Slaapkamer met Marrakech Walls in de kleur Black Smoke

Ik ben Marlies Does, stylist voor verschillende bedrijven, woonbladen en particuliere klanten. Al eerder had ik met de Marrakech Walls van Pure & Original gewerkt en dit beviel ontzettend goed.

Ervaring met Marrakech Walls verf

De verf werkt erg lekker en geeft een waanzinnige dieptewerking. En het fijne is dat ik het zelf op kan brengen. Je geeft je wand op een vrij makkelijke manier een mooie betonlook / tadelakt / beton ciré uitstraling.

Een donkere kleur in de slaapkamer

Voor deze wand koos ik de kleur Black Smoke. Een mooie donkere tint, die echt een goede verandering aan brengt, en zich goed laat combineren met welke kleur dan ook.

In de winter kun je hierbij kiezen voor mooi donker bedlinnen, of bijv. roestbruine tinten. In de zomer ga je dan voor bijv. frisgroen of zachtroze op je bed. Al deze kleuren zullen prachtig staan.

De basis

De basis van deze wand was wit stucwerk. Hierop ben ik begonnen met de WallPrim in de kleur Black Smoke. Ik zag dat sommige delen niet helemaal goed pakte, omdat daar bijv. een dicht geplamuurd gaatje zat, maar ik wist ook, dankzij de WallPrim zie je hier straks niets meer van. Gewoon een extra laag WallPrim erover heen, en je ziet er straks niets meer van.

De WallPrim breng je op met een blokkwast en kun je lekker snel doen. Na de droogtijd was het tijd om aan de slag te gaan met de Marrakech Walls.

Het aanbrengen van de Marrakech Walls

De Marrakech Walls zet je ook op met een blokkwast. Dit doe je lekker dik en van links naar rechts. Daarna ga je er met de speciale Marrakech Walls spatel achteraan. Hiermee smeer je de verf goed uit over de wand en maak je echte stuc bewegingen. Wanneer je korte aanzetjes doet ontstaat er een druk patroon, kies je voor wat langere streken wordt het resultaat rustiger.

Als de wand helemaal droog is zie je hoe het geworden is. Eventueel kun je de wand nog licht opschuren om de aanzetten die wat te dik zijn weg te werken, maar dat was hier niet nodig. Mocht je nog meer dieptewerking willen zet je nog een laag Marrakech Walls op. Ook kun je de wand bijv. waterafstotend of hoogglans maken met één van de verschillende afwerkingen, maar daar heb ik niet voor gekozen.

Ik ben zo al ontzettend blij met het resultaat!

Marlies Does Pure & Original

Marlies Does is freelance fotostylist voor diverse interieurbladen.
www.marliesdoes.com

Deel dit artikel