Afwasbare muurverf

Met de afwasbare muurverf van Pure & Original creëer je prachtige matte wanden die mooi blijven. Wil je een schrobvaste muurverf in je badkamer, keuken of woonkamer? We vertellen je graag alles over de voordelen van afwasbare muurverf en leggen je uit hoe je zelf zo’n prachtige, matte wand maakt.

Afneembare muurverf kopen?

Je vindt de afwasbare muurverf van Pure & Original bij dealers door het hele land. Door op onderstaande link te klikken, vind je snel de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt!

Vind een dealer bij jou in de buurt

Wat is afwasbare muurverf?

Afwasbare muurverf is verf die je, nadat deze goed is opgedroogd, gemakkelijk schoonmaakt. Door de speciale samenstelling van de verf zal deze na het schoonmaken niet gaan glanzen. Let op: afwasbare muurverf wordt soms verward met ‘verf die je eraf kunt wassen’, maar dat wil je natuurlijk niet als je net een muur mooi hebt geverfd.

Wat betekent schrobklasse?

De schrobklasse geeft aan hoe goed de verf bestand is tegen schoonmaken. Een verf met schrobklasse 1 is zeer geschikt om schoon te maken, terwijl een verf met een schrobklasse 3 hier absoluut niet tegen kan. De schrobvaste muurverf van Pure & Original heeft schrobklasse 1.

Wat zijn de eigenschappen van de afwasbare muurverf van Pure & Original?

 • Afwasbare muurverf op waterbasis
 • Leverbaar in meer dan 180 natuurlijke en organische tinten
 • Schrobklasse 1: behoudt matte eigenschappen na reinigen
 • Vegan verf met minimale milieubelasting
 • Afwasbare muurverf met hoog dekvermogen
 • Bevat weinig tot geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS)
 • Spanningsarm
 • Dekt zeer goed
 • Bevat geen synthetische bindmiddelen
 • Niet brandbaar
 • Kan erg goed tegen vocht
 • Vrijwel geurloos

Waar kun je afneembare muurverf gebruiken?

Onze afwasbare muurverf is geschikt voor zowel buiten als binnen:

 • Gestuukte wanden
 • Behangen wanden (ook vliesbehang)
 • Wanden die al eens geverfd zijn

Doordat de verf erg goed tegen vuil en spetters kan, is de afwasbare muurverf geschikt voor gebruik in badkamer, keuken en wc. Daarnaast is de verf geschikt voor ruimtes waar je de muur wat vaker wilt schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle wand in een restaurant of een mooie geverfde muur in de speelkamer van de kinderen.

Hoe kun je afneembare muurverf schoonmaken?

Als je schrobvaste muurverf hebt aangebracht, is deze na twee weken bestand tegen schoonmaken. Gebruik voor het reinigen van de muur bij voorkeur water en een zachte doek. Ook kun je de zachte kant van een sponsje gebruiken. Tip: door een emmertje water bij de hand te houden, kun je de doek regelmatig even in het water dompelen. Gaat het om een hardnekkige vlek? Probeer de muur dan schoon te maken met een sopje.

Blijft afwasbare muurverf wel mat?

Veel verf die afwasbaar is, gaat glanzen als je deze hebt schoongemaakt. Als de kalk in de verf niet wordt beschermd, kunnen vuil en water de verf binnendringen. Er ontstaat dan, vaak door vet, een glanzend laagje op de muur.

Goed nieuws voor iedereen die fan is van de matte uitstraling van onze afwasbare muurverf: ook als je een muur met de afwasbare muurverf van Pure & Original schoonmaakt, behoudt deze altijd een matte uitstraling.

Is er een verschil tussen afwasbare verf en afneembare verf?

Deze vraag wordt ons geregeld gesteld. Bij Pure & Original spreken we meestal over afwasbare verf. Hiermee bedoelen we niet dat je de verf van de muur kunt boenen, maar dat deze afneembaar is. Oftewel: voor ons zijn afwasbare verf en afneembare verf hetzelfde.

Afwasbare muurverf aanbrengen: zo doe je dat

Wanneer je een muur wil verven met de afwasbare muurverf van Pure & Original, dan heb je hiervoor het volgende nodig:

 • Pure & Original Licetto afwasbare muurverf
 • Pure & Original Super Cleaner
 • Pure & Original WallPrim
 • Eventueel: schuurpapier
 • Eventueel: verfföhn en verfkrabber
 • Kwast of roller voor de primer
 • Roller of blokkwast voor de afwasbare muurverf

In de volgende stappen bereid je de muur voor:

 1. Reinig het oppervlak dat je wilt verven met de Pure & Original Super Cleaner.
 2. Haal losse verflagen weg met een verfkrabber en/of verfföhn.
 3. Bevat het oppervlakte glanzende lagen? Schuur deze dan op, voordat je verdergaat.

