Oyster Grey Marrakech Walls Iris Floor Pure & Original

Verf op waterbasis

Er zijn in het verleden veel negatieve ervaringen geweest met verf op waterbasis. Zo zou het van slechte kwaliteit zijn, niet sterk zijn, snel krassen, altijd glans hebben, slecht tegen water kunnen en slecht drogen.
Gelukkig is er in de tijd heel wat veranderd op dit vlak!

Onze water gedragen verf is duurzaam, milieuvriendelijk en minimaal zo sterk als olie gedragen verf!

Is verf op waterbasis van even goede kwaliteit als verf op oliebasis?
Jazeker! Onze verf op waterbasis is minimaal van dezelfde kwaliteit als een verf op oliebasis.

Hebben water gedragen verven dezelfde glans als olie gedragen verven?
Ons assortiment bestaat uit verven van verschillende glansgraden. Van fluweel- en kalk mat, tot eggshell en hoogglans. Ook blijft de glans even lang mooi als bij een olie gedragen verf.

Zijn water gedragen verven gevoelig voor water?
Een water gedragen verf zal niet oplossen in water. De ene verf is wel kwetsbaarder voor water dan een andere verf. Dit komt mede door de ingrediënten in de verf. Zo is Fresco op basis van kalk. Kalk is een ademend product welke open staat. Daarom is het verstandig deze verfsoort af te werken met een sealer als je deze in de keuken of badkamer wilt toepassen. Andere verfsoorten kunnen zonder problemen tegen water. Bijvoorbeeld de Traditional Paint lak welke zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Of de Licetto, een hyper afwasbare muurverf.

Is olie gedragen lak over te schilderen met water gedragen lak?
Jazeker! Het is dan wel belangrijk om eerst de ondergrond op te schuren en de aangegeven primer aan te brengen. Lees hiervoor altijd de technische fiches voor gebruik.