Oyster Grey Marrakech Walls Pure & Original

Tadelakt versus Marrakech Walls: Wat is de beste keuze voor jouw interieur?

Ben je op zoek naar een unieke wandafwerking? Overweeg dan Marrakech Walls van Pure & Original. Marrakech Walls is een mooi alternatief voor Tadelakt welke je zelf kunt aanbrengen. In deze blog vergelijken we deze twee populaire opties en bekijken we hoe ze toegepast kunnen worden, hun voordelen en nadelen, en welke het meest geschikt is voor jouw project.

Wat is Tadelakt?

Tadelakt is een traditionele Marokkaanse techniek waarbij kalkpleister op basis van natuurlijke kalksteen wordt gebruikt om een waterdichte, glanzende afwerking te creëren. Het wordt met de hand aangebracht, gepolijst en vervolgens behandeld met olijfzeep om waterbestendig te worden.

Wat is Marrakech Walls?

Marrakech Walls van Pure & Original is een kalkverf met een unieke uitstraling die doet denken aan Tadelakt. Het wordt aangebracht met een spatel voor een stuc look en biedt een vergelijkbare mediterrane look als Tadelakt, maar met een eenvoudigere toepassing.

 

Hoe breng je Tadelakt aan?

Tadelakt vereist vakmanschap en geduld. De kalkpleister wordt in meerdere lagen aangebracht, gepolijst en daarna behandeld met olijfzeep om waterdicht te worden. Het resultaat is een naadloze, waterbestendige afwerking.

Hoe breng je Marrakech Walls aan?

Marrakech Walls kan gemakkelijk zelf worden aangebracht met een spatel en is kant en klaar. Na het aanbrengen kan de verf worden gepolijst met Italian Wax voor een glanzende afwerking, vergelijkbaar met Tadelakt. Na afwerking met een beschermende laag zoals Dead Flat Eco Sealer is Marrakech Walls ook beschermd tegen vocht en vuil en kan het aangebracht worden in de badkamer met uitzondering van de natte cel.

 

Tadelakt in de badkamer

Tadelakt is perfect voor badkamers vanwege zijn waterdichte eigenschappen. Het kan worden gebruikt voor douchewanden, badkuipen en wastafels, waardoor een naadloze en schimmelbestendige afwerking ontstaat.

Marrakech Walls in de badkamer

Marrakech Walls kan ook worden toegepast in de badkamer, maar is minder waterbestendig dan Tadelakt. Het is geschikt voor muren en andere oppervlakken die niet direct in contact komen met water met als voorwaarde dat de muur is afgewerkt met Dead Flat Eco Sealer om de muur te beschermen tegen vocht en vuil.

 

Alternatief voor Tadelakt

Marrakech Walls is een praktisch alternatief voor Tadelakt vanwege de vergelijkbare uitstraling en eenvoudigere toepassing. Marrakech Walls is kant en klaar een eenvoudig zelf aan te brengen. Wanneer de Pure & Original werkwijze wordt aangehouden, kan het niet fout gaan.

 

Voordelen van Tadelakt

 • Waterdicht: Ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers.
 • Esthetisch: Geeft een luxe, mediterrane uitstraling.
 • Duurzaam: Gaat lang mee en ontwikkelt een mooie patina.

 

Voordelen van Marrakech Walls

 • Eenvoudige toepassing: Kan eenvoudig zelf worden aangebracht met een spatel.
 • Mediterrane of stoere look: Creëert een unieke, warme sfeer in je interieur.
 • 100% mineraal
 • Diverse toepassingen in combinatie met andere verfsoorten uit het Pure & Original assortiment (zie onderstaande video)

 

Nadelen van Tadelakt

 • Arbeidsintensief: Het aanbrengen van Tadelakt vereist vakmanschap.
 • Kosten: Kan duurder zijn dan traditionele wandafwerkingen.

 

Nadelen van Marrakech Walls

 • Minder waterbestendig: Niet geschikt voor direct contact met water.
 • Onderhoud: Vereist regelmatig onderhoud bij intensief gebruik en toepassing van sealer voor een optimale afwerking.

 

Zowel Tadelakt als Marrakech Walls zijn prachtige opties voor wie op zoek is naar een unieke, mediterrane afwerking in de badkamer. Tadelakt is ideaal voor waterdichte toepassingen, terwijl Marrakech Walls een gemakkelijkere en betaalbare optie biedt met een vergelijkbare uitstraling. Kies op basis van je behoeften en stijl voorkeuren de afwerking die het beste past bij jouw project!

 

Nieuwsgierig geworden naar Marrakech Walls? Lees hier meer over deze verfsoort

Deel dit artikel