heel voorzichtig wat kleur toepassen? Kies dan voor kunst aan de muur met wat kleur erin of voor een mooie gekleurde bedsprei en kussens. Ook kun je het geheel wat spannender maken door textiel of bijvoorbeeld een fauteuil met een print.

 

Slate Grey Licetto Pure & Original Judith Doppenberg
Muur: Licetto Slate Grey
Fotografie: Judith Doppenberg

Donkere kleuren op de muur in jouw slaapkamer

Heb jij een hele grote slaapkamer of wil je simpelweg jouw slaapkamer knusser maken? Dan kan een donkere kleur om de muren erg goed werken! Het klinkt misschien heel spannend en je hoort vaak dat een donkere kleur de ruimte kleiner maken maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. Het zorgt er wel voor dat de muren voelen als een warme deken, als een cocon waar je je heerlijk in kunt terugtrekken. Combineer deze donkere kleur met bijvoorbeeld lichte(re) kleuren in je beddengoed en natuurlijke accenten in de accessoires en het geheel wordt alweer wat lichter.

Skin Powder Fresco kalkverf Jeremy Philips Pure & Original
Photographer: Jeremy Philips
House owner: Sarajane Corani

Schilder het plafond mee

In de meeste gevallen wordt er voor een wit plafond gekozen en blijft deze vaak ook wit. Heb je er al eens aan gedacht om het plafond mee te schilderen? Zelfs met een lichte tinten geeft dit al een groots maar subtiel effect.

 

Koele kleuren in de slaapkamer

Het gebruik van koele kleuren en dan met name blauw kan heel kalmerend werken. Combineer met een wit voor een frisse uitstraling en maak het geheel wat gezelliger en warmer door het toepassen van planten en accessoires van natuurlijke materialen zoals deze lamp of een mooie linnen bedsprei.

Ground Pepper Licetto Soverom Pure & Original
Ground Pepper Licetto Soverom Pure & Original

Voeg kleur toe met een geverfde lambrisering

Vind het je toch spannend om de hele muur in een kleur te schilderen? Verf dan een lambrisering of maak gebruik van kleurvlakken om toch wat kleur toe te voegen. Deze kleur kun je weer terug laten komen in je beddengoed of accessoires in de slaapkamer.

 

Door Danielle Duijn

Marketing & communicatie bij Pure & Original

Deel dit artikel