Tuinkamer mini metamorfose met verf

De tuinkamer is een ontzettend fijne plek in onze tuin en vooral in het voor- en najaar geniet ik hier volop.

Toen we hier kwamen wonen, hebben we een grote veranda gebouwd van 7x3 meter en twee jaar geleden hebben we deze opgesplitst in een deel wat we kunnen afsluiten middels een glazen schuifwand en een open gedeelte.

De sfeer in de tuinkamer

In tegenstelling tot ons interieur binnen, is de tuinkamer heel licht en heeft een Mediterraanse sfeer. In huis hou ik namelijk van donkere kleuren, maar buiten mag het lekker licht zijn. De stenen muur is een enorme blikvanger in de ruimte en daarmee waan je je direct in Zuid-Europa. Twee jaar geleden hebben we op de twee andere wanden beton ciré laten plaatsen. Vanaf dag 1 had ik echter twijfels over de kleur. Het was wat grauw en de tuinkamer had niet de frisse uitstraling die ik voor ogen had. Ik heb het twee jaar aangekeken, maar kwam toch tot de conclusie dat er geverfd moest gaan worden. Natuurlijk ging ik aan de slag met de verf van Pure & Original.

 

Welke verfkleur voor de tuinkamer?

Pure & Original heeft een enorme kleurenkaart dus er is altijd wel een passende kleur te vinden. De uitdaging is natuurlijk altijd om de juiste te kiezen. Ook voor mij blijft dat altijd weer spannend!

Nadat ik de kleurenkaart grondig had bekeken hield ik twee kleuren over, Canvas en Bone. Ik hing beide kleurstalen in de ruimte op en hield ze naast de stenen muur. Toen werd het duidelijk, het moest de kleur Bone worden! Deze kleur geeft precies de frisheid en het contrast waar ik naar op zoek was. Het is een prachtige tint die je ook heel goed als basis in een licht interieur zou kunnen gebruiken.

Canvas is meer een beige kleur die we in de keuken en op het plafond van de slaapkamer hebben gebruikt. Ook absoluut een prachtige kleur, maar niet voor onze tuinkamer.

Welke verf hebben we gebruikt voor de tuinkamer?

Onze tuinkamer is niet geïsoleerd dus het kan er vochtig worden. Hier kan je dus niet zomaar met gewone latex aan de slag want dan schimmelvorming ontstaan.

Een verf die perfect geschikt is voor gebruik in de badkamer, keuken, maar dus ook voor buiten is Licetto. Het is tevens een muurverf die afwasbaar is. Voordat je Licetto aanbrengt, is het verstandig eerst een primer aan te brengen, WallPrim Pro. Deze zorgt ervoor dat de muur minder zuigt en doordat deze op kleur gemengd wordt, heb je al gelijk 1 laag te pakken in de juiste kleur.

Tegen de tijd dat ik beide muren had gedaan, was het begin alweer droog en kon ik gelijk door met Licetto. De klus was in een paar uurtjes geklaard en wat ben ik blij met het resultaat! De tuinkamer heeft nu precies de frisse uitstraling die ik voor ogen had.

Licetto Bone Judith Doppenberg Pure & Original
Licetto Bone
Credits: Judith Doppenberg

De overkapping verven

Ook de lichte wand in het open gedeelte van de veranda heb ik geverfd zodat er eenheid ontstaat in beide gedeeltes. Hier hebben we geen cementvezelplaten tegen het houtwerk geplaatst dus hier hebben we verf gebruikt welke geschikt is voor hout (en metaal).

Het houtwerk heb ik eerst geverfd met een primer, de OmniPrim Pro en vervolgens afgelakt met Traditional Paint Eggshell lakverf. Deze zijdeglans verf kan je zowel binnen als buiten toepassen en in dit geval dus ideaal voor het open gedeelte van de veranda.

Nadat de verf droog was, kon het inrichten weer beginnen en zie hier het resultaat!

Mocht je overigens advies willen over de verf van Pure & Original en welke verf voor welke klus het meest geschikt is, dan kan je altijd terecht bij een dealer bij jou in de buurt.

Dank voor het lezen van deze blog. Meer interieur- en lifestyleinspiratie vind je op mijn Instagramaccount.

Liefs, Judith

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel