De juiste verfsoort kiezen voor jouw project

Ben jij gek op verven en kleur? Met kleur op muren en plafonds bereik je direct een groots effect. Maar hoe kies je de juiste soort verf? Ik verklap je mijn favorieten.

In mijn herinnering had je vroeger twee soorten verf: muurverf en lak. Tegenwoordig is de keuze veel ruimer wat de keuze niet altijd gemakkelijker maakt. Studio Deense Zomer is ambassadeur van het Nederlandse verfmerk Pure & Original. Hierdoor heb ik inmiddels al heel wat verfervaring opgedaan met verschillende verfsoorten. Ik vertel je welke verfsoort van Pure & Original ik het liefste gebruik, voor welk project en waarom. Hopelijk helpt dit in jouw keuze voor een volgend verfproject.

Linda van der Wal Studio Deense Zomer keuken 2020
Licetto Polar Blue
Credits: Linda van der Wal – Studio Deense Zomer

Muren

Pure & Original heeft verschillende verfsoorten in haar assortiment die geschikt zijn voor wanden. Allemaal op waterbasis. Zo heb je bijvoorbeeld de Marrakech Walls betonlook en de tadelakt look weleens voorbij zien komen. Daarnaast is er Fresco kalkverfClassico krijtverf en mijn favoriet voor muren, Licetto afwasbare muurverf. Licetto gebruik ik voor alle wanden, zowel in de keuken als in de woonkamer. Ondanks dat deze verfsoort krasvast, waterafstotend is en daardoor afwasbaar is, heeft deze een effen en matte finish. Het gemak van afwasbare muren verdient zich direct terug in een gezin met jonge kinderen en een hond! Alle Pure & Original kleuren zijn verkrijgbaar in de Licetto muurverf.

Plafonds

Voor plafonds gebruik ik het liefste Classico krijtverf. Of je nu kiest voor kleur of simpelweg voor wit, deze verf heeft een hele mooie matte finish en is daardoor een uitstekende keuze voor je plafonds. Ook is Classico krijtverf uiteraard verkrijgbaar in alle Pure & Original kleuren.

Plinten en deuren

De meeste mensen kiezen voor witte plinten en deuren. Persoonlijk verf ik ze graag mee met de kleur op de muur. Dit geeft een rustig beeld en creëert eenheid in het grote geheel. In onze keuken gebruikte ik op de deur en het deurkozijn Traditional Paint Eggshell lakverf. Een slijtvaste effen en waterafstotende lak met zijdeglans finish. De deur gaat hierdoor bijna helemaal op in de muur.

Kortgeleden maakte ik kennis met de nieuwste lakverf van Pure & Original: Traditional Paint High-Gloss lakverf. Ik gebruikte deze lakverf op de plinten en de deur van de woonkamer voor meer contrast ten opzichte van de muren. Ik vind het resultaat verbluffend mooi!
Uiteraard zijn ook deze beide laksoorten op waterbasis en verkrijgbaar in alle Pure & Original kleuren. Geschikt voor binnen en buiten.

Primer

Alle primers die nodig zijn voor de verven van Pure & Original zijn ook beschikbaar bij het merk. Ze zijn in kleur verkrijgbaar wat zorgt voor een perfecte basis voor jouw verfklus. Voor onze gestucte muren gebruikte ik de WallPrim Pro.Dit is een primer voor muurverf. Voor de deuren, kozijnen en plinten gebruikte ik de OmniPrim Pro primer.

Ik weet inmiddels heel goed welke verfsoorten voor welk project het beste voor mij werken. Bij een volgend verfproject hoef ik me ik me daarom alleen nog maar druk te maken over de kleurkeuze, de verfsoortkeuze staat voor mij namelijk al vast. Ik kijk uit naar een volgend verfproject en jij?

Linda van der Wal Deense Zomer Pure & Original
Linda van der Wal is eigenaresse van Studio Deense Zomer en Pure & Original ambassadeur.
Deel dit artikel