Kalkverf aanbrengen

Tja, even een wandje kalkverven, het lijkt zo simpel… en dat is het ook! Ben je benieuwd naar hoe dit moet? Lees dan snel verder!

Beginnen met schilderen

Kalkverf aanbrengen is heel gemakkelijk, iedereen kan het! Even een stukje oefenen en al snel heb je de slag te pakken. En, vergeet niet om de wanden voor te strijken met muurprimer (WallPrim Pro). Dit zorgt ervoor dat je verf beter hecht aan de wanden. Echt een must om lang van je muren te kunnen genieten.

Kalkverf verkeerd aangebracht, het ging bijna fout!

Mocht je een schilder de kalkverf laten opbrengen dan adviseer ik ook om deze eerst een proefstuk te laten maken om te zien of het resultaat gaat worden wat je ervan verwacht (ook als je zelf gaat schilderen is het goed om dit te doen!). Iedereen heeft een andere manier van verven, en het kan ook mis gaan, bijvoorbeeld als je te veel water toevoegt. Dit maakte een opdrachtgeefster van mij mee. De verf was verdunt met water op de wanden gezet waardoor er waterstrepen te zien waren en het geheel een heel onrustig beeld gaf na het drogen. Dit was niet wat ze voor ogen had en dacht dat het niet meer te herstellen was. Bijna gaf de dame in kwestie het dan ook op en wilde alles over gaan schilderen met ‘gewone tex’.

Gelukkig kon ik haar overhalen om er nogmaals overheen te schilderen met de kalkverf en dan niet met water te verdunnen. Ze vroeg manlief om haar te helpen en samen hebben ze de schouders eronder gezet. En wat een resultaat! De opdrachtgeefster is enorm blij dat ze alsnog de kalkverf een kans heeft gegeven!

Kalkverf aanbrengen Kristel van Leeuwen Woonthuis Pure & Original 7
Fresco Dried Clay | Kristel van Leeuwen

Landelijke sfeer toepassen in het interieur

Naast de Fresco kalkverf op de wanden werden er ook nieuwe meubels aangeschaft. Met als resultaat een sfeervolle combinatie van sleetse kleuren op de wanden en de meubels die samen een rustig geheel vormen. Om het geheel niet te grijs te maken zijn er houten tafeltjes bij gecombineerd die helemaal passen in het nieuwe interieur plaatje.

Voor op de wanden is gekozen voor een combinatie van twee verschillende kleuren Fresco kalkverf. De wanden van de haard en bij de divan zijn geschilderd in de grijsbruine kleur Dried Clay. De overige wanden hebben de zachtgrijze kleur Old Flax. Op de deuren zit een kleur die vergelijkbaar is met Black Smoke.

‘Het is nog niet af hoor!’ zegt de dame wanneer ik langs kom voor de foto’s.
De verlichting wordt binnenkort aangepakt, er wordt gezocht naar een houten ornament voor op de schouw en een mooi kleed bij de bank is ook nog een wens.

Maar de basis is gelegd voor dit rustieke en sobere interieur… en daarbij hebben de kalkverf wanden een duidelijke hoofdrol in gespeeld!

Ik wens iedereen heel veel schilderplezier!

Hartelijke groet,

Kristel van Leeuwen
Woon(T)huis interieurstyling

Kristel van Leeuwen Pure & Original
Een blog van Kristel van Leeuwen, interieurstylist bij WoonThuis voor Pure & Original
Deel dit artikel