Interieur inspiratie week

Yes, het is de week van hét interieur spektakel van het jaar: de VT-Wonen en design beurs. Na 4 jaar de beurs bezocht te hebben als bezoeker, dit jaar voor het eerst als blogger voor Pure & Original, leuk! Inspiratie opdoen bij al dat moois.

Wonen landelijke stijl inspiratie huis

Ik ben begonnen bij het Wonen Landelijke Stijl huis. Hier is de Pure & Original verf toegepast. En wat hebben ze er wat moois van gemaakt! Een prachtig inspiratie huis in de stijl van het magazine.

Er is gekozen voor een combinatie van neutrale kleuren en roze tonen op de wand, dit heb ik meer gezien bij andere inspiratie huizen. Super trendy dus! Wonen Landelijke Stijl heeft gekozen voor Summerset Mauve en Courtly Rose voor de roze tinten, een mooie keuze ter aanvulling op de neutrale wanden. In het huis hebben ze combinaties gemaakt van neutrale tonen, roze, groen, geel, blauw en grijs.

Pure & Original blog woonbeurs kleuren kalkverf

Kleur

Ik heb verschillende kleur trends gezien op de beurs: roze, groen, blauw, geel, eigenlijk alle kleuren die ook toegepast zijn in het Wonen Landelijke Stijl huis.

De kleur trends heb ik bij elkaar gezet in een moodboard, zo kun je goed zien hoe je deze trends kunt toepassen.

Roze

Roze is een warme, zachte kleur. Er wordt veel gebruik gemaakt van zacht, pastel roze in combinatie met wit. Maar ook zie je combinaties met harder rood/roze, goud, zwart of donker blauw. De combinatie van blauw, goud, zwart en het materiaal ijzer brengt het liefelijke roze naar stoer en modern.

Moodboard roze Pure & Original

 

Blauw

Blauw is dé trend kleur van 2017. Diep en grauw van kleur. Blauw is veel gecombineerd met wit, zacht bruin hout, grijs, wit, groen of zacht roze. Blauw lijkt een lastige kleur, maar is met meer kleuren te combineren dan je denkt!

 

Pure & Original moodboard blauw

 

Geel

Een warme oker geel. Deze is prachtig te combineren met frisse groen tinten, diep blauw, rood, grijs of zwart. Geel creëert een speels en vrolijke effect. Of kan gecombineerd met strakke meubelen en donkere kleuren een stoere, moderne uitstraling geven.

 

Pure & Original moodboard geel

 

Groen

Groen in alle soorten en maten. Planten, kussens, tafeltjes; en ook wanden! Combineer groen met zwart, geel, grijs, blauw of goud voor een chique tintje.

 

Pure & Original moodboard groen

 

Vormen

Naast kleuren zijn er ook trends in vormen. Ik heb erg veel geometrische vormen gezien. Maar ook vormen op de muur: wanden met structuur.

Geometrisch

Rechte lijnen, driehoeken, kubussen, noem maar op. Vaak gecombineerd met wit en zwart of een klein kleur accent. Een strak effect op de muur creëer je met Krijtverf. Egaal, maar toch zacht. Een mooie poederige uitstraling geeft een contrast samen met bijvoorbeeld hard staal.

 

Pure & Original geometrisch moodboard

Structuur wand

Structuur op de wand, weer is iets anders dan alle wanden strak in de verf. Een echte eyecatcher wand creëer je gemakkelijk met je favoriete kleur verf in bijvoorbeeld Freso Kalkverf of Pure & Original Marrakech Walls. Of verf is je tegels mee! Mooi in de keuken of badkamer. Zo vallen de tegels weg op de wand waar ze tegen aan staan, of laat ze juist opvallen door voor een contrasterende kleur te kiezen. Tegels verven is erg gemakkelijk, let er alleen op dat je eerst een laag Omniprim gebruikt.

 

Pure & Original moodboard structuurwand

 

Iris Floor Pure & Original

Een blog door Iris Floor, allround stylist bij Ayame styling & design voor Pure & Original.

Deel dit artikel