En toen was er kleur!

Je kent het wel. Je ziet iets moois wat direct past bij wat je in je hoofd hebt. Je bent er helemaal verliefd op, want je ziet het al helemaal voor je. Je voert het uit en...….het valt een beetje tegen. Tsja, wat doe je dan? Precies! Je past het natuurlijk aan. Want zo makkelijk is het eigenlijk. Fijn toch?

De perfecte kleur was een verfmiskoop

Dit had ik een ruim een jaar geleden. We hadden toen net de sleutel van ons huis, er werd flink verbouwd en de schilders kwamen de net gestucte muren schilderen. Ik had de kleur gezien in tijdschriften en op Instagram. Het leek mij de perfecte kleur. Ik was super blij met het resultaat nou ja…. voor even dan. De kleur gaf toch niet de warmte die ik zocht in de woonkamer. Wat ik ook deed, het bleef een beetje kil en voelde niet warm aan.

Interieuradvies met lente zomer kleuren voor 2019

Gelukkig vroeg Pure & Original paint in het voorjaar of ik aan de slag wilde gaan met de nieuwe ‘lente zomer’ kleuren. Dat kwam als geroepen. Ik wist direct welke ruimte ik een nieuwe kleur wilde geven.  De woonkamer natuurlijk! Manlief keek weer eens bedenkelijk – de verf zat er nog maar net op 😉 – maar ja hij weet ook dat hij deze strijd verliest. Samen met Iris Floor van Pure & Original heb ik de kleuren voor de woonkamer uitgekozen. Want dit keer moest het wel in een keer goed uitpakken. Met Iris heb ik bij ons thuis een leuk adviesgesprek gehad. Het toffe was dat wat zij voorstelde, precies hetgeen was wat ik wilde. Ze kwam ook nog met het voorstel om het plafond te schilderen maar dat had me een scheiding gekost of op zijn minst relatietherapie, denk ik hihi.

Een warme basis tint en roze accentwand

Ik wilde een warme tint en iets anders dan anders. Normaal kies ik snel voor de basis kleuren grijs of wit maar dit keer niet. Het mocht wel een statement zijn, maar moest tegelijkertijd ook goed passen bij onze meubels, het grijze behang en de houten muur. De kleur die ik heb gekozen versterkt echt de warmte van het hout. Ik koos voor twee verschillende kleuren Classico krijtverfChalky Coral en Calm. Deze verf is super mat en heeft geen glans. En vooral supermakkelijk aan te brengen.

Chalky Coral

Een zachtere variant van Coral, een krachtige roze met grijze tint. Een kleurrijke, en toch rustige kleur. Manlief: “Roze?” Dit is een mannenhuis!

Calm

Verstild, kom helemaal tot rust. Manlief: “Dit is toch dezelfde kleur als die we al hadden”.  Nee man, kijk effe goed! Deze kleur is zoveel warmer.

Aan de slag: voorbereiding

Het begint met een goede voorbereiding en hier heb je helemaal niet zoveel voor nodig.

  • Kwasten (even over een schuurpapiertje halen, dan voorkom je haaruitval)
  • Een goede verfroller
  • Een bak om je verf in te stoppen
  • Goede tape (tip: investeer in je tape. Wil je strakke lijnen gebruik dan precisietape. Sluit het aan op behang of een poreuze ondergrond gebruik dan speciale tape voor behang. Gewoon bij de bouwmarkt te koop)
  • Natuurlijk een trap
  • En vergeet geen oude kleren aan te doen

Aan de slag: verven maar

Stap 1:
Plak alles goed af. Plak je plafond goed af. Als je precisietape gebruikt voorkom je druppelvorming op je plafond.

Stap 2:
Verven. Niet te gehaast, maar doe wel alles in een keer. Kleine hoekjes met een kwast en de rest met een goede roller.

Stap 3:
Laat de verf goed drogen.

Stap 4:
Breng de tweede laag aan. Tip: met deze verf wordt de kleur na iedere laag intenser. Ben je dus nog niet helemaal tevreden, breng dan gewoon een volgende laag aan.

Stap 5:
Haal voorzicht je tape eraf. En klaar!

Scherpe lijnen

Voor de scherpe opletter: achter onze openhaard hebben wij gekozen voor een kleuren vlak. Deze was eerst groen, maar is nu ook roze. Dit lijkt heel moeilijk maar is dat helemaal niet. Verf eerst de muur in je basiskleur. Breng met een waterpas, rolmaat en een potlood een paar lichte streepjes aan. Uiteraard waterpas (waar heb je anders dat ding voor nodig). Plak de precisietape aan de bovenkant van je streepjes. Strak langs elk streepje natuurlijk. En schilderen maar. Wij hebben gekozen voor een recht vak, maar schuin kan natuurlijk ook (hebben wij in de slaapkamer van een van onze zoons ook gedaan en is niet makkelijk.

Verf tips

Weest niet bang met het verven van je muur. Verf heeft namelijk de geweldige eigenschap dat je het gewoon weer over kunt schilderen. Je hebt helemaal geen interieur deskundige nodig. Je weet namelijk zelf heel goed wat je mooi vindt.

Pure & Original (en specifiek Iris): enorm bedankt voor de leuke samenwerking.

Michelle Industrieel Chique Pure & Original
Ik ben Michèle, 35 jaar. Ik ben getrouwd en trotse moeder van drie jongens en een dochter. In het dagelijks leven hou ik me bezig met privacy en informatieveiligheid bij een gemeente. Iets totaal anders dan interieurstyling 😉 Interieur en styling zijn mijn passie. Ik ben gek op veranderen en het stylen van ruimtes. Ik verander regelmatig kleine en grote dingen in en om het huis. En ik help anderen graag. Als ik niet met ons huis bezig ben, dan ben ik bezig met sporten (waterpolo, bootcampen en hardlopen). Ik heb een Instagram-pagina (@industrieelchique) waarop ik graag foto’s post van ons interieur. Mijn stijl? Industrieel, modern met een klassieke twist, warme houttinten. En ik hou van heel veel planten.
Deel dit artikel