Keukenkastjes verven? Wij vertellen je hoe!

Ben jij toe aan een nieuwe look voor jouw keuken? Maar wil je niet direct een hele nieuwe keuken aanschaffen? Kies er dan voor om jouw keukenkastjes te verven! Dit zorgt direct voor een andere uitstraling. Maar hoe kun je jouw keukenkastjes nou het beste verven? En welke verf heb je daarvoor nodig? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

Wat heb je nodig?

  • Pure & Original Super Cleaner
  • Pure & Original CarazzoPrim
  • Schuurpapier
  • Vochtige doek om het oppervlak stofvrij te maken
  • Pure & Original Carazzo universele lak
  • Ronde of platte kwast, roller of airless
Sand Storm Marrakech Walls Iris Floor Pure & Original
Muur: Marrakech Walls Keukenkastjes: Traditional Paint Evening Shadow

Bereid jouw keukenkastjes voor op het verven

Voordat je begint met het verven van jouw keukenkastjes is het het makkelijkste om de keukendeurtjes te demonteren. Vervolgens kun je de kastjes en de rest van het te schilderen oppervlak reinigen met Pure & Original Super Cleaner. Haal er een vochtige doek overheen laat drogen. Breng de CarazzoPrim aan, laat ook dit weer drogen. Schuur vervolgens de ondergrond licht op. Gaat het om een glimmend oppervlak? Schuur deze dan mat. Tot slot maak je het oppervlak stofvrij.

Tijd om jouw keukenkastjes te verven!

Na alle voorbereiding is het nu tijd voor het leuke werk; het schilderen van de keukenkastjes! Breng de Carazzo universele lak aan met een ronde of platte kwast, een roller of airless en verf vanuit een droog oppervlak naar een nat oppervlak om een zo egaal mogelijk effect te krijgen. Hoe meer dunne lagen worden aangebracht, hoe duurzamer de verf is. Ook wordt de kleur pas kleurecht na de tweede laag. Carazzo is na drogen direct overschilderbaar met een nieuwe laag Carazzo maar ook met iedere andere watergedragen lak. Is het nodig om de keukenkastjes nog eens bij te werken? Schilder het gehele oppervlak dan nogmaals na het bijwerken voor het mooiste resultaat.

Klaar en genieten maar!

Na het schilderen, drogen en terug monteren van jouw keukenkastjes is jouw keuken make-over klaar! De kastjes zijn goed schoon te maken en kras- en schrobvast waardoor je weer een lange tijd kunt genieten van jouw keuken!

Een blog door Danielle Duijn voor Pure & Original. Marketing & communicatie bij Pure & Original

Deel dit artikel