Bijzondere wandafwerking met Marrakech Walls

Derk is samen met Yolante eigenaar van Mooi & Puur in Vught; een bijzondere winkel gespecialiseerd in exclusieve wandafwerkingen.

Als Star Dealer van Pure & Original verkopen zij niet alleen deze verven, maar brengen ze deze met grote regelmaat ook aan bij de klanten. Vooral de Marrakech Walls is de laatste tijd erg in trek.

Specialist in Italiaanse stucco en betoncire

Derk heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse Italiaanse stucco’s en betoncire’s en heeft al heel wat cursussen met goed gevolg mogen afsluiten. De speciale technieken die hij leerde op de diverse workshops heeft hij ook regelmatig toegepast met de Marrakech Walls van Pure & Original.

In deze blog zal hij proberen een aantal technieken uit te leggen zodat ook jij aan de slag kunt met dit mooie product.

Populaire wandafwerking: betonlook en Tadelakt

“De laatste jaren zien we een enorme stijging in populariteit van unieke wandafwerking zoals betonlook en het Marokaanse Tadelakt. Met Marrakech Walls is het niet al te moeilijk een fantastisch resultaat neer te zetten, op de site van Pure & Original kun je hier al de nodige informatie over terug vinden. Maar wij gaan voor meer! We proberen nog nét een stapje verder te gaan in exclusiviteit.”, aldus Derk. “Een toepassing in onze showroom die bijzonder veel aandacht en bewondering trekt is de ‘Derkzz Crocodile’, een speciale uitvoering van de Marrakech Walls met een print van Crocohuid.”

Krokodillen relief op de wand

Voor het Croc effect gebruiken we naast de standaard benodigdheden voor Marrakech Walls ook een speciale roller: met Croc profiel.

Benodigdheden:

 • WallPrim Pro op kleur
 • Marrakech Walls op kleur
 • Roller
 • Spatel
 • Krokodil structuur roller (o.a. verkrijgbaar bij Mooi & Puur)
 • Italian Wax
 • Afplakband
 • Verfföhn

Stap 1: Het creeren van een goede basis voor de verf

Uiteraard beginnen we met een basis van de WallPrim Pro, deze zorgt voor een goede hechting en verminderd de zuiging van de ondergrond.

Stap 2: Marrakech Walls aanbrengen met croco structuur

Nu is het zaak om de Marrakech Walls op te zetten in een mooie dikke laag, dit doen we met een roller en de Pure & Original spatel. In de natte Marrakech Walls gaan we met de speciale ‘Croc-roller’ van boven naar beneden. Vervolgens draaien we de roller een halve slag en gaan we naast de eerste baan weer van boven naar beneden, draaien de roller weer om en gaan zo door. Steeds van boven naar beneden. Doordat je de roller steeds een halve slag draait loopt het patroon mooi door.

Omdat de Marrakech Walls dunner van structuur is als de stucco’s waar de roller eigenlijk voor bedoeld is, wil deze langzaam weer terugvloeien. Om dit te voorkomen pakken we de verfföhn erbij, heb je die niet? Geen probleem, een gewone haarföhn doet de truc ook wel.

De bovenlaag van de Marrakech Walls droogt dan lekker snel en zorgt ervoor dat de structuur mooi blijft staan.

Wil je een wat meer verweerde look? Voordat de Marrakech Walls is uitgehard kun je hier nog diverse krassen in maken, laat hier vooral je fantasie spreken, laat maar zien dat je krokodil geleefd heeft!

Stap 3: De verf polijsten

Als de Marrakech Walls is uitgehard gaan we deze polijsten met dezelfde spatel als waar we de verf mee hebben aangebracht. Zorg er wel voor dat de spatel goed schoon en droog is. Door de spatel steeds over de Marrakech Walls te halen komen de kleurschakeringen naar boven.

Stap 4: Afwerken met een hoogglans wax

Als laatste werken we de wand af met de Italian Wax voor een mooie glans, en je eigen ‘Crocwall’ is een feit.

Zelf betonlook maken

Wil je liever een echte stoere ‘giet betonwand’? Ook daar is een speciale techniek voor.

Benodigdheden:

Stap 1: Voorbereiden van de wand en aanbrengen van de verf

In deze stap brengen we de Marrakech Walls aan zoals aangegeven op de website van Pure & Original: eerst de WallPrim Pro en hierna de Marrakech Walls.

Stap 2: Zelf betonlook maken

Op de natte Marrakech Walls leggen we vellen hard PU-plastic, net niet tegen elkaar.

Voordat het plastic erop gaat nog even met de plantenspuit in nevelstand de verf natspuiten, nu gelijk het plastic erop. Door de vellen net niet tegen elkaar te leggen komt de Marrakech Walls een stukje naar buiten. Voorzichtig met de spatel over het plastic gaan en aan drukken. De naden vormen na droging de mooie gietnaden in het beton, haal deze dus vooral niet weg.

Laat nu het plastic minimaal 24 uur zitten, als de Marrakech Walls droog is trek je het plastic voorzichtig eraf en komen de luchtbellen en gaten tevoorschijn. Hoe ‘Betonlook’ wil je het hebben?

 

Marrakech Walls Mooi en Puur Pure & Original

 

Wand met houten gietmallen structuur

Een mooie variant op de gietbetonwand is een betonwand met de afdruk van de houten gietmallen. Hier gebruiken we een speciale houtkam voor.

Benodigdheden:

 • w op kleur
 • Marrakech Walls op kleur
 • Roller
 • Spatel
 • Houtkam (o.a. verkrijgbaar bij Mooi & Puur)
 • Afplakband

Stap 1: WallPrim Pro aanbrengen

Zet de WallPrim Pro op zoals aangegeven op de website van Pure & Original.

Stap 2: Houtlook aanbrengen

Zet de Marrakech Walls in een mooie dunne egale laag op en laat deze een klein beetje aantrekken, vervolgens kun je met de houtkam de tekening van het hout aanbrengen. Na droging maak je met afplaktape nog de naden, zet de tape met een tussenafstand van 1 à 2 mm naast elkaar en zet hier voorzichtig weer een beetje Marrakech Walls tussen, trek het plakband weer los als de verf wat harder is geworden en de naden blijven mooi staan.

 

Marrakech Walls Mooi en Puur Pure & Original

 

Eye-catcher wand met Marrakech Walls

Je ziet, met de Marrakech Walls, de juiste tools en een dosis creativiteit tover jij die saaie muur om tot een prachtige eye-catcher zoals niemand anders die heeft. Succes en heel veel plezier!

Derk Yolante Mooi en Puur Vught Pure & Original

Mooi & Puur
Vlasmeersestraat 86
5261 TC, Vught
tel. 073-7630841
www.mooienpuur.com

Deel dit artikel