Volg deze stappen voor het verven van de muur:

 1. Breng de Pure & Original WallPrim aan op de muur
 2. Breng een of twee lagen Licetto aan met een roller of blokkwast. Je kunt de verf eventueel verdunnen door 5% water aan de verf toe te voegen.
 3. Laat de muur goed opdrogen. Na twee weken is de verf voldoende gedroogd. Je kunt de muur hierna ook schoonmaken.
 4. Verf je een muur met een poederig, sterk zuigend oppervlak? Dan kun je de muur het beste voorstrijken met de WallFix van Pure & Original.

Op zoek naar de juiste roller of kwast? Neem dan een kijkje bij onze verfbenodigdheden.

Afwasbare muurverf in de badkamer

Met Licetto afwasbare muurverf van Pure & Original creëer je jouw eigen ontspannen badkamer met muren in authentieke kleuren die je bovendien ook nog eens makkelijk schoon kunt maken. De schrobvaste muurverf van Pure & Original valt onder schrobklasse 1 en biedt dus optimale bescherming tegen vocht en vuil: ideaal voor in de badkamer. De badkamer is de ruimte met de hoogste luchtvochtigheid, waardoor een afwasbare muurverf zeer gewenst is.

Afwasbare muurverf van Pure & Original

Onze Licetto afwasbare muurverf combineert het beste van twee werelden. De verf:

 • Heeft een unieke, matte uitstraling die elke kamer een bijzondere sfeer geeft
 • Is bestand is tegen vuil, vocht en is afwasbaar!

Meer lezen over onze afwasbare muurverf? Lees meer over mogelijke toepassingen in het blog ‘Matte afwasbare muurverf’.

Afwasbare muurverf in de kinderkamer

Natuurlijk wil je dat je oogappeltjes lekker kunnen ravotten, maar als ouders vind je een kamer met een mooie kleur verf op de muur natuurlijk ook erg leuk! Door in de kinderkamer te kiezen voor de afwasbare muurverf Licetto van Pure & Original geniet je van het beste van beide werelden!

Afwasbare muurverf in de gang

De gang is het visitekaartje van je huis, maar ook de plek met natte jassen, modderige schoenen en vieze sporttassen. Met de afwasbare Licetto muurverf heb je in jouw huis prachtige geverfde muren die je af en toen even flink kunt boenen.

Afwasbare muurverf in de horeca

Een dienblad dat omvalt, een stoel die tegen de muur schuift of een natte jas: allemaal geen probleem als je kiest voor de afwasbare muurverf van Pure & Original. Onze Licetto afwasbare muurverf wordt dan ook vaak gekozen voor gebruik in restaurants en cafés!

Afwasbare muurverf keuken

Met de schrobvaste muurverf Licetto biedt Pure & Original dé duurzame verfsoort voor in de keuken. Licetto valt onder schrobklasse 1 en is dus ideaal voor muren die snel vies worden. Een pruttelende pan rode pastasaus, groene smoothie of heerlijke gezonde wortelsoep: ze zorgen er allemaal voor dat je keukenmuren snel vies worden. Met onze afneembare muurverf geniet jij voortaan van alle kleuren op je bord, zonder je zorgen te maken over de verf op je keukenmuren. De schrobvaste muurverf Licetto maak je zeer eenvoudig schoon en blijft bovendien mat van kleur, waardoor de levensduur van deze muurverf enorm is. Eigenlijk hoef je de afwasbare muurverf alleen te vervangen als je zelf toe bent aan een nieuwe kleur op de keukenmuren.

Afwasbare muurverf overschilderen?

De schrobvaste muurverf van Pure & Original blijft jarenlang mooi en behoudt zijn matte uitstraling, waardoor het bekend staat als dé duurzame verfsoort. Ben je toch toe aan een nieuwe, frisse kleur in bijvoorbeeld de keuken, badkamer of kinderkamer en wil je de afwasbare muurverf overschilderen? Dat kan! De basis van schrobvaste muurverf is hetzelfde als die van andere muurverven, waardoor je nieuwe afwasbare muurverf goed hecht aan je oude muurverf. Doe inspiratie op en ontdek de mogelijkheden m.b.t. alle Licetto kleuren.

Afwasbare muurverf kleuren

De schrobvaste muurverf Licetto is verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleurtinten, waardoor je altijd de ideale muurverf vindt die bij het interieur past. Via onze website heb je de mogelijkheid om alle kleurstellingen te zien via onze kleurenkaart. Uiteraard begrijpen we dat je de kleur van je nieuwe afwasbare muurverf liever eerst in het echt bekijkt. Bezoek daarom een van onze vele dealers en laat je inspireren.