3 manieren om jouw geschilderde muur te beschermen tegen vocht en vuil

Daar is ‘ie dan, jouw vers geschilderde muur! Na een weloverwogen keuze voor een verfsoort en verfkleur en een paar uurtjes de handen uit de mouwen is het dan zover, je bent klaar om het eindresultaat te aanschouwen. Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van het eindresultaat kunnen genieten. Sommige verfsoorten zijn echter kwetsbaarder dan de andere en dus gevoeliger voor vocht en vuil. Dit is vaak het geval bij minerale verf zoals kalkverf. Natuurlijk is hier een oplossing voor! Je hebt namelijk de keuze uit verschillende soorten finishes die helpen jouw muur te beschermen. Er zijn verschillende opties in afwerkende finishes zoals:

1. Dead Flat Eco Sealer
2. Italian Wax
3. Lime Soap

Deze finishes helpen niet alleen de muur te beschermen maar kunnen ook zorgen voor een bepaalde uitstraling zoals een hoogglans tadelakt look of kunnen de kleur verdiepen.

Muurverf beschermen met een sealer

Je kunt de muur afwasbaar maken met een sealer zoals de Pure & Original Dead Flat Eco Sealer. Ideaal voor wanneer je Fresco kalkverf of Marrakech Walls wilt toepassen in de keuken of badkamer, kinderkamer of hal. De Dead Flat Eco Sealer heeft een matte finish waardoor de uitstraling van een matte muurverf zoals krijtverf of kalkverf niet verloren gaat.

Dead Flat Eco Sealer is zowel binnen als buiten te gebruiken bij een temperatuur tussen de 15°C en 25°C.. Breng Dead Flat Eco Sealer onverdund in dunne lagen aan met een platte kwast of airless. Gebruik geen roller voor het aanbrengen van de Dead Flat Eco Sealer. Na 7 dagen is de sealer volledig uitgehard en is deze af te nemen. 

 

Muurverf beschermen met een wax

Een andere mogelijkheid om jouw vers geschilderde muur te beschermen is deze na te behandelen met een transparante wax zoals de Italian Wax. Dit is een natuurlijke wax die verdieping geeft aan de kleuren en kleurnuances. Ben je fan van de hoogglans tadelakt look? Deze creëer je met meerdere gepolijste lagen welke de ondergrond daarnaast ook nog eens waterafstotend maakt.

Italian Wax is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis met een temperatuur tussen de 10°C en 25°C.  Breng Italian Wax onverdund aan in dunne lagen met een doek en beschermende handschoenen. Gebruik geen roller voor het aanbrengen van Italian Wax. Na 2 uur is de wax uitgehard en na 4 uur drogen kan deze gepolijst worden. 

 

Poreuze muurverf beschermen met kalkzeep

Werk je met een poreuze muurverf zoals kalkverf? En wil je deze verzadigen om de kleur voller te maken en het oppervlak licht waterafstotend te maken? Kies dan voor Lime Soap, een natuurlijke kalkzeep. Lime Soap maakt de muur erg onderhoud- en gebruiksvriendelijk. Naast een vollere kleur en onderhoudsvoordelen zorg je met de Lime Soap voor een afwerking met een zachte, subtiele glans.

Lime Soap is alleen geschikt voor gebruik binnen met een temperatuur tussen de 10°C en 25°C. Breng Lime Soap onverdund aan in dunne lagen met een doek en beschermende handschoenen. Gebruik geen roller voor het aanbrengen van Lime Soap. Houd voor Lime Soap een droogtijd aan van 12 uur. 

 

Muurverf achter het fornuis of gestucte wand in keuken beschermen tegen vuil en vet

Door de muur achter het fornuis te beschermen tegen vet en vuil van de kookplaat of spoelbak, blijft je muur veel langer mooi. Zeker wanneer je meer poreuze verfsoorten toepast zoals kalkverf is dit een essentiële stap. Deze verfsoorten zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor vlekken door de kalkbasis. Bescherm je deze dus niet, dan zul je op korte termijn de gehele muur opnieuw moeten schilderen. Je kunt de muur beschermen met 1 van bovenstaande afwerkende finishes zoals sealer, wax of kalkzeep of toch besluiten om te muur achter het fornuis te schilderen met afwasbare muurverf zoals Licetto.

 

Mogelijkheden beschermen muur

In onderstaande tabel hebben we de verschillende mogelijkheden om jouw muur te beschermen nog eens kort samengevat:

Overzicht afwerkende finishes

Afwasbare muurverf

Heb je de voorkeur voor een muurverf met een effen uitstraling? En wil je deze toepassen in een ruimte waar je veel te maken hebt met vocht en vuil zoals bijvoorbeeld de keuken, badkamer, het toilet of de hal? Dan is een afwasbare muurverf zoals Licetto perfect voor jou. Deze muurverf heeft een matte egale uitstraling en is gemakkelijk met een vochtige doek schoon te maken. Daarnaast blijft deze muurverf mat, zelfs na flink boenen en schrobben.

 

Advies over het beschermen van jouw muur

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de verschillende afwerkende finishes? Bezoek dan één van onze verkooppunten voor een professioneel en passend advies.

 

 

 

Deel dit artikel