Woonkamer make-over met Marrakech Walls in Earth Stone

Mijn naam is Sabine Lamet. Ik ben een enorme interieurfreak en daarom ben ik sinds kort mijn eigen interieur feed begonnen op Instagram. Tijdens onze verbouwing van ons vrijstaande jaren ’30 huis hebben we onze badkamer en toilet behandeld met de verf van Pure & Original. We kozen voor de Marrakech Walls in de kleur Drift. Dit geeft zo’n gave uitstraling (net de betonstuc look maar dan veeel goedkoper). Sindsdien ben ik een grote fan van de Pure & Original verf. Toen ik een winactie voorbij zag komen op Instagram om mooie verf te winnen heb ik geen moment getwijfeld en uiteraard meegedaan. En wat een geluk, ik won de Pure & Original verf.

Even later ben ik de verf gaan uitkiezen bij het Markthuys te Etten-Leur. Ze hebben alle kleuren op voorraad dus dat was ideaal. Ik besloot in mijn woonkamer ook een gave betonlook “Marrakech Wall” te maken en deze keer met de kleur Earth Stone. Net wat grijzer dan wat ik in mijn toilet en badkamer heb.

De basis was een gladde gestucte witte muur dus dat is ideaal als ondergrond. Allereerst begon ik met de WallPrim. Deze heb ik erop gezet met een blokkwast. Het leuke van deze verf is dat je kunt verven als een klein kind ;-). Lekker heen en weer en van links naar rechts. Hoe drukker hoe leuker het effect vind ik. Maar goed dit is pas de basis laag dus daar zie je straks weinig meer van.

Het aanbrengen van de Marrakech Walls

Een dag later begon ik met de afwerklaag: de Marrakech Walls. Deze bracht ik ook aan met een blokkwast, ook weer van links naar rechts en van boven naar beneden. Alleen het droogt snel dus ik bracht de verf aan en Rik werkte, meteen achter me aan, met de spatel. De spatel haal je als een soort vegen over de muur. Wat dus het gewenste resultaat geeft. Wil je een muur met meer effect dan spatel je gewoon meer. Als de muur klaar is kun je de muur ook nog behandelen met een schuurpapier voor een egaler effect maar ik vond dat de muur zo helemaal geweldig was en dus hebben we het zo gelaten.

Een wauw-effect op de muur

En tadaaa… daar is mijn favoriete muur dan. Het geeft echt een wauw-effect en het leuke ervan is dat de verf zo makkelijk aan te brengen is. Veel makkelijker dan het verven van een gewone muurverf. Daar moet je opletten dat je geen strepen krijgt en hier juist niet, hier kun je lekker kliederen (wel binnen de lijntjes). Ik krijg zoveel complimenten over mijn nieuwe muur en dat is natuurlijk hartstikke leuk. Ik ben er mega blij mee. Ik zit nu al te denken waar ik nog zo’n mooie muur kan maken 😉

Sabine Lamet Pure & Original

XXX
Sabine

Deel dit artikel