Van taupe kleur naar Black Smoke

Na een tijdje een taupekleurige muur in de woonkamer gehad te hebben was het tijd voor iets nieuws, ik besloot de kleur te gaan veranderen. Ik houd van donker en dus ik ging op zoek naar een diepe tint met matte uitstraling.

Grijze muurverf van Pure & Original

Na oriënteren op verschillende kleuren en verfsoorten koos ik voor Classico krijtverf in de diepgrijze kleur Black Smoke van Pure & Original. Deze krijtverf heeft een hele matte afwerking en een poederachtige uitstraling, exact waar ik naar op zoek was!

Hoe breng je krijtverf aan?

Voordat ik begon aan de klus heb ik alle randen afgeplakt met tape. Zo hoefde ik niet te letten op de randjes en kon ik er gewoon tegenaan verven. Ik kon direct aan de slag, want een primer was niet nodig. De eerste laag het ik geverfd met de roller. Het fijne van de verf is dat deze niet stinkt, wel zo ideaal in je woonkamer. Om iets structuur te krijgen heb ik na 4 uur de tweede laag met een blokkwast geverfd. Door de tweede laag verf is alles mooi gedekt en kwam de mooie Black Smoke kleur goed tot zijn recht.

Aankleden van een donkere muur

Na alles te hebben opgeruimd kon ik verder met de aankleding. Het wandkleed aan de muur hangt weer, zo ook de gouden schaal. Wat een verschil! Ik vind dat alles veel mooier tot zijn recht komt tegen een donkere muur. Het geeft een mooie warme uitstraling en een geborgen gevoel. Op de foto’s zie je de before en after. Ik ben super blij met het eindresultaat!

Sabine Lamet Pure & Original
Sabine is gek op interieur en geeft interieuradvies aan particulieren en bedrijven.
Instagram: @sabinelamet_interior_feed
Deel dit artikel