Gevelverf - Kalei

Kalei is een duurzame, regen- en weerbestendige behandeling waarbij de ondergrond (het metselwerk), de voeg en steen, zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. De Kalei van Pure & Original is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig met de Pure & Original Kalei kwast aan te brengen.

Vind een dealer bij jou in de buurt
Moonstone Quartz Kalei Pure & Original
Pure & Original - Calx en Quartz Kalei

Informatie Quartz Kalei

Eigenschappen:

 • Mat en lichte structuur
 • Praktisch reukloos
 • Zeer goed alkali weerstand
 • Zeer goede vochtweerstand
 • Licht vast, dus geen vergeling
 • Groenwerend

En meer, bekijk de technische informatie voor alle eigenschappen.

Pure & Original Quartz Kalei is een water verdunbare gevelverf waarin kleine quartz steentjes zijn verwerkt. Dit geeft de gevel een wat grovere uitstraling. Quartz Kalei is een hoogwaardige gevelverf met 100% natuurlijke en organische pigmenten. De verf is speciaal ontwikkeld voor buitengevels.

Sea Salt Calx Kalei Pure & Original
Pure & Original - Kalei kwast

Informatie Calx Kalei

Pure & Original Calx Kalei is een water verdunbare gevelverf zonder structuur.
Het is een gladde verf die de gevel een egaal effect geeft. Calx Kalei is een uiterst duurzame en vochtregulerende beschermlaag voor de gevel. De gevelverf houdt de ondergrond permanent droog tot op een maximumdiepte.De Calx Kalei gevelverf wordt vooral toegepast bij gevels waar een hoog vuilafstotende of waterdamp doorlatende gevelverf noodzakelijk is. Ook is deze verfsoort uitermate geschikt als beschermlaag voor nieuwe en oude kalei verf.

Eigenschappen:

 • Kalkmat
 • Zelfreinigend
 • Groenwerend
 • Zeer goede vochtweerstand
 • Geen verkleuring bij vocht
 • Parel effect

En meer, bekijk de technische informatie voor alle eigenschappen.

Mineral White Quartz Kalei Tessa Francesca Pure & Original

Kant en klare gevelverf

Je bent je aan het oriënteren op een mooie gevelafwerking. Anders zou je deze pagina waarschijnlijk niet tot hier lezen.
Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat Kalei meestal in de droge poedervorm aangeboden wordt. Je dient deze dan zelf te mixen met water en kleurpigmenten. Een lastig en zwaar karwei omdat alle kuipen die je aanmaakt altijd 100% identiek moeten zijn om kleur- en andere afwijkingen te voorkomen.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de producten van Pure & Original is onder andere dat de verf direct klaar is voor gebruik en eenvoudig aan te brengen is. Zo dus ook onze Kalei. Geen geknoei met water of pigmenten, zelf de Kalei mixen in kuipen etc.

Coffee Cream Calx Kalei Lesley di Alma Pure & Original

Wat is Kalei gevelverf?

Kalei, ook kaleien, is een techniek die tussen pleisteren en verven in zit. Deze oude techniek wordt al honderden jaren toegepast. Kalei wordt veel bij restauraties gebruikt, maar is ook perfect voor nieuwbouwwoningen. Het geeft jouw woning een bijzonder mooie uitstraling.

De Kalei is een behandeling waarbij de ondergrond zachter en minder zichtbaar wordt qua structuur. De ondergrond wordt op een duurzame manier regen- en weersbestendig gemaakt. Vroeger werd Kalei in veel lagen aangebracht om dit specifieke effect te krijgen, met de Pure & Original Calx of Quartz Kalei is twee lagen voldoende voor een mooi dekkend resultaat.