Welke verf heb je nodig voor een betonlook muur?

Een betonlook muur geeft sfeer aan je interieur. Een rauw randje welke past in vele woonstijlen. Wij hebben meerdere betonlook muren in ons huis gecreëerd en hoe we dat precies doen, ga ik je hier vertellen!

Ik werk altijd met Marrakech Walls van Pure & Original om een betonlook te creëren. Marrakech Walls kun je in iedere kleur van hun kleurenkaart laten mengen bij een dealer en wij kozen in dit geval voor de kleur Evening Shadow. Een hele mooie grijze verf die je perfect kunt inzetten als basiskleur voor je interieur.
We gingen aan de slag in onze slaapkamer. Ons hoofdboard was ook al geverfd in deze grijze verfkleur, maar dan in een matte muurverf. Als je twee verfsoorten combineert op 1 wand, geeft een heel mooi ton sur ton effect.

Benodigde verfmaterialen voor een betonlook muur

Voordat we aan de slag gaan met onze diy betonlook muur, gaan we eerst alle benodigde materialen verzamelen:

  • WallPrim Pro van Pure & Original. Dit is een water verdunbare muurprimer voor binnen en deze laat je in dezelfde kleur mengen als de Marrakech Walls verf. Laat je bij de dealer informeren hoeveel verf je nodig hebt.
  • Marrakech Walls muurverf van Pure & Original. Ook deze laat je in de kleur van jouw keuze mengen. Laat je bij de dealer informeren hoeveel verf je nodig hebt.
  • De Marrakech Walls spatel
  • Verfbakjes, goed afplaktape, een blokkwast, een muurroller welke geschikt is voor watergedragen verf, kranten/vuilniszakken om de vloer te beschermen

 

Stappenplan voor het maken van een betonlook muur

Met dit stappenplan is het een eenvoudige klus om zelf een betonlook muur te maken:

  1. Plak de wanden af met het afplaktape en bescherm de vloer
  2. Breng met een vachtroller de WallPrim Pro aan.
  3. Laat deze verflaag een paar uur drogen
  4. Nu ga je aan de slag met de Marrakech Walls verf. Het makkelijkste is om dit met z’n tweeën te doen, maar in je eentje kan het ook. Breng met de blokkwast een “dikke” laag Marrakech Walls verf aan op de muur. De tweede persoon, of jijzelf, gaat meteen aan de slag met de spatel.

Zet de spatel in een hoek van 45 graden en maak grote bewegingen. Welke kant op maakt niet uit, van links naar rechts, onder naar boven, schuin etc. Zolang de verf nat is, kan je blijven spatelen.
Het is belangrijk dat je spatelt in de natte verf. Werk dus in blokken van een vierkante meter en werk steeds nat in nat, om blokvorming op de muur te voorkomen.
Heb je de hele muur geverfd en gespateld, bekijk deze dan van een afstand, maar ook van dichtbij. Het kan gebeuren dat er hier en daar een oneffenheid zit die je weg zou willen werken door nog eens te spatelen. Persoonlijk vind ik het juist wel mooi als je wat reliëf ziet op de muur, dit maakt het nog wat levendiger.

Vervolgens is het een kwestie van laten drogen. Tijdens het drogen van de betonmuur veranderen de kleuren en vegen nog en het heeft dus echt wel 24 uur droogtijd nodig om het eindresultaat van jouw diy betonmuur te zien.

Betonlook slaapkamer inspiratie

Nu de verf gedroogd is, kunnen we aan de slag met het inrichten en stylen van de slaapkamer. Ideaal hiervoor is een hoofdbord. Wij hebben er zelf 1 gemaakt en zo’n hoofdboard heeft als voordeel dat je je muur beschermt, je kan er tegenaan zitten met een paar kussens in je rug en je kan deze gebruiken om wat mooie woonaccessoires neer te zetten. Ik werk zelf graag met contrast in huis dus nu we een lichtgrijze muur hebben gemaakt, kies ik voor donkere woonaccessoires en om wat warmte toe te voegen een aantal beige tinten.

Ik hoop je met deze blogpost weer wat inspiratie te hebben gegeven!

Liefs, Judith

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel