Van rommelkamer naar chique werkkamer

Onze werkkamer was een beetje een vergeten ruimte in huis. De ruimte werd vooral gebruikt als opslagkamer, werkkamer, waskamer en rommeltjeskamer. Je kent het vast wel. Zo'n kamer waar toch altijd de deur dicht staat en niemand 'echt' komt. Toen Deens en Pure & Original mij uitdaagden om deze ruimte aan te pakken besloot ik dat te doen.

Hoe kies je een nieuwe interieurkleur en verfsoort?

Samen met het team van Pure & Original zochten we naar een verfkleur welke goed bij mij en mijn interieur past. Het werd de kleur ‘Sahara Dust’, een poederachtige zachte en warme kleur. Perfect voor onze jaren ’30 woning! Bij dit verfmerk kun je kiezen voor verschillende verfsoorten: matte verf met een egale afwerking als krijtverf (Classico) en afwasbare muurverf (Licetto) en verf met een structuur als kalkverf (Fresco) en betonlook (Marrakech Walls).

Stoere verf breng je aan met blokkwast en een spatel

Met een kwast kun je de verf telkens weer anders laten overkomen. Wil je een stoere look? Gebruik dan bijvoorbeeld Fresco kalkverf welke je aanbrengt met een brede blokkwast, of Marrakech Walls welke je bewerkt met een speciale spatel.

Hoe maak je een rommelkamer een fijne ruimte?

Op een dinsdagmiddag besloot ik aan de slag te gaan en de werkkamer een make-over te geven. Ik had dit veel eerder moeten doen. Want het eindresultaat is geweldig!
De werkkamer ging van donkerblauw naar deze kleur, Sahara Dust van Pure & Original. En dat slechts in twee keer verven.

Hoe breng je Pure & Original Classico krijtverf aan?

Benieuwd naar het stappenplan? Lees dan mee!

Step one, het kiezen van de kleur en verfsoort

Spannend, het is zover! De werkkamer zal van donkerblauw naar een warme, lichtere tint gaan. Na overleg met de mensen van Pure & Original kozen we voor de Classico verf. Een verf welke mooi mat zal ogen en vrijwel geen strepen zal vertonen. Perfect voor in onze Scandinavische woning!

Step two, voorbereiden en afplakken

Nadat ik de muur volledig afgestoft, schoongemaakt en afgeplakt had, kon ik starten met de make-over. Zo leuk! Gelukkig was een primer niet nodig, nog een voordeel van deze verfsoort.

Step three, het aanbrengen van de Classico krijtverf

Daar gaan we. Pure & Original raadt altijd aan om nat in nat te verven, dus geen randen eerst. De verf bevat veel pigment en ik kan zien dat het op de donkerblauwe achtergrond al zeer goed pakt. De eerste laag dekt al heel goed! Door het enorme contrast zie ik ook goed welke delen ik nog moet verven. Heel fijn.

Step four, conclusie: de verf dekt goed

Na de eerste laag aangebracht te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit hele fijne verf is. Een groot verschil met de merken die ik eerder gebruikte. De verf dekt goed, smeert fijn, is niet te dik maar ook zeker niet dun. Ter indicatie: dit muurtje verfde ik in 1 uur.

Step five, drogen van de verf

De verf moet ongeveer 4 uurtjes drogen, dus ik geef het even de tijd. Ondertussen kan ik mooi bezig met een ander DIY project.

Step six, de tweede laag schilderen

Na 3 uur besluit ik even te gaan kijken naar het effect van de Classico krijtverf. De verf is al droog, dit komt omdat ik de ruimte goed heb laten ventileren. Tijd voor laag 2, en tevens de laatste laag.

Step seven, intense kleur met fluweelzachte uitstraling

Dit gaat extra makkelijk, omdat de tweede laag puur is om de verf mooi rijk en dekkend te laten overkomen. De verf wordt intens, de kleur is zo aaibaar, poederig en eetbaar bijna. Prachtig!

Step eight, afplaktape verwijderen

Yes, het is tijd om de afplaktape te verwijderen! Het leukste moment, vind ik zelf 😉
Het geeft voldoening als je ziet dat alles strak is gebleven en er geen lelijke druipers of randjes overblijven.

Verf met goede dekkracht en zachte uitstraling

Het is zo’n fijn merk! De verf smeert goed uit, dekt ontzettend goed, voelt zacht aan en oogt poederachtig. De muur heeft een erg mooie uitstraling gekregen. Ik gebruikte de ‘Classico‘ verf. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat van deze ruimte! De kleur Sahara Dust geeft de werkkamer een warme uitstraling. Het is nu een kamer geworden welke weer goed past bij de rest van ons huis!

De werkkamer aankleden met accessoires

Als aankleding zocht ik wat spulletjes uit bij webshop Deens. De laatste tijd loop ik erg warm voor ornamenten met een gezicht, of een hoofd. Ik koos voor een boekenstandaard en een kandelaar, beide met een gezicht er op. Om de kamer een tikkeltje ‘werelds’ te maken koos ik ook voor een rotan spiegel in de vorm van een oog.

De gouden theepot geeft de ruimte een chique touch. De theepot glanst, matcht ongelooflijk goed bij de muurkleur en bij de sfeer van deze kamer. De zwarte hanglamp hadden we al, maar staat goed.

Ik ben dol op het eindresultaat en vind deze kamer nu weer helemaal bij ons interieur passen! Bedankt voor het lezen. Liefs, Greet

Greet van der Veen Pure & Original
Mijn naam is Greet van der Veen en ik ben dag en nacht bezig met interieur. Samen met mijn vriend Maurice en onze kat Jip wonen wij samen, sinds eind 2016, in ons Jaren ‘ 30 huis in Tiel. Afgelopen maart ’19 zijn wij ouders geworden van onze dochter Nore. Mijn liefde voor styling, inrichting en woondecoratie begint al als klein meisje. Ik volgde een interieur opleiding, maakte veel moodboards, ontwierp mijn eigen huisstijl en droomde van een eigen woning. Mijn passie voor interieur is pas gegroeid toen ik ging samenwonen, ineens kon ik alles zelf uitkiezen. Wat een rijkdom! Mijn stijl is Scandinavisch, fris met een beetje kleur en niet teveel poespas. Liever een paar dure items dan tien tierlantijntjes.
Deel dit artikel