Badkamer verf

Tegenwoordig is een mooie verflaag bijna niet meer weg te denken uit de badkamer. Het ziet er namelijk strak en modern uit, is makkelijk schoon te maken en het is een hygiënische keuze. Ontdek de badkamer verf van Pure & Original en kies voor een stralend badkamer interieur.

Badkamer verf van Pure & Original

Pure & Original is een veelzijdig verfmerk dat verschillende verfsoorten ontwikkelt voor in de badkamer. Van hoogglans lak tot krijtverf en van mat effect tot betonlook, je kiest uit een divers en veelzijdig verfaanbod voor zowel muur als plafond:

 

Waar moet een goede badkamer verf aan voldoen?

De badkamer is de meest vochtige plek in huis. Je muren krijgen heel wat te verduren tijdens een douchebeurt. Het zorgt bijvoorbeeld voor flinke temperatuurschommelingen. Tijdens een warme douche ontstaat er stoom en condens. Dat vocht moet wel op een goede manier worden verwerkt.

Badkamer verf moet dus niet alleen vochtbestendig en goed bestand zijn tegen verschillende temperaturen, maar ook damp kunnen doorlaten en in staat zijn om schimmels en bacteriën te weren. Je wilt tenslotte geen muur waar het vocht zich in ophoopt met de vorming van schimmels als gevolg.

Welke verf is geschikt voor de badkamer?

Een verf die geschikt is voor de badkamer dient een aantal belangrijke eigenschappen te hebben. De badkamer is namelijk de vochtigste ruimte in huis. Zo dient hij dampdoorlatend te zijn en schimmels en bacteriën te weren. Hiermee voorkom je vochtophoping en schimmelvorming als gevolg. Bezit de gewenste verf niet al deze eigenschappen? Niet getreurd, want in veel gevallen kun je de verf met de juiste voorbereiding en afwerking toch toepassen in je badkamer.

Licetto afwasbare muurverf: de ideale badkamer verf

Als je op zoek bent naar een goede badkamerverf, dan is Licetto afwasbare muurverf de verf voor jou. Dankzij de uitstekende afwasbare eigenschappen van deze verfsoort verwijder je eenvoudig vuil of kalkaanslag van de muur. Deze super matte verf is bovendien niet krasgevoelig. Je kunt de muur met badkamer verf dus zonder problemen schoon schrobben.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat de verf verkleurt. Met Licetto afwasbare badkamer verf haal je een duurzaam en milieuvriendelijk product in huis dat is gekleurd met natuurlijke pigmenten.

Voorbereiding voor het verven van je badkamer

Met het treffen van de juiste voorbereidingen maak je het verven een simpele klus en komt je schilderwerk optimaal tot zijn recht. Om een perfecte basis te creëren, biedt Pure & Original je ontvetter, primer en fixeermiddel aan.

Onze OmniPrim Pro is een universele primer van hoge kwaliteit met een goede hechting en een matte uitstraling. De primer is een uitstekende ondergrond voor de verflaag in je badkamer.

Voordat je primer aanbrengt, is het belangrijk dat je de ondergrond goed reinigt. Zo voorkom je dat er uiteindelijk vuil in de verf gaat zitten, wat afdoet aan het resultaat. Met onze allesreinigende Super Cleaner ontdoe je iedere ondergrond van vet en vuil.

Met ons fixeer zorg je voor een uitstekende hechting van de badkamer verf op diverse wandsoorten. Zo is onze WallFix zeer geschikt voor poederachtige oppervlaktes en onze Fresco Special Fix ideaal voor minerale ondergronden.

Afwerkingen voor je badkamer verf

Om ervoor te zorgen dat de verflaag in je badkamer bestand is tegen vocht en vuil, hebben we verschillende afwerkingen. Bijvoorbeeld onze sealer, waarmee je je geverfde wanden afwasbaar maakt en ze een beschermlaag geeft. Of ga voor onze Italian Wax, een transparante en natuurlijke wax die je na het verven toepast. De wax maakt de ondergrond met meerdere gepolijste lagen waterafstotend.

Een andere natuurlijke afwerking is onze Lime Soap, een zeep die poreuze ondergronden verzadigt en de verflaag licht waterafstotend maakt. De zeep maakt de geverfde oppervlakken zeer onderhoudsvriendelijk.

De voordelen van Pure & Original verf voor de badkamer

Bij Pure & Original weet je zeker dat je kwalitatief uitstekende verf koopt. Je profiteert van een hoop voordelen:

  • Onze verf is op waterbasis en uitsluitend gekleurd met organische en natuurlijke pigmenten.
  • Oneindig veel mogelijkheden door een groot aanbod verfsoorten.
  • Al onze verfsoorten zijn in minimaal 165 kleuren beschikbaar.
  • Bij alle verfsoorten zit onze VOS (vluchtige organische stoffen) waarde ver onder de EU norm en soms zelfs op 0%.
  • De verfsoorten bevatten zo min mogelijk schadelijke stoffen en dankzij de ingrediënten is kans op een allergische reactie minimaal.

Al onze badkamer verfkleuren

Ieders smaak is uniek en dat is vaak duidelijk terug te zien in het interieur. Hier hoort ook de stijl van de badkamer bij. Met onze online verf kleurenkaart ontdek je tal van kleuren die aansluiten bij je smaak, zoals zwarte of witte badkamer verf, of bijvoorbeeld de speelsere kleuren beige, groen en blauw.

Badkamer verf kopen

Heb je de beste badkamer verf voor je interieur gevonden? Kom dan langs in een verfwinkel van een van onze top dealers. De Pure & Original Star Dealers zijn gevestigd in heel Nederland, dus er zit er altijd een dichtbij jou. Als de gewenste verf op voorraad is, neem je hem direct mee. Is dit niet het geval? dan kun je hem een aantal dagen later ophalen.

Advies of inspiratie nodig?

Heb je nog advies of inspiratie nodig voordat je badkamer verf koopt? Bekijk onze badkamer fotogalerij of kom langs bij de showrooms van een van onze dealers die voorzien zijn van Pure & Original verf. Zo krijg je direct een goed beeld van onze verschillende verfsoorten en kleuren. Daarnaast geven onze dealers je uitgebreid en deskundig advies op basis van je wensen.

 

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt of neem contact met ons op.

Onze verkooppunten