Pure & Original highlights Maison&Objet Parijs ‘24

Lasut & Braun gingen als Female Interior Creators naar Maison&Objet in Parijs en legden daarbij alle highlights vast voor Pure & Original. Feikje Lasut en Anne Braun nemen je in deze highlights mee op designreis waarin de laatste noviteiten, meest inspirerende presentaties en absolute must-sees in Parijs voorbijkomen.

Duvivier canapes

Canap.s, fauteuils & meubles de luxe fran.ais | Duvivier Canap.s (duviviercanapes.com)

Duvivier Canap.s (@duviviercanapes)

Anne en Feikje waren uitgenodigd bij Duvivier Canapes, een geïnitieerde architectenbijeenkomst via de Franse KVK / Ameublement Français. Bij binnenkomst een etalage vol kleur, een Balayage van dieprood en zwaar blauw. De stoel deed ons direct denken aan de Rood-Blauwe Rietveld. Met zitten was het een zachte landing van materialen en met de zitcomfort die onze ouders graag wensen. Om een intieme band te smeden tussen de bezoeker en de creaties neemt Mauricio Clavero Kozlowski je mee naar de grenzen van de ruimte. Op een plek, hoe verrassend en rijk aan ontdekkingen ook. Een reis naar de rand van het universum, begeleid door de uitzonderlijke leren stoelen van Duvivier Canapés

POUENAT 1880

Iron craDsmen furnitures layout renowned designers POUENAT (https://pouenat.fr/)

Maison Pouenat (@pouenat. official)

Een zintuiglijke reis in 4 unieke ruimtes door het seizoen kleurenpalet, om te ontdekken hoe licht, materiaal en vakmanschap zich verenigen om unieke werken te creëren. Wij werden hierdoor geprikkeld, 1 door de extreme geur en de vogeltjes op de achtergrond maar vooral door de combinatie van de verschillende materialen en hun textuur. Boven iedere presentatie een horizontale presentatie met als inspiratie de elegante architectonische plafond decoraties zoals te vinden in monumentale panden in het historische Parijs. Iedere kleur uitgelezen met zijn unieke nummering en op de vloer vertaald in een uniek custom made Karpet. Van de winterse duisternis van de spiegels van Atelier Midavaine (@atelier_midavaine) tot de lentebloesems van vervaardiging van de wandtapijten van Robert Four (@aubusson_r_four). Van de zomerse helderheid met de elegante fauteuils van Maison Pouenat (@pouenat.official), tot de herfst met het boeiende decor van Objet de Curiosity (@objetdecuriosite).

 

PETITE FRITURE

Petite Friture, editeur de design contemporain LIBRE GARDE (https://petitefriture.com/fr/)

PETITE FRITURE (@petitefriture)

Wij maakten kennis met de oprichtster Amélie du Passage van het Franse merk Petite Friture is ontstaan in 2009 vanuit een initiatief om jonge designers te promoten en samen met hen een catalogus te maken met objecten, verlichting en kleine meubels. Het resultaat is een mix van elegante objecten die op een eenvoudige en onbevangen wijze een verhaal vertellen.

 

SINNER HOTEL

SINNER PARIS – Hotel de luxe cultiv., restaurant festif – Le Marais, Paris 3 (https://sinnerparis.com/)

Sinner Paris (@sinnerparis)

Met ons architectengezelschap kregen wij een uitgebreide, exclusieve rondleiding in dit conceptuele, spannende hotel en toegang tot 1 van de luxe kamers. Wij zijn bij de entree al verrast en onder de indruk van de staff tenues. Trouw aan zijn signatuur laat interieurontwerper Tristan Auer trends en verrassingen achter zich, zelfs in de kleinste details. Van de elektrische ontspanning van het restaurant tot kamers geïnspireerd op kerkelijke vertrekken, en van donkere gangen verlicht door lantaarns tot de conceptstore in de crypte. De aandacht voor detail wordt voortgezet in de mysterieuze spa, geïnspireerd op Romeinse baden. Als een goed bewaard geheim, verborgen achter een zware deur, nodigt het je uit om in een privé, geheim schemerlicht te stappen, en ontleent het alleen de aroma’s van een verboden geur aan de monastieke sfeer. En overal in het hotel vallen glas-in-loodramen en een mystieke soundtrack op tegen de weelderige textuur van fluweel, gordijnen en spiegels. Zondaar is uniek. Een mix van religieus erfgoed, weelderige kamers en spectaculaire ruimtes. Contrasterende radicale lijnen met suggestieve rondingen en een gevoel van ongepolijste luxe met de meest verleidelijke sferen. Sinner markeert een nieuw hoofdstuk in het leven van Parijs, bevrijd van alle oude normen. De prijs van een hotelovernachting is ook high-end, maar wij kunnen ons voorstellen dat je een Sinner wilt zijn. Een maatwerk kast gevuld met lp’s en een platenspeler, je kiest je favoriete song. Vult je kristallen glas met 1 van de champagne soorten uit de koelkast in je eigen bar. Je word even onderdeel van het concept en geeft je totaal over, love-it.

 

LAFFANOUR GALERIE – DOWN TOWN FINE FURNITURE

Laffanour – Mobiliers Charlotte Perriand, Jean Prouvé Jeanneret (galeriedowntown.com)

Francois Laffanour – Galerie Downtown (@laffanourgaleriedowntown)

De etalage heeft prachtige aubergine tinten en we zien warm hout, vintage en spiegelende strakke futuristische verlichting, dit is design. Binnengekomen zien wij de prachtige verlichting van Gaëlle Lauriot-Prévost en achterin de galerie staat een bruin gestoffeerde DS-600 te prijken op een gigantisch kleed met oker en beige. Anne raakt in gesprek met de galerie houder over de gedeelde passie voor vintage en haar vader die maximaal is ingezet voor de renovatie van haar vintage stoelen collectie.

 

Deel dit artikel