Verf met natuurlijke en organische pigmenten Pure & Original

Verf met natuurlijke en organische pigmenten

Onze verven worden gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten. Dit betekent dat alle pigmenten hun oorsprong vinden in de natuur. Deze pigmenten dragen bij aan de duurzaamheids- en kwaliteitseisen welke wij stellen aan onze producten.

Het verschil tussen natuurlijke en synthetische pigmenten zit ‘m in meer dan enkel de naam. Natuurlijke en organische pigmenten zijn veel complexer dan synthetische pigmenten. Hierdoor hebben de kleuren veel meer diepte en kleuren ze mee met de rest van het interieur. Zo heb je eigenlijk altijd wel een match te pakken. Natuurlijke pigmenten bereiken een spectrum waar een synthetische kleur niet toe kan reiken.

Hoe gaat dat in z’n werk? Nou zo:
Stel je voor, je loopt door een veld en overal om je heen staan kleurrijke bloemen in het groen, blauw, wit, roze, geel en paars. Je plukt er een veldboeket van en zet dit in een vaas. Deze kleuren passen allemaal prachtig bij elkaar, er zal er niet snel één uit de toon vallen. Dit komt doordat de natuur kleuren naar elkaar toe trekt. En zo is het ook met pigmenten.

Stel je nu voor dat je een stapel gekleurde plastic bekers op elkaar zet. Dit ziet er snel hard en schreeuwerig uit, de kleuren blenden niet lekker met elkaar. Ditzelfde kan gebeuren met verf welke gekleurd is met synthetische pigmenten. De kleuren kunnen heel hard tonen en sneller vloeken.