Fresco Organic Paper Huizedop Pure & Original

Nieuwe verfkleuren bij HUIZEDOP

Bij een nieuwe start, horen nieuwe verfkleuren! De komende 1 tot 1,5 jaar zal ik gaan overbruggen in een huurwoning totdat m’n nieuwbouwwoning klaar is. Natuurlijk wil ik ook in m’n tijdelijke woning een knus thuis creëren en dus maakte ik een kleurplan!

We zijn geneigd voor dezelfde kleuren te kiezen want dat voelt vertrouwd, we weten hoe de kleuren uitpakken en het is heerlijk veilig. Maar… waarom jezelf niet een beetje kietelen en voor andere verfkleuren kiezen?

 

Het nieuwe kleurenpalet

Ik besloot voor iets nieuws te gaan, maar wel binnen de aardetinten. Kleur kan heel erg mooi zijn, maar ik voel me thuis in een interieur wat bestaat uit aardetinten en natuurlijke materialen. Binnen deze range heb je alsnog veel keuzes, vooral bij Pure & Original. Zij hebben een enorme keuze aan natuurtinten binnen hun kleurenkaart.

Het was dan ook best een uitdaging om de juiste kleuren te kiezen. Ook voor mij is dat iedere keer weer spannend, vooral als je met kleuren gaat werken waar je nog niet eerder mee hebt gewerkt.

HUIZEDOP staat bekend om de donkere muren en daarbij is de kleur Slate Grey altijd m’n grote favoriet geweest. En nog steeds, maar toch zie je deze niet meer terug in m’n interieur. Ik koos letterlijk en figuurlijk voor een nieuwe, frisse start en ging voor lichtere kleuren op de muur.

Bruin is het nieuwe grijs en daarom zocht ik in die hoek. Er zijn vele kleuren de revue gepasseerd, maar m’n oog bleef hangen bij de kleur Mexican Sand. Een prachtige bruintint! En ja, spannend was het zeker want ik hou van bruin, maar hoe pakt dit uit op een muur? Dit weet je pas als je het hebt gedaan dus hop, let’s do it!

Mexican Sand

De verfkleur Mexican Sand heb ik op de muur achter de bank aangebracht, maar ook twee hoeken om. De hoek richting de keuken en de muur waar de ramen aan de voorkant in zitten. Aangezien er lichte gordijnen zouden komen, leek me dit een heel mooi en warm contrast geven.

Bij Pure & Original heb je vele verfsoorten die ieder een eigen uitstraling geven. Zo heb je bijvoorbeeld afwasbare verf (Licetto) en Marrakech Walls waar je een stoere betonlook mee kan creëren, maar ook de Classico verf. Dit is een hele mooie basisverf die ultramat is. Voor de gang of keuken zou ik met Licetto hebben gewerkt, maar deze muren hebben weinig te lijden dus werd het de Classico. Een hele fijne muurverf die heel goed dekt en heel fijn werkt.

Ik ging aan de slag en toen de eerste laag erop zat was ik enthousiast, maar moest ook echt even wennen. De woonkamer was nog helemaal kaal, er lag nog een lelijke vloer in en alles was voor de rest wit. Best moeilijk om dan het totaalplaatje te kunnen visualiseren, maar ik had er wel vertrouwen in dus ik voerde gewoon m’n plan uit en bracht de tweede laag Classico aan.

De dagen die erop volgden werd ik steeds enthousiaster en ook vriendinnen die kwamen helpen vonden het een prachtige, warme kleur. Missie geslaagd!

 

Organic Paper

Voor de andere muren in de woonkamer / keuken koos ik een nieuwe kleur in de kleurenkaart van Pure & Original, namelijk Organic Paper. Een fantastische, lichtbeige tint die je heel goed als basiskleur in je gehele woning zou kunnen gebruiken. Het is echt een waanzinnig mooie kleur!

Op de lange muur heb ik gewerkt met Fresco kalkverf. Hoewel ik al jaren werk met de verf van Pure & Original, had ik nog nooit met Fresco gewerkt en ik was hier ontzettend benieuwd naar.

Bij kalkverf is het zo dat hoe donkerder de kleur, hoe meer effect je ziet. Organic Paper is een lichte verfkleur dus het effect is heel subtiel. Prachtig vind ik het! Het voordeel van de Fresco kalkverf is overigens dat je muur niet spiegelglad hoeft te zijn. De muren in dit huis hebben hier een daar een klein korreltje en zijn dus niet geschikt voor Marrakech Walls, maar dus wel voor de Fresco kalkverf.

Stap 1 is het aanbrengen van een laag WallPrim Pro. Deze wordt gemengd in de kleur van de Fresco kalkverf en breng je aan met een roller. Nadat deze goed is gedroogd, kan je aan de slag gaan met de Fresco kalkverf.

Ik heb ‘m aangebracht met de Fresco Pro Kalkborstel van Pure & Original en bracht de verf kriskras aan. Je kan er ook voor kiezen om van boven naar beneden te kwasten. Dan krijg je een “streepeffect” op je muur. Als je alle kanten op kwast zoals ik deed, krijg je een wolkerig effect.

Het resultaat is echt waanzinnig mooi! De kleur is fantastisch en het effect van de Fresco kalkverf is heel subtiel, maar zeker voldoende aanwezig om wat beweging op de muur te zien. Ik ben dus echt razend enthousiast over deze kalkverf en heb er weer een Pure & Original favoriet bij!

De muur waar de openslaande deuren in zitten, heb ik ook geverfd in de kleur Organic Paper, maar hier gebruikte ik wederom de Classico verf. Prachtig!

De complete puzzel

Nadat alle muren waren geverfd, kon het inrichten beginnen en werd de puzzel compleet. Wauw… het is zo waanzinnig mooi geworden! Zoals ik hierboven al beschreef, vond ik het best spannend om een nieuw kleurenpallet voor de muren te kiezen, maar het heeft zo fantastisch uitgepakt. Alles blend en matcht met elkaar en ondanks dat er geen donkere muur te vinden is, voelt het nog steeds als HUIZEDOP.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van het resultaat vinden dus superleuk als je een reactie hieronder achterlaat.

Benieuwd naar alle ontwikkelingen bij HUIZEDOP? Volg me dan op Instagram voor interieur inspiratie en een kijkje achter de schermen.

 

Liefs, Judith

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel