Doe het zelf: potten verouderen

Het was eigenlijk mijn bedoeling om een vrolijke zomer-blog te schrijven. Maar helaas hebben we de afgelopen periode veel regen en harde wind gehad. Dat betekent overigens niet dat ik bij de pakken neer ga zitten. Nee hoor, dit zijn de dagen dat je heerlijk binnen aan de slag kunt gaan. Zo ontstaan de beste ideeën.

Potten verouderen Pure & Original

Oude bloempotten

Een project wat al een tijd op mijn lijstje stond was het opknappen van twee grote, geglazuurde potten. De vorm vond ik nog wel mooi maar verder was ik er wel op uitgekeken.

Door die regen had ik minder zin om naar buiten te gaan en dus besloot ik aan dit project te beginnen. Ik kocht muurvuller om de potten een authentieke structuur laag te geven. Van mijn vorige projecten had ik nog wat Fresco kalkverf over die ik nu weer goed kon gebruiken.

Potten verouderen met kalkverf Pure & Original

Stappenplan

  1. Maak de potten schoon en vetvrij.
  2. Daarna kun je aan de slag met de muurvuller. (Ik heb onwijs gelachen, want het is een heerlijke kliederboel geworden.) Met de hand besmeerde ik de potten met een dikke laag en deppend ontstaat er een mooie structuur. Zo krijgen de potten de verweerde uitstraling.
  3. Laat de potten nu goed drogen. Ik heb ze een nacht laten staan zodat ik zeker wist dat de muurvuller goed ingedroogd was.
  4. Met een restant verf ben ik gaan schilderen. Ik gebruikte de Fresco kalkverf in de kleur ‘Elephant Skin‘. Breng de verf met een kwast aan. De combinatie van de structuur en het nuance verschil in de kalkverf zorgt voor een prachtig effect.

De potten verdienen nu weer een prominente plek in de woonkamer. Ik heb ze gevuld met groen en zo oogt het totaal anders.

Deze klusjes zijn leuk te doen bij minder mooi weer en het is helemaal niet moeilijk. Op deze manier geef je je woon-accessoires weer een nieuw leven. Dus lekker aan de slag en en mocht de zomer straks doorbreken, geniet er dan van!

potten verouderen diy Pure & Original

https://www.youtube.com/watch?v=JZ-09tH7H8w&feature=emb_logo

Bekijk de video om nog beter te zien hoe ik dit project heb aangepakt.
Tot de volgende keer!

 

Lesley Alma Pure & Original

Een blog van Lesley Alma blogger en video producer bij Lesley’s Lifestyle voor Pure & Original

Deel dit artikel