Schilder je eigen Marrakech wall

Ik zie wel eens van die prachtige foto's voorbij komen van mensen die in Marrakech zijn geweest. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar dat staat zeker op mijn lijstje. Wat mij dan opvalt dat ze in Marrakech van die prachtige muren met schaduw effecten hebben. Ik vind dit zo mooi en wilde dit heel graag op mijn eigen muren in de woonkamer.

Hoe krijg ik een betonlook muur?

Jullie zijn natuurlijk wel benieuwd hoe je zo’n muur krijgt? En natuurlijk wist ik dat er van Pure & Original verf is om dit te creëren. En het is eigenlijk heel erg makkelijk en leuk om te doen. Je gebruikt hiervoor de Marrakech Walls, met deze verf creëer je een mooie betonlook. Een muur met extra diepte erin.

Voor je begint

Het was de bedoeling dat ik alle wanden beneden in de woonkamer met de kleur Old Flax ging schilderen, behalve de wand bij de deur als je binnenkomt. Deze zou de nieuwe Caramel kleur krijgen. Maar uiteindelijk zijn de plannen iets veranderd en dat lees je later in mijn blogpost.

Voordat je gaat beginnen met de Marrakech Walls gebruik je eerst de primer (WallPrim Pro) in dezelfde kleur voor de ondergrond. Als je daar klaar mee bent en het is droog ga je met de Marrakech Walls aan de gang. Dit is een dikkere verf die je aanbrengt met een blokkwast of roller.

De verf smeer je een meter bij een meter relatief dik op de muur. Waarom moet je het vrij dik op de muur smeren? Omdat je daarna met een spatel erover heen gaat om zo deze look te creëren. Je moet niet te veel meters op de muur smeren anders is het al droog voordat je er met de spatel overheen kan. Je kan er ook voor kiezen dat iemand de muur insmeert en dat jij er achteraan gaat met de spatel.

 

Wij hebben in de woonkamer vliesbehang (dit zat er al op) en daar wilde we met de Marrakech Walls overheen gaan. Dit is mogelijk, maar het effect is wel mooier op een gladde wand.

Eenmaal begonnen merkte ik dat we toch net iets meer Marrakech Walls verf moesten gebruiken dan op sommige gladde stukken. Dit is misschien toch iets om rekening mee te houden bij vliesbehang of een andere wand met structuur.

En waarom wij iets meer moesten gebruiken? Het vliesbehang is niet helemaal glad en bij 1 laag Marrakech Walls kreeg ik nog niet het gewenste resultaat. Bij de 2e laag was het perfect. Op een gladde ondergrond hoef je het maar 1x te doen.

Verfkleur valt lichter uit dan verwacht

Ik heb alleen deze wand met de Marrakech Walls in de kleur Caramel geschilderd. En eerlijk, ik vind het een prachtige kleur. Maar ik had verwacht dat de kleur net zo donker zou zijn als die van op Cait haar kamer, hier had ik de Caramel in de verfsoort Classico krijtverf gebruikt (zie mijn vorige blog). Maar door het kalk en de kleurnuances in de Marrakech Walls valt deze lichter uit en daar had ik niet op gerekend en omdat ik liever de donkere had gewild ging ik toch wel een beetje twijfelen.

Ik ben daarna nog met de Lime Soap er overheen gegaan zodat je een nog diepere kleur krijgt. En inderdaad, de kleur werd iets donkerder en voller, maar nog steeds niet de gewenste kleur die ik wilde.

Ik had dus een dilemma, zo laten of toch een andere kleur verven. Ik heb deze kleur er 3 weken op gehad toen ik uiteindelijk toch maar besloot om de kleur van de keuken door te trekken naar de zijkant.

Kan je Marrakech Walls betonlook in de keuken toepassen?

De verf is zeker geschikt voor in de keuken. Als je de verf afwerkt met de Lime SoapItalian Wax of de Dead Flat Eco Sealer dan is de verf spat- en/of watervast, het hangt er vanaf welke finish je gebruikt. Als je kiest voor de Dead Flat Eco Sealer kan je het gewoon met een vochtig doekje afnemen.

Omdat onze keuken een stoere uitstraling heeft heb ik voor de kleur Old Flax gekozen. Een mooie grijze kleur die een lichte betonlook uitstraling geeft. Hoe donker de grijze kleur is hoe meer betonlook je ziet. Ik wilde het zelf heel subtiel houden.

Wil je weten hoe je de Marrakech Walls verf met de spatel aanbrengt op de muur, dan zou ik zeker even de video hieronder bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=xD8YVpsF2QE&feature=emb_logo

Liefs, Yvonne

Yvonne Kwakkel Pure & Original

Mijn naam is Yvonne Kwakkel (38) getrouwd met Sander en samen hebben we 3 pubers. Onlangs ben ik volledig voor mijn onderneming gegaan. Ik werk als fotograaf, styliste, blogger en ik werk geregeld met bedrijven samen om hun producten onder de aandacht te brengen op mijn Social Media accounts. Dit is iets wat ik met heel veel plezier en passie doe en dat is terug te zien in mijn foto’s. Bij fotografie kan je denken aan productfotografie, familieshoots tot paardenfotografie. Onlangs heb ik mijn blog weer opgepakt, want ik vind het leuk om zo af en toe iets te plaatsen wat andere zou kunnen inspireren. Zo af en toe heb ik een leuke stylingsklus. Ik ben heel blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Website www.yvonne-kwakkel.com

Instagram www.instagram.com/yvonne_kwakkel

Deel dit artikel