Ons eerste koophuis!

Op zoek naar ons droomhuis

Na een heel korte zoektocht kwam daar na een maand of 2 opeens ons “droomhuis” voorbij. Precies in de buurt waar we graag wonen, 2 verdiepingen en een tuin. We deden een bod en een week later was het van ons. Het stel wat er woonde wilde er snel uit en zo kregen wij na 1,5 maand al de sleutels. Bizar snel.

Natuurlijke verf met matte uitstraling

Tijd om te verven! Een paar dingen wist ik zeker, ik wilde heel graag werken met natuurlijke verf, matte mooie zachte kleuren en kwaliteit. Zo kwam ik al snel in contact met Pure & Original. De kleuren en matte uitstraling sprak mij direct aan, dat moest ‘m worden!

Sahara Dust voor een warme woonkamer

Sahara Dust stond al tijden op de lijst dus die was all set om de woonkamer muren te gaan sieren. De woonkamer is een soort pijpenla en er komt veel licht van de tuin naar binnen door de grote ramen, hierdoor leeft de kleur echt. s’Ochtends oogt de kleur heel fris en s’avonds heerlijk warm.
Na 2 lagen zat ie erop en was prachtig egaal. De kamer is 12 meter lang dus voor strepen was ik heel bang, maar het is helemaal goed gegaan.

woonkamer schilderen moodboard Pure & Original
Sahara Dust Classico Justine Leenarts Pure & Original
Classico Sahara Dust
Credits: Justine Leenarts

 

 

 

Bijzondere roze kleur Skin Powder

Voor de gang naar het achterhuis kozen we de kleur Skin Powder. Ook deze kleur speelt ook mega met het licht en daardoor toont ook deze kleur de hele dag door als een andere tint, alsof de kleur leeft. Ik ben er zoooo blij mee. Ook deze was na 2 laagjes supermooi dekkend en egaal.

hal schilderen moodboard Pure & Original

Steel Blue voor een donkere slaapkamer

De slaapkamer voelde als een soort grotje, achter in het huis, aan de tuin (die grenst aan 100 andere tuinen dus mega rustig), deze mocht een stuk donkerder zijn dan de rest van het huis. Kalkverf vonden we te gek en in combi met het donkere blauw, het voelde direct als een soort wolkje.
Na de eerste laag met WallPrim Pro kneep ik hem heel even, omg wat is dit donker! We hadden ook nog geen licht in de slaapkamer. De primer laag in combi met bouwlamp was geen feest.

Toen ik de volgende dag begon met de blokkwast en de kalkverf had ik mijn twijfels of het goed zou komen. Ik werk niet mega netjes als het op verven aankomt en mijn vriend is daar geen fan van. Maar de kalkverf aanbrengen met blokkwast is juist mega fool proof. Hij dekte de eerste laag al heel mooi en na de tweede laag leek het wel werk van een pro. Al zeg ik het zelf.

slaapkamer schilderen moodboard Pure & Original

Rustige hal met Ashes

De hal bij binnenkomst verdiende ook een kleurtje. We hebben in de woonkamer grote glazen deuren naar de hal dus deze moest wel matchen met Sahara Dust.
We kozen voor de kleur Ashes en dit keer in de Licetto, de afwasbare verf. Zo’n handig gegeven! Het is ideaal, als het vies is haal je er een doekje over en het is zo weer schoon.

Justine Leenarts Pure & Original

Justine Leenarts is fotograaf voor o.a. ELLE, Grazia, L’officiel, Scotch & Soda en Tommy Hilfiger.

Deel dit artikel