Woonkamer van wit naar warm en knus met een neutrale basiskleur

Vandaag heb ik weer een leuk project om met jullie te delen. Ditmaal zijn we aan de slag gegaan met de lange wand in onze woonkamer.

Witte wanden als een blanco canvas

Mijn smaak is best frist wit en clean. Ik hou wel van prulletjes maar ons interieur moet vooral ook in balans zijn en toch een bepaalde rust uitstralen. Daarom heb ik bij intrek besloten te beginnen met een blanco canvas, alle wanden spierwit!

Kleuren uitkiezen voor het interieur

Nu was dan toch de lange wand aan de beurt. Na de prachtige kleurenkaart van Pure & Original ontvangen te hebben, zelfs wat grotere stalen via de klantenservice opgevraagd te hebben en, oke, lang wikken en wegen heb ik gekozen voor de nieuwe kleur Calm uit de spring summer collectie.

Vlakken schilderen op de wand

Omdat wij een ophangrail tegen het plafond hebben hangen, hebben we ervoor gekozen een rand ter breedte van de rails wit te laten, zo valt deze mooi weg. We hadden de rail ook mee kunnen schilderen maar door de rand ontstaat er juist een speelse vlakverdeling.

Woonkamer schilderen met Calm muurverf

Eerst ging de WallPrim Pro erop. Deze is al zo dekkend dat ik een goed beeld van de kleur kreeg, en ik werd er heel blij van kan ik je zeggen.

Na 4 uurtjes drogen (konden we mooi even naar de speeltuin en een ijsje eten) was de Licetto aan de beurt. Dit dekt in 1 laag en jongens wat is het mooi geworden!

De cirkel tegenover deze wand was een andere tint roze en dat vloekte wat, die heb ik ook mooi meegenomen in Calm, en zelfs de klok die aan de wand hangt. Nu is de hele ruimte in harmonie. Het wit is nog steeds aanwezig, maar heeft niet meer overduidelijk de overhand. De nieuwe kleur Calm voegt zo veel warmte toe aan de ruimte, en toch voelt het nog steeds heel clean, maar dan veel gezelliger!

Afwasbare muurverf

Special voor Evy heb ik gekozen voor de verfsoort Licetto. Dit is een matte, afwasbare muurverf welke wel een stootje kan hebben. Nu kan ze lekker spelen zonder dat ik mij zorgen hoef te maken over vlekken op de muur. Met een vochtig doekje is het zo weer schoon.

Het resultaat van de nieuwe muurverf

Het resultaat is een warme woonkamer waar de houten meubelen nu nog zoveel mooier naar voren komen.

Tip: neem je stopcontacten mee in de wandkleur, het zijn al ondingen en zo vallen ze mooi weg in de wand. Just saying.

Op naar het volgende project! Iets met een nisje die nu veel te saai is….

ps: ben je benieuwd naar de rest van onze woning of onze roze trap van Pure & Original? Check dan mijn instagrampagina: @okermint

Warme Groetjes,

Aylin

 

Aylin Okermint Pure & Original

Aylin is pracht en praal liefhebber. Op haar instagram account @Okermint deelt ze de mooiste plaatjes van haar woning waar ze woont met man Jeffrey en dochter Evy. De basis is wit waar ze met accenten zachte pastellen en diepe groen en rood tinten aan toevoegd.

Deel dit artikel