Selected by Martijn Ackermans

Martijn is vakschilder en werkt veel met de producten van Pure & Original. Wij vroegen hem naar zijn favoriete verfsoorten en kleuren en vroegen hem waarom zijn klanten voor Pure & Original kiezen.

Ik ben Martijn Ackermans, eigenaar van Ackermans Ambachtschilders. Ik ben een vakschilder en tevens de drijvende kracht achter Ackermans Ambachtschilders. Na mijn basisopleiding als meesterschilder en daarna de vakopleiding restauratie van schilderwerk heb ik de aanvullende opleidingen voor bladgoudverwerking, marmerimitatie, houtimitatie en decoratieve schilderwerken gevolgd.

Het leukste van mijn werk is toch het gehele plaatje. Van de eerste afspraak bij een klant tot aan het opleveren van het werk. Dat is vaak een heel traject maar zeer de moeite waard.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt
Martijn Ackermans schilder en applicateur Pure & Original

"Met de producten van Pure & Original heb ik al veel mooie resultaten behaald."

Interview met Martijn

Q: Hoe ben je in aanraking gekomen met Pure & Original?
Martijn: Ik kwam Pure & Original veel tegen op de sociale media en in woonbladen, dat trok mijn aandacht. Dit zorgde ervoor dat ik contact opnam met Erwin Floor. Ik heb toen een aantal specifieke cursussen gedaan en door veel te oefenen met de producten van Pure en Original heb ik al veel mooie resultaten behaald.

Q: Wat vind je het leukste aan je werk?
Martijn: Het leukste van mijn werk is toch het gehele plaatje. Van de eerste afspraak bij een klant tot aan het opleveren van het werk. Dat is vaak een heel traject maar zeer de moeite waard.

Q: Wat is je favoriete verfsoort en verfkleur?
Martijn: Ja, dat is lastig te beantwoorden, want over smaak valt niet te twisten. Maar ik vind hoe natuurlijker de tint van een kalkverf hoe mooier deze er vaak uitziet. ‘De trend nu is warme grijstinten en met het juiste interieur is het echt een plaatje. Maar ja ook de combinatie met wat fellere kleuren kan ik zeer waarderen.

Q: Welke kleuren heb je thuis zelf gebruikt?
Martijn: Ik heb de kleur Black Smoke op de schouw van mijn woning toegepast.

Q: Welke kleuren gebruik je vaak voor projecten?
Martijn: Gek genoeg komt de kleur Chalk White veel voor. In gesprek met de klanten blijkt dat mensen willen ze toch vaak op safe willen spelen en niet meteen voor een meer intensieve kleur durven te kiezen. Maar de ervaring leert dat ze er vaak toch weer op terug komen nadat ze deze kleur enige jaren in hun woning hebben gehad. Het is een mooie rustige kleur, maar soms wil je toch eens wat anders.

Q: Wat voor veranderingen zie je in de Nederlandse schilderwereld door de tijd heen?
Martijn: Helaas moet ik toch zeggen dat er niet zoveel vakmensen bij komen, en dat vind ik echt jammer. Het is een prachtig vak en je maakt altijd mensen blij met vakmanschap.

Q: Waarom kiezen jouw klanten voor Pure & Original?
Martijn: Mijn klanten kiezen voor Pure & Original omdat ze een kwaliteitproduct willen én ook de vakman erachter. De uitstraling van het product is zeer bijzonder en dat willen mensen graag!

Q: Ben je momenteel bezig met een project of ben je trots op een mooi project?
Martijn: Op dit moment ben ik bezig met een woonhuis in Leerdam. Eigenlijk is het gehele huis voorzien van Fresco in de kleuren Wet Sand en Warm Grey en de schouw in de woonkamer White Rhino.

Q: Heb je zelf nog wat toe te voegen/ is er nog iets wat je graag wil vertellen?
Martijn: Ik ben zeer blij met de samenwerking met Pure & Original. Het is een erg leuk team waarmee je werkt en ze staan altijd open voor suggesties en voor vragen. Ik hoop dan ook dat we nog een lange samenwerking zullen hebben en veel mooie projecten samen mogen doen. Bedankt!

Q: Wat zijn jouw 5 favoriete Pure & Original kleuren?
Martijn:

  1. Old Linen, een prachtige kleur voor kalkverf
  2. Black Smoke, heb ik diversen keren in de Marrakech Walls toegepast.
  3. Wet Sand, een mooie grijstint en toepasbaar in vele interieurs.
  4. Country Blue, diepblauw. Deze heb ik in een slaapkamer toegepast en ja het klopt.
  5. Jade, deze is zo mooi met kalkverf en Marrakech walls.