Selected by Dagny Thurmann-Moe

Zoveel mogelijk kleur, dat is waar Dagny van houdt! Met KOI Colour Studio is het haar doel om de kracht van kleurgebruik te laten zien. Wij vragen haar naar haar favorieten.

“Ik ben kleurontwerper en creatief directeur van KOI Colour Studio, wat ik startte in 2014. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring in het ontwerpen met kleur. KOI Colour Studio is de eerste multidisciplinaire kleurenstudio van Noorwegen en ons doel is om bij te dragen met een gericht en effectief gebruik van kleur in stedelijke ruimtes, architectuur, interieurarchitectuur, productontwikkeling en grafisch ontwerp. We bieden ook cursussen, merkontwikkeling en strategische begeleiding. Onze klanten zijn zo verschillend en we ontmoeten zoveel inspirerende en interessante mensen door ons werk.”

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt
Dagny Thurmann Moe KOI Colour Studio

"Inspiratie vinden we in onze opdrachtgevers, elkaar, kunst, onze kledingkasten, de natuur, de stad en boeken."

Interview met Dagny

Q: Waarom werk en werk je graag samen met Pure & Original?
Dagny: Wij werken voornamelijk met Pure & Original producten vanwege de natuurlijke kleurpigmenten, die het licht op een bijzondere manier reflecteren. Door de kalkingrediënten gaat de verf ook anders op de muur dan andere muurverf. Daarnaast waarderen we het ontbreken van plastic. Ook de gestructureerde, fluweelachtige oppervlakken en de meer betonachtige alternatieven zijn absoluut prachtig.

Q: Wat vind je het leukst aan je werk?
Dagny: Onze klanten zijn zo verschillend en we ontmoeten zoveel inspirerende en interessante mensen door ons werk. Het ontwerpen van kleurenschema’s voor iemands huis, een instelling of de gevel van een gebouw is bijna altijd een intiem proces, en we houden ervan onze klanten te leren kennen en verwelkomd te worden om hun dromen en visies te verwezenlijken. Het proces van het kiezen van kleuren is een combinatie van creatieve flow en het oplossen van een puzzel, die alles samenvoegt tot een prachtig product voor onze klanten.

Q: Welke kleuren heb je in je eigen huis gebruikt?
Dagny: We hebben allemaal verschillende kleuresthetiek en woonsituaties, maar we hebben dezelfde liefde voor kleuren en dezelfde benadering van speelsheid en experimenteren.

Q: Hoe zou je jouw eigen stijl omschrijven?
Dagny: De KOI-esthetiek is kleurrijk, elegant en modern, maar met historische referenties.

 

Q: Wat voor veranderingen zie je in de Noorse stijl door de jaren heen?
Dagny: Historisch gezien hebben Noren een behoorlijk kleurrijk verleden gehad. Maar de afgelopen 20+ jaar werden gedomineerd door de grijstinten, wat een kleur is die echt niet goed werkt met Scandinavische lichtomstandigheden, het weer en het winterseizoen. Het is een verademing om die trend voorbij te zien gaan, en dat we teruggaan naar onze kleurrijke wortels.

Q: Wat voor soort mensen voelen zich volgens jou het meest aangetrokken / verbonden met Pure & Original?
Dagny: We bevelen Pure & Original aan aan al onze klanten, en de meesten zijn het erover eens dat dit de beste keuze voor hen is. Ben je geïnteresseerd in het milieu, mooie pigmenten en opvallende muren, dan is Pure & Original het beste alternatief. Daarnaast zorgt de verf voor mooiere muren dan industriele verf.

Q: Wat zijn jouw dromen voor de toekomst? Voor jezelf en Pure & Original?
Dagny: We zijn momenteel aan het uitbreiden en verwelkomen graag meer internationale klanten. Onze droom is om de wereld kleurrijker te maken. En voor Pure & Original? Waarschijnlijk hetzelfde, we zijn een goed team;)

Q: Werk je momenteel aan een project of ben je trots op een bepaald project dat je hebt gedaan?
Dagny: We zijn erg trots op de drie campagnes die we sinds 2017 voor Pure & Original hebben uitgevoerd, en zijn super enthousiast over onze toekomstplannen. We werken ook aan verschillende grote villa’s en enkele nieuwe vastgoedontwikkelingen die heel mooi gaan worden

 

Q: Wat is je favoriete verf en kleur?
Dagny: Classico is de meest populaire kwaliteit in de studio voor interieurs. Maar ook Marrakech Walls met de hoogglans afwerking beginnen we steeds mooier te vinden, en is een favoriet op de juiste locatie en in de juiste kamer. We gebruiken Licetto ook voor kamers met meer slijtage en Traditional Paint voor houtwerk. Dus ik denk dat je kunt zeggen dat we de meeste verfsoorten gebruiken, maar dan voor verschillende ruimtes en klanten. Het zijn allemaal favorieten.

We hebben niet echt een favoriete kleur, we houden van de meeste. Vooral het creëren van nieuwe en onverwachte combinaties. We werken echter nooit met grijs, deze kleur doet niet zoveel voor ons.