Een nieuwe slaapkamervloer met verf

Een nieuw huis als nieuw begin! In ons vorige huis ben ik verliefd geworden op de producten van Pure & Original, met name de Fresco en Marrakech Walls producten. Deze producten voegen textuur en diepte toe aan de wanden waardoor het gehele interieur meer gaat leven.

Hoe kies je een verfkleur?

In ons vorige huis koos ik voor wat intensere kleuren zoals Terracotta en Bohemian Vintage, omdat het huis echt nog wel wat bijzonders nodig had. Ons nieuwe huis vroeg om een lichter en neutraler kleurpalet.

Het huis heeft zelf extreem veel karakter; balkenplafonds, een oude houthaard en boerentegels in terracotta kleur. In het hele huis hebben we de lichte, warm grijze kleur Ashes op de wanden & plafonds toegepast. De wanden op de woonverdiepingen krijgen de Marrakech Walls als afwerking, de slaapverdiepingen worden afgewerkt in Fresco kalkverf. De texturen op de muur in de lichte kleur zorgen voor levendigheid, maar houden het tegelijkertijd rustig en neutraal.

Een nieuwe vloer met vloerverf

Maar voor we daaraan beginnen, is de vloer op de slaapverdieping aan de beurt! Het betreft een oude grenen vloer die flink is versleten. De slaapverdieping oogt niet heel ruim door het vuren grenen.

Ik gekozen voor de kleur Warm Grey op de vloer, een kleur net iets donkerder dan Ashes. Deze kleur ga ik toepassen in Carazzo vloerverf. Dit is een slijtvaste verf speciaal voor vloeren & trappen.

De vloer voorbereiden voor het schilderen

Voordat de Carazzo vloerverf kan worden toegepast, behandel ik de vloer voor met een primer. En niet zomaar eentje! De Omniprim Pro, een nieuw product welke Pure & Original ontwikkeld heeft.

Het is een primer die toepasbaar is op ongeveer alle materialen, hout, staal, beton, oude lak en vast nog meer. Uiteraard heb ik eerst mijn vloer goed ontvet, geschuurd en weer afgenomen. Het is belangrijk dat de Omniprim Pro wordt toegepast op een vloer die goed droog is.

De Omniprim Pro was ook al op kleur gemengd en ik kan je vertellen dat als ik niet beter zou weten, ik ook al heel content zou zijn met de look van de eerste laag primer. Super dekkend, egaal en mooi mat! Het smeert ook nog eens heel fijn.

Vloerverf aanbrengen

Voor de randen en kieren gebruikte ik een kleine kwast, en een grote platte kwast voor de planken waarmee ik heel makkelijk met de nerf mee kon schilderen.

Het is belangrijk om nat in nat te werken, dus niet eerst de randjes. Door nat in nat te werken voorkom je dat de randjes al opdrogen en er dikteverschil ontstaat.

In mijn geval was de deur in het midden van de kamer iets om rekening mee te houden!

Na de Omniprim volgden nog twee lagen Carazzo, deze heb ik precies op dezelfde manier met dezelfde kwasten toegepast. Voor Carazzo geldt; hoe meer lagen, hoe duurzamer de verf. Ik heb gekozen voor twee lagen omdat we op de slaapverdieping praktisch nooit met schoenen lopen, mocht dat wel het geval zijn zou je een extra laag kunnen overwegen.

De verf is volledig uitgehard na 14 dagen, maar stiekem hebben wij er eerder al voorzichtig met sokken over gelopen na een dag of 5. Pas wel op met meubels, deze kunnen de vloer snel beschadigen wanneer deze nog niet volledig is uitgehard.

Het eindresultaat van onze geverfde vloer

Het is nog even wachten op ons nieuwe bed en nachtkastjes vanwege langere bezorgtijden due to corona, maar men o men wat zijn we blij met de vloer! De vloer ziet er echt weer prachtig en strak uit en voelt bovendien heerlijk aan de blote voetjes. De kleur is ook de beste keuze, het lijkt 10 keer groter dan voorheen.

 

Door Kelly van Gendt

Interieurstylist en eigenaresse van haar eigen interieur ontwerpbureau; Studio Gendt.

Deel dit artikel