Van een kille, naar een knusse woonkamer met Marrakech Walls

Een half jaar geleden twijfelden we enorm over de kleur van de lange muur achter de bank. Maar omdat we het totaalplaatje zonder de vloer en meubels niet konden inschatten, besloten we destijds alle muren licht te houden. De schilder heeft toen alles geverfd in de kleur Strong White van Farrow and Ball, heeeeel lichtgrijs is dat.

Dit werd ´m niet, de woonkamer was te kil

In de eerste maanden dat we hier woonden, vonden we de muren toch echt te licht, vooral de bewuste muur achter de bank. Ik probeerde dit onder andere met de Desenio posters op te lossen (zie deze blogpost). Het stond prachtig, maar toch bleef het knagen… Het lukte me niet om de sfeer neer te zetten die we graag wilden: knus, cosy en warm als een deken.

Black it is..

Ik hou van zwart. Driekwart van m’n kledingkast is zwart, ik hou van de donkere Pinterest plaatjes en ook in ons interieur vind ik het prachtig. Durfden we het aan om de muur zwart te maken?? En willen we het effen, of met een “betonlook” zoals we ook op de haard hebben? Dat laatste leek me wel heel erg tof! Dus ik pakte de kleurenkaart van Pure & Original er weer bij. Tenslotte hadden we hier hele goede ervaringen mee in de keuken en op de gashaard, zie deze blogpost.
Helemaal zwart vonden we toch wat te heftig, dus we kozen voor Black Smoke. Deze is iets lichter dan de Slate Grey die op de haard zit.

Aan de slag met de Marrakech Walls

We draaien inmiddels onze hand niet meer om voor een verfklus, dus hup, alles aan de kant en we begonnen met de voorbereidingen. Ik kreeg een tip om paars afplaktape te gebruiken voor het plafond (deze koop je bij een verfspeciaalzaak). Ik vond het doodeng want ik had hele vervelende ervaringen met tape op het plafond (ik trok namelijk het, net gespoten, plafond kapot een paar maanden geleden *&^(^#*(&#). Maar toch, we probeerden het en wat een uitvinding was dit!! Superstrakke lijnen en alles is nog heel. Super!!

Nadat we alles hadden afgeplakt, heb ik met een kwast alle randen geverfd met WallPrim zodat Mike daarna met de roller z’n gang kon gaan. Aan het einde van de muur hadden we een dilemma. Hielden we op bij de trappenkast, of gingen we er omheen? Na een kopje koffie besloten we er omheen te gaan ;). De deur wordt ook nog donker. Dat klusje doen we binnenkort.

De volgende dag

De WallPrim was goed gedroogd dus we konden gaan spatelen! De keuken en haard deed ik destijds in m’n eentje, maar voor deze lange muur was het wel fijn om met z’n tweeën te werken. Mike zette de Marrakech Walls op en ik spatelde er achteraan. Ik koos er wederom voor om direct na het opzetten, te spatelen, aangezien ik hier eerder goede ervaringen mee had. Je kan ‘m ook iets laten indrogen, maar dat kost meer kracht en gaat wat moeizamer. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Het resultaat

Na een paar uur werd het resultaat zichtbaar. Wauw, wat tof zeg! En stiekem moest ik ook een beetje wennen. Het is zo’n enorm verschil, dat moet even landen. Ook met de styling merk ik. Ik vond ineens de felgroene planten er gek bij staan, dus ik moet hier m’n weg nog een beetje in vinden.

Maar wat zijn we blij met het resultaat! Het kille van de lichte muur is weg en ja, het is nu veel knusser! Dat voel je dus echt als je op de bank zit. En ook bij binnenkomst voelt het heel warm. Bij die lichte muur deed ik van alles om de boel te breken en aan te kleden en nu heb je eigenlijk geen wanddecoratie nodig. De Marrakech Walls van Pure & Original is een schilderij op zich.

 

 

Black Smoke Marrakech Walls Huizedop Pure & Original
Marrakech Walls Black Smoke
Credits: Huizedop

 

We hebben nog een klein beetje over en ik zit erover te denken om in de badkamer ook de boel donker te maken. Ook die is namelijk te licht naar onze zin. Ach, het houdt ons lekker bezig ;).

En nu ben ik natuurlijk razend benieuwd wat jullie van het resultaat vinden!

Liefs, Judith

 

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel