Thuiswerkplek en woman cave volledig in de HUIZEDOP woonstijl

Het idee voor een woman cave ontstond zo’n 2 jaar geleden. Mijn eigen kamer om me heerlijk af te kunnen sluiten, te werken, te chillen, mediteren, een boek lezen, bellen met een vriendin etc. etc. Het leek me fantastisch, maar heel concreet werd het steeds niet omdat er een verbouwing voor nodig was. De zolder was immers een open ruimte zonder muren en er was haast geen daglicht.

Door corona en het thuiswerken werd de droom een noodzaak! De keukentafel is immers geen fatsoenlijke werkplek en dus gingen we tekenen en plannen maken. Eind februari werden de dakkappellen erop gezet, twee weken later stonden alle muren en waren de kamers een feit.

Het verfplan voor mijn woman cave

Jullie weten, ik hou van donkere kleuren in huis en vooral op de muren. De kleur Slate Grey van Pure & Original is de meest gebruikte kleur in ons huis en is niet voor niets 1 van de 3 HUIZEDOP verfkleuren. Vanaf het begin was het duidelijk dat alle wanden geverfd zouden worden in deze kleur, maar het ging steeds verder ;).

In eerste instantie had ik de plinten wit gelaten en ook de ombouw van de dakserre bleven tot het laatste moment wit. Ik twijfelde me suf, maar besloot naar m’n buikgevoel te luisteren. We gaan gewoon echt all the way! De muren, plinten, de schotten, ombouw van de dakserre, maar ook de deur en het kozijn werd geverfd in de kleur Slate Grey en wat is het prachtig geworden!! En ja, het is donker, maar er komt zoveel licht binnen door de dakserre dat het prima kan. Het geeft juist de geborgen en knusse sfeer waar ik zo van hou.

Het houtwerk

OmniPrim Pro:

De nieuwe alleskunner van Pure & Original! Het is een universele primer die je kan gebruiken voor reguliere ondergronden zoals hout, maar kan ook worden gebruikt als hechtingsprimer (grondverf) voor PVC, wandtegels en andere gladde oppervlakten.

Wij hebben deze grondverf gebruikt voor de kozijnen, plinten en de deur. Ook deze hadden we op kleur laten mengen en nadat we de boel hadden ontvet, gingen we aan de slag. 1 laag was voldoende als basislaag.

Carrazo:

De plinten en deur hebben we afgelakt met de Carazzo verf. Het is een ijzersterke verf die bij uitstek geschikt is als vloer- en trapverf. Ideaal dus voor de plinten, maar ook hebben we ‘m gebruikt voor de deur.

Het klusje met de deur werd er 1 die ik niet snel zal vergeten, maar waar ik ook van heb geleerd. Ik had namelijk de Carazzo in eerste instantie aangebracht met een schuimroller en kreeg een behoorlijk streperig resultaat. Stiekem was ik er al bang voor want deuren verven vind ik echt een vak apart en besteed ik liever uit aan de schilder.
Ik nam contact op met Pure & Original voor advies en na wat heen en weer appen, bleek dat ik de verkeerde roller had gebruikt. Dat meen je niet, maakt dat echt zo’n verschil?! Ik was vrij sceptisch, maar ging toch maar even een nieuwe roller halen. Een vilten roller die geschikt is voor watergedragen verf (de roller die ik had gebruikt was namelijk voor alkyd verf).

Ik schuurde de deur nog even netjes op, ontvette ‘m weer, ging aan de slag en jawel….. dit was dus de oplossing. Hij is zo goed als streeploos nu. Ik had serieus niet verwacht dat dit zo’n verschil zou maken, maar het is dus echt van groot belang dat je de juiste kwasten en rollers gebruikt voor je project. Alle verf van Pure & Original is watergedragen dus hier komen geen schuimrollers meer in huis ;).

Traditional Paint High-Gloss:

Omdat er slechts 1 kleur in de kamer te zien is, besloot ik te werken met verschillende finishes. De wanden zijn ultramat door de Classico Krijtverf, dus de kozijnen werden voorzien van een nieuwe verf, namelijk de Traditional Paint High-Gloss. De naam zegt het al, het is een hoogglans lak geschikt voor buiten en binnen met een zeer hoog dekvermogen. De verf is zeer slijtvast en bijzonder milieuvriendelijk. De lakverf is toepasbaar op onder andere deuren, kozijnen, houtwerk, MDF, radiatoren (hittebestendig tot 100 graden), meubelen en PVC. Maar daarnaast ook op wanden, wat met de meeste lakken niet kan.

Ik heb de kozijnen in de grondverf gezet met de OmniPrim Pro en daarna afgelakt met de Traditional Paint High-Gloss. Het resultaat is top! Door verschillende verfsoorten te gebruiken, ontstaat er ook kleurnuances. De Carazzo en High Gloss lijken intenser van kleur en worden daardoor donkerder dan de Classico op de muren.

Het was een flinke klus om de hele kamer te verven en ook was het goed opletten dat we de juiste verf gebruikten want ook voor mij is het af en toe nog puzzelen met de verschillende namen van de verf, maar we did it en ik ben ontzettend blij met het resultaat.

Womancave Slate Grey dakkapel Judith Doppenberg - Huizedop
Classico Krijtverf Slate Grey
Traditional Paint High-Gloss lakverf Slate Grey

De basis van de woman cave is af!

De basis is af! Het was een gok om alles zo donker te maken, maar voor mij is dit een goede beslissing. Ik vind het echt prachtig geworden en kan niet wachten om de kamer helemaal af te stylen! Er komt nog een heel tof, licht bankje in te staan van Room108 en ik hoop dat er dan nog ruimte is voor een hangstoel, maar dat blijft nog even spannend.

Liefs, Judith

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel