Hal make-over

Een makkelijkere manier om je interieur een upgrade te geven dan de muren te schilderen is er niet, binnen een paar uur ziet een ruimte er totaal anders uit!

Onze hal was nodig toe aan zo’n upgrade, dagelijks lopen wij en de hond er veelvuldig door, maar ook fietsen, sporttassen en vieze schoenen worden er regelmatig gedumpt. Met als resultaat dat onze ooit zo mooi geschilderde muren onder de zwarte strepen, modderspetters en beschadigingen zaten. Van de fris blauwe en groene kleur was weinig meer over en dus hebben we een aantal weken geleden het geheel lekker opgefrist.

Materialen en kleuren combineren

Met de basis van het wit geschilderde houtwerk, de warme kleur tegels en de vloerbedekking op de trap zijn we nog steeds enorm blij. Maar in tegenstelling tot onze eerdere kleurkeuze van blauw en groen wilden we nu graag deze basis aanvullen met een mooie lichte en neutrale tint. De keuze viel op de kleur Ashes, een lichte en warme grijstint die prachtig combineert met de rest van de ruimte. Voor extra contrast in de kleine ruimte kozen we voor een matte kwaliteit muurverf die makkelijk afwasbaar is (Licetto), superhandig in de hal! Het houtwerk zit in een hoogglans kwaliteit en is lichter gehouden dan de muren waardoor de oude jaren ’30 deuren extra opvallen en de aandacht krijgen die ze verdienen.

Styling en accent kleuren

Ons pronkstuk in de hal is toch wel de spiegel, een erfstuk die ik heb geschilderd in de kleur Thunder Sky. Door de spiegel een donker hoogglans (Traditional Paint lak) kleur te geven valt deze extra op. De combinatie met de witte en blauwe accenten, zoals het grafische vaasje en het keramieken plankje geven het geheel een frisse uitstraling. Onder de zwart houten kapstok staat een oud stalkrukje met een moderne grote cactus erop die voor het nodige groen zorgt, de lamp met de verschillende soorten gloeilampen maakt de ruimte net even iets stoerder. Onze hal is helemaal zomerproof, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Marloes Nicolai Pure & Original

Een blog van Marloes Nicolai, interieurontwerper Huys 91 voor Pure & Original.

Deel dit artikel