Woonkamer make-over met Marrakech Walls

Onze woonkamer is het afgelopen jaar wit geweest. En eigenlijk, houd ik helemaal niet zo van wit. Mijn chaotische hoofd houdt van rust, maar van wit niet per sé. Toen wij anderhalf jaar geleden de sleutels kregen van ons huis wilden we het graag rustig en ruimtelijk houden. De keuze voor good-old RAL9010 was dan ook voor de hand liggend. In de keuken gingen we al een beetje buiten de box door te kiezen voor een wand van betonciré. Maar een echte kleur durfde ik nog niet aan.

Warmte en rust

Eigenlijk wilden we het betonciré effect ook doortrekken naar het woongedeelte. Iets meer warmte, maar nog steeds rustig. Omdat we goede ervaringen hadden met de verf van Pure & Original tijdens de slaapkamer make-over, wilden we weer graag met dit product werken. Echter werd donkerblauw ons een beetje te gek, dus kwamen de stalen weer op tafel. Ik wilde een grijstint, en twijfelde ontzettend tussen Warm Grey en Evening Shadow. Er is al vrij veel warmte in ons huis, de vloer, gordijnen, grijze muur in de keuken.. Dus Warm Grey zou mooi passen, maar ik wilde niet dat het te landelijk zou ogen. Dus na wikken en wegen koos ik toch voor Evening Shadow, een grijstint met een koelere ondertoon.

Na het bekijken van de mogelijkheden neigden we al snel naar de uitvoering Marrakech Walls. Het effect lijkt op betonciré, echter is het geen stucwerk, maar een 100% minerale verf op basis van kalk, gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten. Je hoeft er geen stukadoor voor te zijn en kunt het gewoon zelf aanbrengen, en dat scheelt natuurlijk. Mijn vriend was een klein beetje – oké heel erg – sceptisch of dit echt wel goed ging komen. Eigenlijk had ik zelf ook geen idee, maar ik ga een uitdaging niet uit de weg en dus gingen we ervoor.

Het aanbrengen van de Marrakech Walls

Het aanbrengen ging als volgt; we plakten de muur af met Frogtape. Voor mij voor het eerst, en honestly, #nospon, dit spul is fantastisch. We hebben een “popcorn plafond” wat normaliter een rommelige rand achter zou laten, maar no such thing happened, helemaal top.

Enfin, eerst behandel je de muur met WallPrim die al op kleur is gebracht door Pure & Original. Dit zorgt ervoor dat de Marrakech Walls goed hecht en de zuiging wordt verminderd. Deze laag hebben we een dag laten drogen. Daarna hebben we ruimschoots alles afgedekt met plasticzeil en bekeken we de instructies.

De verf lijkt op een soort pasta en we hebben deze niet verdund. Het is vrij dik, maar wel soepel en spettert ook wel een beetje met smeren. Met een grote blokkwast smeerde mijn vriend de muur in, ik spatelde erachteraan. Er wordt aangeraden de verf even te laten drogen. Hoe droger, hoe eenvoudiger je een robuust effect creëert. Echter wilde ik het een rustige muur zonder grote kleurverschillen, maar wel met de uitstraling van luxe beton. Om die reden spatelde ik de verf gelijk uit over de muur zodra het erop werd gesmeerd. Niet alleen is het resultaat hierdoor gladder, de verf is ook nog niet gedroogd, waardoor het iets minder zwaar is. Stukken muur waar ik overheen heb gespateld toen de verf al droger was zijn ook wat donkerder van kleur dan hetgeen ik gelijk heb gedaan. De afwisseling geeft een mooi effect en we zijn er dan ook ontzettend blij mee.

Klaar in 2 uurtjes

Over een wand van ruim 6 meter bij 2.60 hoog deden we alles bij elkaar slechts 2 uurtjes. Daarvan heb ik zeker een uur gespateld (hi spierpijn). Het droogt snel en na een paar uurtjes kun je het resultaat al bewonderen. Je kunt er het beste een paar uur niet naar kijken want het droogt oneffen op en ik dacht tussendoor minstens 10x dat ik het zwaar had verpest omdat het zo vlekkerig was. Zegt meer over mij, de volgende ochtend bleek er niets aan de hand te zijn en het resultaat naar onze mening echt waanzinnig. Het effect is subtiel, bijna chique, maar toch ook een beetje industrieel. Eigenlijk precies wat er miste in de ruimte, dus we zijn super blij!

De muur krijgt nog een kleine behandeling, we schuren hem fijn op voor een egale ‘finish’ en daarna wordt hij ingezeept zodat hij ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Heel fijn met feestjes en eventuele vieze kinderhandjes, dat veeg je er zo vanaf.

Ik ben super benieuwd wat jullie van het resultaat vinden!

Liefs,

Muk

 

Muk van Lil Pure & Original

Een gast blog door Muk van Lil, fotograaf bij bymuk.

Deel dit artikel