Trapverf

Ben je op zoek naar een duurzame en slijtvaste trapverf om je houten trap te voorzien van een frisse uitstraling? Bij Pure & Original vind je de beste trapverf die we op basis van water en PU acrylaathars produceren voor het mooiste resultaat. Dankzij de basis van PU acrylaathars bent u verzekerd van een slijtvaste trapverf. Carazzo is een extreem sterke, universele lak op waterbasis die we in wel 182 kleurtinten aanbieden, waardoor je bij Pure & Original altijd de juiste trapverf vindt.

Nadat je klaar bent met je trap verven, wil je uiteraard zo snel mogelijk weer gebruik kunnen maken van de trap. Onze trapverf is dan ook volledig op waterbasis, waardoor je profiteert van een extreem snelle droogtijd.

Wil je jouw trap voorzien van een frisse, nieuwe kleur? Kom dan eens langs bij een van onze verkooppunten of laat je inspireren in een van onze showrooms door het hele land.

Vind een dealer bij jou in de buurt
Trap binnenkijken landelijke woning Iris Floor Pure & Original black truffle

De beste trapverf

Bij Pure & Original vind je de beste trapverf op waterbasis met een matte tot zijdeglans uitstraling: Carazzo. Deze trapverf is speciaal geproduceerd voor zwaar belaste plekken, zoals de trap. Dankzij onderstaande eigenschappen van onze trapverf ben je verzekerd van een duurzame en strakke traplak

 • Trapverf op waterbasis
 • Gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten
 • 182 trapverf kleuren: mat tot hoogglans
 • Zeer milieuvriendelijk
 • Hoog dekvermogen: laag in verbruik
 • Oplosmiddelvrij
 • Spanningsarm
 • Geen synthetische bindmiddelen
 • Onbrandbaar
 • Goede chemische en abrasie weerstand
 • Uitstekend kleurbehoud
 • Slijtvast
 • Schrobvast
 • Krasvast
Green Room Marrakech Walls Margaret de Lange Pure & Original

Trapverf op waterbasis: watergedragen verf

Waar andere trapverfsoorten voornamelijk geproduceerd worden met lak op oliebasis, produceren we Carazzo volledig op waterbasis. Traplak op basis van olie is zeer sterk en wordt gekenmerkt door een subtiele glans. Door continue ontwikkeling en expertise binnen het vak, hebben we met Carazzo een watergedragen verf ontwikkeld die net zo sterk en slijtvast is als trapverf op oliebasis. Onze watergedragen verf is echter vele male duurzamer dan trapverf op oliebasis.

Hoeveel liter verf heb ik nodig?

Afhankelijk van de kleurtint en het type ondergrond gebruik je +/- 1 liter per 10-12 m2

Hoelang moet trapverf drogen?

Trapverf van Pure & Original droogt zeer snel. Laat iedere laag Carazzo trapverf die je aanbrengt minimaal 6 uur drogen.

Kleurenbrochure Pure & Original

Ruim 180 trapverf kleuren

Pure & Original biedt de perfectie kleurtint voor iedere trap, passend bij ieder interieur. Carazzo trapverf is dan ook verkrijgbaar in ruim 182 kleurtinten. Laat je inspireren en bekijk hier onze complete kleurenkaart.

Kom je niet helemaal tot een keuze tussen onze trapverf kleuren of heb je behoefte aan deskundig advies? Bezoek dan een van onze verkooppunten of showrooms door het hele land.

Trapverf kopen van Pure & Original

Wil je aan de slag met de trapverf van Pure & Original? Bezoek dan een van onze verkooppunten door het hele land. Op die manier heb je ook direct de mogelijkheid om de trapverf kleuren in het echt te zien om zeker te zijn van je keuze. Ieder verkooppunt beschikt over een zeer ruime voorraad trapverf kleuren. Indien de gewenste trapverf niet meer op voorraad is, kan het altijd besteld worden waarna je de trapverf na een aantal dagen in huis hebt en aan de slag kunt.

Skin Powder Carazzo Inge van Cleef Pure & Original

Trap schilderen: is een primer nodig?

Carazzo is een watergedragen verf die goed hecht op watergedragen ondergronden. Voor het mooiste en een langdurig duurzaam resultaat raden we wel altijd aan om de trap eerst grondig te schuren, te ontvetten en ontstoffen en vervolgens gebruik te maken van een primer. Je kunt hiervoor de OmniPrim Pro gebruiken. Deze is al op kleur te mengen waardoor de kleur direct dekkend is. Nadat je de primer hebt aangebracht, adviseren we om minimaal twee lagen trapverf aan te brengen voor het beste resultaat.

Verfkwasten non-paint Pure & Original

Trap verven met het beste gereedschap

Ga je binnenkort je trap verven, maar beschik je niet over de juiste kwasten? Carazzo trapverf aanbrengen doe je met een ronde of platte kwast. Bij Pure & Original beschikken we over een zeer ruim assortiment kwasten en rollers, waardoor je altijd bent verzekerd van het juiste gereedschap om je trap te verven.
Naast trapverf, primer een ronde of platte kwast en schuurpapier, raden we je aan om te denken aan afplaktape, ontvetter en een verfbakje. Zo realiseer je eenvoudig het gewenste effect.

Hoe moet ik een trap verven?

Ga je voor het eerst een houten trap verven of kun je wel wat handige tips gebruiken? Hieronder vind je een stappenplan voor het schilderen van je trap met slijtvaste trapverf.

1. Maak je trap grondig schoon en vetvrij

Allereerst is het noodzakelijk om je trap grondig te reinigen voordat je start met het schuren. Zoals eerder aangeven, zorgt olie/vet ervoor dat de trapverf minder goed en lang hecht. Het is dan ook erg belangrijk om je trap te ontvetten. Doe je dit niet en start je gelijk met schuren, dan schuur je de olie- en vetresten in het hout, waardoor de trapverf minder goed hecht.

2. Trap schuren

Nadat je de trap volledig hebt ontvet en schoongemaakt, start je met het lichtjes opschuren van het hout. We adviseren om hierbij gebruik te maken van een lichte korrel.

3. Trap ontstoffen

Zorg ervoor dat je al het stof dat is ontstaan tijdens het schuren, afneemt met een vochtige doek.

4. Breng de primer aan

Om er zeker van te zijn dat de trapverf zich optimaal aan de houten trap hecht, raden we aan om te allen tijde gebruik te maken van de primer, in dit geval de OmniPrim Pro.

5. Breng de eerste laag trapverf aan

Vervolgens breng je de eerste laag trapverf aan. We geven je de tip mee om telkens een traptrede over te slaan, de helft van de treden te verven en de klus te verdelen over twee dagen. Zo kun je de trap gewoon blijven gebruiken terwijl de trapverf droogt.

6. Schuur de eerste verflaag

Door de eerste verflaag lichtjes te schuren, creëer je een optimale hechtlaag voor de laatste laag trapverf. Ook voor het schuren van de eerste laag, adviseren we om gebruik te maken van schuurpapier met een kleine korrel. Zorg er vervolgens voor dat de eerste laag weer volledig stofvrij is voordat je start met het aanbrengen van de tweede en eventueel laatste laag trapverf.

7. Breng de tweede laag trapverf aan

Ten slotte breng je zorgvuldig de laatste laag trapverf aan, waardoor je nieuwe trap klaar is. Afhankelijk van de kleur en aangebrachte dikte, kun je ervoor kiezen om een derde laag aan te brengen. Dit geldt voornamelijk voor de lichtere kleurtinten.