Wanden verdienen een Pure & Original product

Yes, eind mei kregen de sleutel van ons nieuwe huis, echt een toevalstreffer was het dit nieuwe plekje. Op 50 meter afstand van onze oude woning zagen we dat deze woning bijna klaar was om op Funda gezet te worden. Nog steeds zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om naar binnen te stappen, deze woning voelde als een warme jas. Een week later hadden we het gekocht! Dat was het begin, als interieurontwerper gingen bij mij alle rateltjes lopen, ik wilde hier echt een paleisje van maken maar ohh wat moest er een hoop gebeuren. We hadden bedacht om alles in een maand te verbouwen en naar wens te maken, dat hield in; vloeren schuren en aflakken, stucen van de wanden en plafond, nieuwe keuken op maat en alles schilderen. Dit allemaal hebben we uitbesteed aan professionals.

Hyper afwasbare muurverf in een natuurlijke tint

Nadat de grote lijnen waren afgerond en we toe waren aan het schilderwerk, ik koos voor een mooie Licetto verf in de natuurlijke tint Calm van Pure & Original. Alle onderdelen in het interieur pasten zo mooi bij elkaar, ik wilde een chique geheel creëren met warme tinten, bijna als een soort hotel. De ultra matte verf van Pure & Original is goed afwasbaar, glanst niet en is niet krasgevoelig, ideaal met twee kleintjes in huis.

Calm Licetto Evelyne Bok Pure & Original

 

Verf primer aanbrengen

Nadat de wanden waren gestuukt en goed opgedroogd konden we zelf de WallPrim Pro aanbrengen, een laag die ervoor zorgt dat de Licetto goed hecht en niet gelijk wordt opgezogen door de muur. Je creëert een soort tussenlaag welke we aanbrachten met een blokkwast, deze is van groot belang. De WallPrim Pro is in de kleur Calm gemengd.

Wanden en plinten schilderen

De wand is door onze schilder afgemaakt, binnen een uur had hij deze super strak aangebracht. 1 Laag was genoeg, deze dekte gelijk de gehele wand. En wat was ik blij toen hij ook de plint had meegenomen in deze kleur, hierdoor krijg je een rustig totaalbeeld en ervaar je de muur hoger.

De ruimte afstylen

Voorafgaand had ik een ontwerp gemaakt van de woonkamer, de keuken en andere maatwerk onderdelen. Meubels shopte ik bijna allemaal nieuw en de accessoires volgden ook vrij snel, ik had geen zin om te wachten op spullen om het gezellig te maken. Dozen vol decoratie stonden te wachten maar gelukkig kon ik het snel plaatsen om het totaalplaatje kloppend te maken. Het ophangen van de lijsten aan de muur hebben we nog in de wacht gezet, maar deze zullen de ruimte nog sprekender maken.

Geheel creëren in de eetkamer en keuken

De grote wandbank past prachtig in onze keuken, met een lekker kussen erop passend bij de kleur Calm van de muur. De sfeerkussens zorgden voor het warme gevoel en de akoestiek werd ook gelijk veel beter! De keuken is echt een heerlijk plek geworden, hier zitten we veel en de kinderen schuiven aan op de wandbank om spelletjes te doen en boekjes te lezen.

Calm Licetto Evelyne Bok Pure & Original
Licetto Calm
Credits: Evelyne Bok

Woonkamer in rustige tinten

In een volgend blog ga ik iets meer vertellen over de living ruimte, deze is helaas nog niet helemaal klaar maar ik wil je graag meenemen naar deze heerlijke plek waar ook de kleur Calm prachtig tot zijn recht is gekomen.

Fijne zomervakantie allemaal.

Lieve groet, Evelyne

Evelyne Bok Pure & Original

Het inrichten en ontwerpen van ruimtes doe ik graag en met veel liefde voor het vak.
De klant vraagt mij vaak van een huis een thuis te maken. Hoe kun je met minimale middelen zoveel mogelijk woonplezier beleven. Maar ook ruimtes een compleet nieuwe invulling geven, bijna altijd door het combineren van oud en nieuw. Ik geef graag handvaten en ik bruis van ideeën. Wat mij erg aanspreek is Scandinavische design: helder, begrijpelijk en eerlijk, zonder poespas.

www.evelyne-ontwerp.nl

Deel dit artikel