Een gezond binnenklimaat voor mens en dier met vegan verf

We brengen ontzettend veel tijd binnen door. Of het nu thuis is, of op kantoor. Maar ons binnenklimaat blijkt uit onderzoek helemaal niet zo gezond te zijn als we zelf denken. (Bron: TNO en Volksgezondheid en zorg) Er komen namelijk veel vluchtige organische stoffen (VOS) voor. Gelukkig is hier iets aan te doen! Wat kun je zelf doen om een gezondere en schonere leefomgeving te creëren voor jezelf, je kinderen en je huisdieren? Ik vertel je hier wat over in deze blog.

Duurzame verf voor mens en milieu

Vluchtige organische stoffen bevinden zich overal, in iedere ruimte. Het is een giftige stof die wordt namelijk uitgestoten door producten. Bijvoorbeeld door een nieuwe vloer, nieuwe gordijnen of nieuwe meubels. Maar dit kan ook worden uitgestoten door verf. De keuze voor het aanschaffen van nieuwe producten draagt dus ook bij aan de hoeveelheid VOS in huis.

Steel Blue Fresco Iris Floor Pure & Original
Fresco Steel Blue
Credits: Justine Leenarts

Verf met een luchtzuiverende werking

De concentratie VOS in een woning kan zo hoog zijn dat je hier niet tegenop kunt ventileren. Ook kamerplanten kunnen deze concentratie niet zodanig verlagen. Maar wat je wel kunt doen is bewuster kopen. Er zijn namelijk verfsoorten op de markt zoals Fresco kalkverf en Marrakech Walls die helemaal geen vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten. Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygiënisch, CO2 absorberend en neemt stikstofgassen op. En daarnaast zijn er ook andere verfsoorten die zo weinig mogelijk VOS bevatten zoals de Classico krijtverf en Licetto afwasbare muurverf van Pure & Original. En het mooiste is nog dat je niet hoeft in te leveren op de kwaliteit, verwerking of uitstraling. Hierdoor zijn deze verfsoorten perfect voor een gezonder binnenklimaat voor mens, kind en dier.

Pigeon Grey Traditional Paint Iris Floor Pure & Original
Classico Skin Powder
Licetto Moonstone
Traditional Paint Pigeon Grey

Maak duurzame keuzes

Nu is het natuurlijk niet zo dat je, alleen door een verf te kiezen die zo min mogelijk vluchtige organische stoffen bevat, meteen klaar bent. Maar het draagt wel voor een groot deel bij. Maak bewuste keuzes voor materialen en producten in het interieur die allemaal bijdragen aan een beter leefklimaat. En ga je binnenkort shoppen voor verf? Let er dan op hoe milieuvriendelijk de verf is die je kiest en vraag naar het gehalte schadelijke stoffen in de verf.

Thunder Sky Fresco Bianca Dudink Pure & Original
Fresco Thunder Sky
Classico Black Truffle
Credits: Bianca Dudink

Door Danielle Duijn

Marketing & communicatie bij Pure & Original

Deel dit artikel