Lakverf: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wanneer je aan lakverf denkt, denk je vaak automatisch aan het schilderen van deuren en kozijnen. En wellicht ook vaak aan de kleuren wit, crème, zwart, donkergroen etc. Klassieke Nederlandse kleuren maken al eeuwenlang deel uit van historische gebouwen en waren het populairst van 1600 tot 1900, nu werken ze aan een enorme comeback. Deze kleuren worden als meest tijdloos ervaren en blijven jarenlang mooi. Traditioneel kreeg houtwerk vroeger een laag hoogglanslak.

Tegenwoordig is lakverf meer allround toepasbaar en worden lang niet meer alleen de klassieke kleuren gebruikt. Moderne nieuwbouw kiest vaak voor andere kleuren als tegenhanger van de Klassiek Hollandse kleuren. Minder historisch, meer typerend voor de persoonlijkheid van de huiseigenaar. Hedendaagse kleuren zijn meer uitgesproken en levendig; het is daarom meer voor de degenen die meer durven in interieur en graag opvallen. Hoewel donkerrood en paars ook populair waren tijdens de Klassiek Hollandse historische tijd, passen deze kleuren ook perfect in het hedendaagse kleurenpalet. Lak met een zachte zijdeglans komt vaker voor in eigentijdse interieurs.

Matte lakverf of hoogglans lakverf?

Waar vroeger vaak werd gekozen voor een hoogglans lakverf, is mat tegenwoordig ook zeer populair. Buitenshuis wordt nog steeds veel gekozen voor een hoogglans lak op de deuren en kozijnen maar de hoogglans lakverf van Pure & Original is door zijn zeer lage hoeveelheid schadelijke stoffen ook toepasbaar op de wand, in tegenstelling tot de lakverf van concurrenten. Of je nu gaat voor een egale hoogglans of een hoogglans metallic lakverf zoals die uit de Elements Collection, de keuze is reuze! Extra interessant wordt het wanneer je hoogglans combineert met een zijdeglans of matte lakverf. Of een hoogglans lak combineert met bijvoorbeeld een matte muurverf. Het blijft een kwestie van smaak maar je kunt dit helemaal naar eigen creativiteit invullen.

Lakverf aanbrengen

Voor een duurzaam en prachtig resultaat is niet alleen de keuze van de lakverf van belang maar ook een goede voorbereiding en het juiste gereedschap. Zo is het belangrijk om het oppervlak wat je wilt gaan schilderen goed schoon te maken en voor te bereiden. Vervolgens is het aanbrengen van de bijbehorende primer nodig voor een optimale hechting van de lakverf. Ben je klaar om te beginnen met schilderen? Gebruik dan een platte of ronde kwast, airless of vilten roller voor (watergedragen) lakverf. Ga je aan de slag met hoogglans lakverf? Dan is het aan te raden een kwast te gebruiken voor een optimale glans. Schilder niet in direct zonlicht en altijd vanuit een droog oppervlak naar een nat, reeds geschilderd oppervlak.

Werk je met een metallic lakverf zoals de Pure & Original Traditional Paint High-Gloss Elements Collection? Dan kun je de verf afwerken met de Japanse spatel voor een stuc /tadelakt look. Extra mooi met een laagje Marrakech Walls als ondergrond op een wand!

Creatieve toepassingen van lakverf

Out of the box met lakverf? Probeer dan eens de Traditional Paint High-Gloss Elements Collection! Deze lakverf bevat een glinstering en is naast de huidige collectie ook beschikbaar in 7 nieuwe kleuren gebaseerd op verschillende legeringen, namelijk Gold, Brass, Rose Gold, Copper, Bronze, Silver en Gunmetal. Prachtige metallic tinten die perfect zijn om een statement mee te maken of om als subtiel detail toe te passen. Lakverf op een subtielere manier creatief toepassen? Kies dan eens voor de combinatie van zijdeglans en hoogglans of een matte muurverf met hoogglans lakverf deuren en kozijnen. Of ga eens voor een kleurrijke keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nieuwsgierig naar het verschil tussen zijdeglans en hoogglans? Of wellicht een modernere kleur ten opzichte van de traditionele kleuren?

Vraag dan hier de lakverf kleurenkaart aan:

Aanvraag lakverf kleurenbrochure

"*" geeft vereiste velden aan

 

Deel dit artikel