Verfsoorten en kleuren voor de nieuwe tienerkamer van Suus

Een tiener slaapkamer voor Suus, dat was 1 van de plannen die we met de zolder hadden. Er kwam dus niet alleen een woman cave / thuiswerkplek voor mij, maar ook Suus heeft een nieuwe slaapkamer gekregen.

Van kinderkamer naar tienerkamer

Al maanden is Suus bezig met het uitdenken van haar slaapkamer en ze heeft het er dagelijks over. “Wanneer gaat de verbouwing beginnen, wanneer zijn ze klaar?” Ook was ze heel duidelijk in wat ze wel en niet wilde. Sowieso wilde ze heel graag een nieuw bed. Haar oude bed was 80x200cm en we hebben nu voor een 140x200cm gekozen. We besloten haar kledingkast op de eerste verdieping te laten staan zodat er nog meer ruimte in haar slaapkamer overblijft. Als dit in de praktijk toch niet handig blijkt, dan kunnen we dat gewoon weer aanpassen.

Ze heeft flink wat geduld moeten hebben, maar we zijn er bijna. De muren zijn inmiddels klaar en ook haar nieuwe bed en ladekast zijn in elkaar gezet.

Verf en kleuren voor de tienerkamer

Uiteraard zijn we weer aan de slag gegaan met de verf van Pure & Original. In de gehele kamer hebben we gekozen voor de Licetto verf. Deze verf is afwasbaar en redelijk hufterproof. Ideaal voor een kinderkamer, gang, badkamer en bijvoorbeeld je keuken.

Omdat we de muren (gipsplaten) niet hebben laten stucen was een goede grondverf wel heel belangrijk. Daarvoor gebruikten we de Wallprim Pro van Pure & Original. Een hele fijne muurprimer die gelijk al een heel dekkend effect geeft. Daarna nog 1 laag Licetto en je hebt een topresultaat!

Suus wist heel goed wat ze wel en niet wilde. Een donkere muur, veel wit en een beetje roze, maar geen knalroze. Nou, dat klinkt als een hele mooie combinatie! De verf werd besteld en we gingen aan de slag.

Tienerkamer slaapkamer island white Judith Doppenberg - Huizedop
Licetto Island White

Aan de slag met de verf!

De schuine wand en de muur achter haar bed zijn geverfd in de kleur Island White één van de basiskleuren in ons huis. Het is een hele mooie witte tint die veel warmer is dan gewoon wit. Hieronder zie je het verschil ten opzichte van gewoon wit.

Het raamkozijn hebben we in de kleur Slate Grey geverfd. Hiervoor hebben we als primer de OmniPrim Pro gebruikt en daar overheen Carazzo, beide in de kleur Slate Grey. Het donkergrijze kozijn is echt een eyecatcher in de lichte muur en geeft de muur pit!

De muur tegenover het bed kreeg ook de kleur Slate Grey. Ik had zelf graag ook de deur en het kozijn in die kleur geverfd, maar daar was Suus heel duidelijk in. Dat ging niet gebeuren ;). Prima, dan laten we het zo!

En dan moest de kleur roze natuurlijk nog ergens terugkomen. Ze wilde geen felroze, dus voor mij kwam er direct een kleur naar boven, Skin Powder. Het leek mij tof om die in een Marrakech Walls op de schotten te doen, maar ook dit vond Suus geen goed idee, hahaha. Het moest gewoon een egale verf worden, dus het werd de kleur Skin Powder in de Licetto verf. Het is fantastisch mooi geworden en echt de perfecte kleur voor haar kamer. Ze is er heel erg blij mee!

Styling van de tienerkamer

Zodra het bed en de ladekast van Suus in elkaar zaten, begon ze al te verhuizen. Zo leuk om te zien, ze kan echt niet wachten. Aangezien ze de inrichting natuurlijk al tig keer heeft uitgedacht, wist ze precies wat ze waar wilde hebben.

Stapje voor stapje maakten we haar kamer af. De posters kregen een mooi plekje en naast haar eigen spulletjes wilde ze ook wel graag wat woonaccessoires van mij op haar kamer. Zo leuk die transformatie van kind naar tiener, echt genieten!

Suus is in ieder geval ontzettend blij met haar nieuwe kamer dus missie geslaagd!

Liefs, Judith

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel