Soft Flamingo Classico Margaret de Lange Pure & Original

Colour Collection - Upside Down

Brochure aanvragen

Colour Collection - Upside Down

Pure & Original is een Nederlands familiebedrijf en premium verfmerk, we zijn vooral bekend om onze originele minerale verven, waaronder Classico krijtverfFresco kalkverf en Marrakech Walls. De kleuren die bij Pure & Original horen, zijn meestal gedempte tinten grijs, beige en wit, die jarenlang tot in perfectie zijn door ontwikkeld.

De verborgen schat van de kleurencollectie van Pure & Original zijn de felle kleuren – de juweeltinten, de aardetinten en de bleke tinten, met verfijnde nuances die oh zo moeilijk te bereiken zijn. Door alleen natuurlijke kleurpigmenten te gebruiken, weerspiegelt deze collectie de kleuren op een rijkere en diepere manier dan mogelijk is met traditionele verven gemaakt van synthetische kleurpigmenten. Het oppervlak krijgt niet alleen een rijk gevoel, het ziet er tastbaar, zacht uit en zelfs de helderste kleuren hebben een verrassend rustgevend effect.

Pure & Original heeft voor deze collectie voor de derde keer samengewerkt met kleurontwerper Dagny Thurmann-Moe van KOI Color Studio in Oslo, Noorwegen. Voor de collectie van 2020 is ook besloten om samen te werken met Siri Zanelli van het Londense architectenbureau Collective Works.

Black Hills Blue Green Room Hop Kiwi White Lagoon Water Mauve Love Nutmeg Powder Old Ocre Old Rose Olive Drab Poetic Blue Polar Blue Sea Moss Skin Powder Soft Flamingo Soft Greek

Durf met kleur

"We wilden een collectie creëren die zowel persoonlijkheid als flexibiliteit heeft - de kleuren die we hebben toegevoegd, kunnen een grote variatie aan verschillende looks creëren en werken met verschillende soorten architectuur", legt Iris Floor, Creative Director van Pure & Original, uit.
De huidige collectie gaat van verschillende tinten stoffig groen, naar perzikkleurige roze tinten, naar de meest verzadigde oker, naar lavendel en het levendige Yves Klein-blauw. Deze collectie heeft een wilde kleurenmix en kan worden gebruikt om rustige, excentrieke, historische en moderne paletten te creëren.

Met deze collectie wilden we de boel een beetje opschudden.

Vind een verkooppunt

The story of Dagny, colour expert

Waar heb je je inspiratie vandaan gehaald?
Toen ik het rijtjeshuis voor het eerst zag, was ik ongelooflijk opgewonden – het had een enorme persoonlijkheid en Siri wilde heel graag alle details van hun verhaal laten vertellen, maar ook nieuwe details toevoegen. Het is een ideaal startpunt voor de ontwikkeling van de collectie.

Mijn inspiratie is de architectuur en, zoals altijd, de uitgebreide kleurencollectie van Pure & Original. Deze keer was het vooral interessant om zowel de kleuren als het gebruik van kleuren uit het Victoriaanse tijdperk te interpreteren, maar op een eigentijdse manier toe te passen. Het architectonische tijdperk van het Victoriaanse speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de kleuren voor de collectie. Ik vind het geweldig dat Pure & Original natuurlijke kleurpigmenten heeft, wat het weer gemakkelijker maakt om te verwijzen naar het historische kleurgebruik. We wilden een eerbetoon brengen aan het Victoriaanse tijdperk, dus de kleurencombinaties zijn in verschillende kamers vrij complex. We hebben de aanpak niet op alle kamers toegepast, omdat dat te veel kan zijn, dus we balanceren tussen hoge en lage complexiteit in de verschillende kamers – de hoogste mate van complexiteit bevindt zich eigenlijk in de gang.

Dagny Thurmann Moe KOI Colour Studio

Kun je iets vertellen over de gebruikte kleuren?
Elke kamer heeft een kleine verrassing. Ik laat je niet weten wat, maar als je de foto’s zorgvuldig bestudeert, kun je ze waarschijnlijk herkennen. We vermijden zwarte, witte en grijze tinten omdat ze een hoog contrastniveau creëren – het is gemakkelijker om een harmonieuze en ontspannende look te creëren als je grijstinten vermijdt, die in hoog contrast staan met de kleurencirkel.

Waarom heb je een blauwachtig paars gekozen voor de ramen in de woonkamer aan de voorkant?
Ik wilde iets onverwachts doen met de woonkamer aan de voorkant. Het zou gemakkelijk gewoon mooi kunnen zijn, maar ik wilde iets meer. Iets dat je moet analyseren en dan zelf moet beslissen of je iets leuk vindt of niet. Ik vind het persoonlijk geweldig. We combineerden zowel warme als koude kleuren in dezelfde kleurenpaletten in verschillende kamers, omdat het een “vollere” look kan creëren, aangezien slechts een zijde van de kleurencirkel kan blijven, in sommige gevallen kan een ruimte te koud lijken (of steriel / depressief) of te warm (stressvol, te veel energie). Het is niet altijd nodig, maar als het wel zo is, kan het een gevoel of kalmte, perfectie of gewoon een interessant contrast creëren.

Waarom zijn er geen witte plafonds?
Ik vermijd witte plafonds in mijn projecten, omdat ze een te hoog contrast creëren met de kleuren op de muren en de rest van het interieur – het is alsof je een gigantische ijsberg bovenop het interieur hebt.

Waarom heb je het blauwe geheime plafond geschilderd?
Pure & Original’s Blue, is zo’n heldere en verzadigde kleur, het doet me denken aan de legendarische “Yves Klein Blue”. Het heeft absoluut niets te maken met het Victoriaanse tijdperk, maar het is zo’n leuke verrassing dat je het alleen kunt zien als je midden in de kamer staat – het is onzichtbaar vanaf de deuropening en het versterkt ook de moderne toets van de plafond.

Wat kun je vertellen over de gebruikte verfsoorten in de gang en de badkamer?
De kwaliteit van Marrakech Walls wordt meestal gezien in grijs of beige, en met de Italian hoogglans wax, worden de muren gewoon een kunstwerk van zichzelf. We hebben besloten om een helderdere kleur groen te gebruiken en het effect van de verf lijkt veel op Tadelakt – heel oud, mooi en met een geweldige patina. Het is de parel van het huis.

Ik gebruik graag wasbare muurverf in badkamers en hier is het de kers op de taart. Zachte pasteltinten, die perfect in elkaar overgaan, geen van hen maakt een statement, maar samen creëren ze allemaal iets magisch.