Binnenkijken bij Wonen landelijke stijl op de woonbeurs

Oktober woonweek
Dé woonweek van Nederland is deze week gestart met de: vt wonen en design beurs in Amsterdam. Een beurs vol interieur inspiratie en trends. Als interieur blogger is dit elk jaar weer een feestelijke gelegenheid. Dit jaar is de beurs weer enorm groot en hebben de woonbladen weer de mooiste inspiratie huizen.

Het beurshuis van Wonen Landelijke stijl is hiervoor van boven tot onder geschilderd in de prachtige Pure & Original verf. Wat is het mooi geworden!

Dit jaar is het beurshuis weer ingericht door Woonwinkel de Potstal, één van de sterdealers van Pure & Original. Hoe komt de inrichting en het ontwerp tot stand? Ik geef je een kijkje achter de schermen en vertel hoe dit huis werd ingericht.

NA NA Iris Floor Pure & Original

Landelijk interieur

De wens van het blad: Stijlvol Wonen was om het huis een echte Vlaamse woonsfeer te geven in de lijn van: Axel Vervoordt. Cathelijne en Annebel van de Postal hebben dit vertaald naar een prachtig interieur: landelijk, kleurrijk, met de “Potstal twist”.

Vorig jaar was het interieur rustig en sober, dit jaar is gekozen voor meer kleur en een specifiekere stijl. Het werd iets klassieker met een landelijke touch.

NA NA Iris Floor Pure & Original

Kleur kiezen

De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de kleuren van een prachtige serie stoffen. Dit werd spontaan dé basis van het beurshuis. Ze kozen warme en diepe kleuren zoals oker geel en terracotta met een rustige basis.

De kleur op de muren werd: Summerset Mauve en Courtly Rose. Deze tinten zijn uitgevoerd met verschillende verf en structuren zodat het een rustig maar toch levendig geheel is geworden.

Woonkamer inrichten

De woonkamer werd ingericht met een heerlijke zithoek rondom de haard. De chaise longe van Hofz heeft een warme kleur steen rood, waar de kleur Courtly Rose prachtig bij past. “ We hebben de Potstal sfeer gebracht met de oude, brocante spullen uit de winkel. Dit gebruiken we heel graag mee te decoreren en geeft die doorleefde sfeer.” Aldus Cathelijne. De grote schouw is een antiek exemplaar van de Opkamer. De muur achter de schouw is geschilderd in de Classico krijtverf, kleur Summerset Mauve.

 

 

 

Classico Iris Floor Pure & Original
Design: Woonwinkel De Potstal
Courtly Rose Fresco Iris Floor Pure & Original
Design: Woonwinkel De Potstal

 

Woonkeuken

De landelijke keuken is van Tinello. Het keuken-blad is van composiet, het materiaal oogt ruw en verweerd maar is makkelijk te onderhouden. De kasten zijn van eikenhout en kregen een mooie vergrijzing. In de keuken staat een stoer fornuis van Wolf. De vloer heeft grote vloertegels van Belgisch hardsteen.

De wand achter de keuken is behandeld met Marrakech Walls in de kleur Sea Foam. De verf kreeg een beschermlaag tegen vocht en vet.

Slaapkamer

In de slaapkamer staat het nieuwe bed van Wonen Landelijke Stijl – made by Velda. Het is een boxpring met een sobere en landelijke look. Afgewerkt in prachtige stof en houten sierpootjes. Het bed is volledig Belgische productie. Het bedlinnen is stonewashed linnen in een lichtgrijze kleur van het merk Stoer linnen. De muren zijn geschilderd in de warme, neutrale kleur: Old Linen.

Het resultaat is een sobere slaapkamer, op een frisse manier ingericht. De oker-gele fauteuil brengt warmte in de ruimte. De vloer is een eikenhouten plankenvloer van de Opkamer.

Classico Iris Floor Pure & Original
Design: Woonwinkel De Potstal

Klassieke badkamer

De badkamer is klassiek ingericht met een bad en meubel van Windsor Bathrooms. Het behang geeft een klassieke, Engelse sfeer in deze ruimte. Een heerlijke plek om na een lange dag tot rust te komen.

NA NA Iris Floor Pure & Original

Voor de liefhebber van kalkverf, krijtverf en de landelijke woonstijl is het beurshuis een bron van inspiratie.

Mocht je nog zin en tijd hebben, de vt wonen en design beurs is tot en met Zondag te bezoeken. Heb je zelf geen tijd om te gaan? Volg dan onze blogs voor heel veel tips, inspiratie en de mooiste interieurs.

 

Marije Develing Pure & Original

Een blog van Marije Develing interieurontwerper bij Maison Belle, fotografie door Iris Floor van Ayame Styling en design voor Pure & Original.

Deel dit artikel