Kleurrijke verfkleuren inspiratie voor de babykamer

Er komt steeds meer kleur boven! Waar we eerder al de gangen verfden in de kleur Chalky Coral, en het thuiskantoor van mijn vriend in de kleur Hop, was nu eindelijk de babykamer aan de beurt, de leukste kamer al zeg ik het zelf.

Voor ik wist of we een jongen of meisje kregen wist ik al dat ik heel graag met de kleur Soft Greek wilde werken. Aangezien we de hele hal en gang beneden al in Skin Powder hebben en het trappenhuis en de gang boven geheel in Chalky Coral zijn gehuld was er ook wel genoeg roze aanwezig.

Soft Greek is een mooie lavendelblauwe kleur en matched eigenlijk met alles vind ik.
Omdat het om een babykamertje gaat wilde ik het wel graag zacht houden. Een beige tint leek me mooi en via Pure & Original kreeg ik een aantal beige stalen opgestuurd waarna we al snel kozen voor Almond. De woonkamer hebben we in de kleur Sahara Dust geschilderd en daar zijn we mega blij mee maar een ander tintje is wel leuk. Daarnaast wordt Sahara Dust heel warm met zonlicht en vonden we iets koeler leuker voor de babykamer.

Beginnen met schilderen!

De kamer stond al 2 jaar leeg en er moest heel wat aan gebeuren. De vorige bewoners hadden daar heel veel planeten op de muur geplakt die er niet zonder slag of stoot afgingen. Toen de stickers verwijderd waren zaten er echt flinke gaten in de stuclaag van de muur. We hebben dit licht opgeschuurd en hoopten op het beste. Jos is aan de slag gegaan met de muren en ik begon met de commode.

Spoiler, na het schilderen zag je er niks meer van! Dit is weer echt een voordeel van Pure & Original, doordat de verf zo mat is trekt hij het licht heel anders aan en zag je dus echt niks meer van de gaten in de muur. Heel blij mee!

Almond Classico Justine Leenarts Pure & Original

Meubel opknappen met Traditional Paint lakverf

De commode hebben we voor 20 piek op de kop getikt op Marktplaats. Zo leuk om zelf iets op te knappen! Eerst hebben de we de houten commode goed schoongemaakt (ontvet) en daarna ben ik met de primer van Pure & Original de hele commode een eerste laag gaan geven. Dit was wit op wit dus een secuur klusje. Toen de primer gedroogd was ben ik er 2 keer overheen gegaan met Traditional Paint in de kleur Soft Greek. Dit dekte direct al verrassend goed waardoor de klus in een dag gedaan was! Het mooie aan de lak is dat ook deze heel mat is.

Het mooiste vind ik dat je nu boven alle kleuren in combinatie ziet, Chalky Coral, Hop, Almond en Soft Greek. Ze werken allemaal zo lekker samen. Heel erg blij met het resultaat!

 

Justine Leenarts Pure & Original

Justine Leenarts is fotograaf voor o.a. ELLE, Grazia, L’officiel, Scotch & Soda en Tommy Hilfiger.

Deel dit artikel