Classico North Sea Silt Mexican Sand Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original

Muurkleuren voor een sfeervolle slaapkamer

Een sfeervolle slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Niet alleen is het belangrijk dat het opgeruimd is, maar ook de kleuren op de muur en in de rest van de slaapkamer hebben een functie. De meest rustgevende kleur die je kunt gebruiken is blauw, maar daar koos ik natuurlijk niet voor.

Een leeg canvas

Letterlijk alle muren in dit huis waren wit toen ik op 1 december de sleutel kreeg. Natuurlijk had ik van tevoren al nagedacht over de muurkleuren en in een vorige blog kunnen jullie zien wat ik in de woonkamer heb gedaan. Van een kille ruimte met marmeren vloer, naar een sfeervolle woonkamer met een pvc-vloer en aardetinten op de muur.

Ook de slaapkamer moest er natuurlijk aan geloven. De trouwe lezers van mijn blog en volgers op Instagram weten dat ik van aardetinten hou en er verder geen kleur in huis komt! Het kleurenpallet van de woonkamer werd dan ook doorgetrokken naar de slaapkamer. En even… er is toch niks fijner dat een witte muur verven in een mooie kleur. De ruimte zie je gewoon per kwartier opknappen!

 

De muurkleuren in mijn slaapkamer

Er zit een nis in mijn slaapkamer en ik besloot dat effect te versterken door alleen de nis een andere kleur te geven dan de rest van de kamer wat een heel knus gevoel geeft aan de slaapkamer. Hier koos ik voor dezelfde kleur als in de woonkamer achter de bank, namelijk Mexican Sand in Classico krijtverf. Het is een mooie, warme bruintint die perfect past in een modern interieur en met vele aardetinten blend.

Als contrast koos ik voor de rest van de slaapkamer voor de kleur North Sea Silt. Een waanzinnig mooie beige die eveneens perfect past bij de huidige trends. Samen vormen ze een perfect duo!

De afstyling van de slaapkamer

Een bed staat natuurlijk centraal in de slaapkamer en als contrast tegen de lichte muren, koos ik voor een donkergrijs bed. Dit zorgt voor een mooi contrast. Tip: als je alles in de ruimte binnen hetzelfde kleurenpallet kiest, zul je zien dat er rust een eenheid ontstaat en dat is heel belangrijk in een slaapkamer.

Volg me op Instagram voor meer (interieur)inspiratie en een kijkje achter de schermen.

Liefs, Judith

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel