Highlights Milaan Design Week ‘24

Dit jaar was het weer zover, het moment waar iedere interieurarchitect, inspirator, trendforecaster of consument naar uit kijkt. Milaan Design Week 2024, voor de zoveelste keer op rij gingen Feikje Lasut en Anne Braun op stap als inspirators voor hun eigen platform: Female Interior Creators. Zij hebben hier waanzinnige exposities bezocht en de welbekende Salone del Mobile, voor Pure & Original zijn al deze innovaties vastgelegd… Zij nemen je graag mee in de “MUST SEE” momenten die Anne en Feikje tijdens de designreis zijn tegengekomen!

 

 

DIMORE CENTRALE

Combinaties van verschillende kleuren en texturen is zeker een onderwerp wat centraal staat dit jaar bij DIMORE CENTRALE, we zien veel natuurlijke elementen terug die bijzonder zijn afgewerkt en voor een zogenaamde “eye-catcher” in de ruimte zorgen. DIMORE staat erom bekend in de voorgaande jaren reflecterende kleuren aan te brengen op de wanden, dit jaar was het ook weer raak… De zilveren wandafwerking op de binnenplaats zorgde voor een bijzondere touch aan de omgeving!

ALCOVA VILLA BAGATTI VALSECCHI

Alcova nodigt het publiek uit in een bijna surrealistische microkosmos; een historisch relevante context waarin installaties, optredens en collectieve momenten kunnen worden gehost. Een samengestelde selectie van experimentele ontwerpstukken zal een dialoog aangaan met de buitengewone architectuur en verrassende nevenschikkingen bieden. In deze zevende editie van ALCOVA MILANO zijn er twee waanzinnige locaties uitgekozen om maar liefst meer dan 80 projecten te presenteren van over de hele wereld.

ALCOVA VILLA BORSANI

De kunststromingen van ALCOVA die zijn dit jaar te vinden in twee iconische villa’s in het grootstedelijk gebied van Milaan… Villa Bagatti Valsecchi en inderdaad, Villa Borsani, een voorbeeld van rationalistische architectuur en symbool van een groot creatief seizoen van de twintigste eeuw. Gevuld met te gekke prints en texturen die de ruimte doen vullen.

ARTEMEST

Textuur en kleur zijn essentiële elementen in zowel kunst als design, en wanneer ze samenkomen, creëren ze een rijke en boeiende esthetiek. Texturen voegen diepte en tactiliteit toe aan oppervlakken, terwijl kleuren emotie en visuele interesse opwekken. Wanneer ze harmonieus worden gecombineerd, kunnen texturen en kleuren een krachtige synergie vormen die de zintuigen prikkelt en ruimtes tot leven brengt. Zo ook in de waanzinnige inspiratiekamers die zijn ontworpen door Italiaans vakmanschap.

 

BAXTER

Baxter presenteert Indoor-collectie 2024… Een complex universum van kruisverwijzingen en citaten van de meesters van design en architectuur, die zeker tijdperken uit het verleden oproepen, maar die de conceptuele en stilistische waarden van die tijd behouden die nog steeds relevant zijn.

ALULA

DIESEL

Diesel Living presenteert een meeslepende lifestyle-ervaring… Een gedurfde toepassing van iconisch Dieselrood en zilver, de omgeving communiceert een unieke visie voor thuis- en coöperatieve ruimtes. Red Takeover en Silver Dome presenteren de volledige breedte van Diesel’s collecties voor thuis en thuis.

Foto’s door: Diesel Living

LASVIT

“Wij ontwerpen en produceren locatiespecifieke glazen verlichtingsinstallaties, glaswerkcollecties, en ambachtelijk glas voor architectuur. Door ons werk streven we ernaar om te ontdekken wat overschaduwd wordt door oppervlakkige schoonheid. We zijn op zoek naar betekenisvolle, menselijke en zelfs geestgenezende ervaringen – een bron van vreugde en vervulling die materiële bezittingen vaak niet kunnen reproduceren.” – Lasvit

Foto’s door Lasvit

 

Deel dit artikel