Slaapkamer make-over met Dry Terra van Pure & Original

Een mintgroene wand afgewisseld met witte kale muren. Dat is hoe de slaapkamer van mijn vriend er uitziet. De ruimte wordt gevuld door een grote grijze boxspring en een hoogglans wit Ikea nachtkastje. In de kamer ontbreekt het volledig aan gezelligheid en aan een warme, ontspannende uitstraling. Daar moest verandering in komen en daarom besloot ik de make-over te starten met een nieuwe kleur op de muur.

Dry Terra van Pure & Original

Ik wil mijn vriend een kamer teruggeven waarin hij zich thuis voelt. Samen met de professionals van Pure & Original keek ik naar een warme tint die toch stoer oogt. We kwamen al snel bij de nieuwe herfst- en winterselectie uit en kozen voor de Classico Krijtverf in de kleur Dry Terra.

Stap 1

Na de kamer volledig schoongemaakt en afgeplakt te hebben, kon ik starten met de make-over. Een primer was niet nodig, ik kon meteen met de eerste laag verf beginnen. Deze eerste laag dekte erg goed. Ik kon meteen zien dat deze kleur de warmte en sfeer ging geven waar ik naar opzoek was. Verfdruppels op de houten vloer waren geen probleem, de verf is op waterbasis dus goed te verwijderen.

Dry Terra Classico Lynn van de Vorst Pure & Original
Classico Dry Terra
Credits: Lynn van de Vorst

Stap 2

De verf moet vier uur drogen. Hierna was het tijd voor laag twee. De kleur werd nog meer dekkend en intens dan dat ‘ie al was. Ik verwijderde de afplaktape en corrigeerde de randjes met een klein penseel. Wat ik zo mooi vind aan Dry Terra is dat de kleur bij daglicht een andere look heeft dan wanneer er in de avond sfeerlicht op schijnt.

Stap 3

Het hoogglans witte kastjes heeft plaatsgemaakt voor een stoer zwart tafeltje van staal. De kleur Dry Terra macht perfect met botanische items. In de hoek van de kamer staat nu een grote plant. Boven het bed heb ik een groot schilderij gehangen waarin alle kleuren van het Dry Terra pallet terugkomen. De kamer is onherkenbaar en zowel mijn vriend en ik zijn ontzettend blij met het eindresultaat.

Dry Terra Classico Lynn van de Vorst Pure & Original
Classico Dry Terra
Credits: Lynn van de Vorst

Lynn van de Vorst Pure & Original

Lynn van de Vorst is content creator, storyteller en copywriter op het gebied van food, mode en interieur.

Instagram: www.instagram.com/lynnvandevorst

Deel dit artikel