De perfecte beige verf voor een warm interieur

Ik heb ‘m gevonden hoor, de perfecte beige verf voor een warm interieur èn een kleur die in vele woonstijlen past. Eerder al verfde ik het plafond in de slaapkamer in de kleur Canvas van Pure & Original. Dit smaakte naar meer dus ook de keuken mocht eraan geloven.

Afgelopen week gingen we ermee aan de slag!

Canvas van Pure & Original

Het is ontzettend belangrijk om een kleur te testen voordat je een grote pot verf aanschaft. Ik had nog een restantje van onze verfklus op de slaapkamer, kocht een goedkoop paneeltje bij de Action en verfde deze in de kleur Canvas. Vervolgens zet je dit paneeltje op verschillende plekken in de ruimte, op diverse momenten van de dag. Het licht verandert gedurende de dag en dit heeft veel invloed op kleur.

Ik was al vrij snel overtuigd dat dit de kleur moest worden in de keuken. Het is een warme, beige verfkleur wat perfect is voor een ruimte op het noorden. Vanuit het noorden komt er namelijk koeler licht binnen dan op het zuiden. Een grijstint (wat we voorheen hadden op de achterwand in de keuken) versterkt dit en maakt het wat harder.

Aangezien ik graag wat meer warmte in de keuken wilde, is de kleur Canvas dus perfect. Heb jij ook een ruimte op het noorden die je graag wat sfeervoller zou willen, dan is dit dus een goede kleurtip. De kleur is heel neutraal en daardoor breed toepasbaar.

Bij Pure & Original vind je verschillende verfsoorten die allemaal hun eigen kenmerken hebben, maar ook allemaal een ander effect geven.

Marrakech Walls in de beige kleur Canvas

Op de achterwand in de keuken hadden we al Marrakech Walls waar je een toffe betonlook mee kan creëren. Dit wilde ik sowieso weer terug want het staat gewoon prachtig op deze plek!

Wil jij ook een stoere betonlook? Zo maak je hem zelf:

  1. Eerst breng je een laag WallPrim Pro aan. Dit is een water verdunbare muurprimer voor binnen. De WallPrim Pro is leverbaar in alle Pure & Original kleuren. Ik verdun ‘m zelf nooit, maar dit zou je dus wel kunnen doen.
  2. Laat de WallPrim Pro goed drogen
  3. Vervolgens ga je aan de slag met Marrakech Walls (check vooral ook de website van Pure & Original voor meer info hierover). Deze breng je aan met een blokkwast waarna je met een spatel stuc-bewegingen maakt. Zorg ervoor dat je steeds in natte verf werkt en per vierkante meter werkt. Nat in nat werken is heel belangrijk. Zodra je het teveel laat drogen, ga je dit achteraf zien. Geen kopje koffie dus tussendoor.
  4. Loop de muur na, bekijk het van een afstandje en zorgt dat je alles hebt geraakt met de spatel, laat het vervolgens goed drogen.
  5. Na een dag ongeveer kan je het definitieve resultaat zien
  6. Mocht je te veel oneffenheden of vlekken zien, dan is dit eenvoudig op te lossen. Ook bij ons zaten er hier en daar donkere vlekken die ik te veel vond opvallen. Heel fijn schuurpapier biedt dan de oplossing! Je kan ervoor kiezen om de hele muur te schuren of alleen de plekken die je minder mooi vindt in het geheel. Ik heb dit keer alleen de donkere vlekken geschuurd en hier een daar een scherpe rand wat afgezwakt. Gebruik het fijnste schuurpapier wat je kan vinden. Ik heb een korrel 320 gebruikt en dat gaat goed. Grover schuurpapier kan krassen veroorzaken in je muur.

Bescherm je geverfde muur met een sealer

De betonlook muur zit bij ons in de keuken, achter de kraan. Om ‘m afwasbaar te maken, hebben we ‘m behandeld met de Dead Flat Eco Sealer van Pure & Original. De sealer breng je aan met een blokkwast, niet met een roller en wacht voordat je deze sealer aanbrengt eerst een paar dagen totdat de Marrakech Walls echt helemaal droog is. Laat ook de sealer vervolgens goed drogen volgens de door Pure & Original aangegeven droogtijden.

Canvas Marrakech Walls Huizedop Pure & Original
Marrakech Walls Canvas

Licetto afwasbare muurverf in de beige kleur Canvas

We pakten nog een muur aan in deze beige verf! De muur rond de ramen kon namelijk ook wel een kleurtje gebruiken en ook die verfden we in de kleur Canvas. Eerst brachten we weer een laag WallPrim Pro aan en daarna gebruikten we de Licetto afwasbare muurverf. De verf is na twee weken afwasbaar en is ultra mat! Deze verf breng je gewoon aan met een roller en heeft verder geen speciale behandeling nodig. Ideaal dus!

Het resultaat van deze metamorfose is echt prachtig! Het is altijd spannend en afwachten hoe het uitpakt, maar ik ben echt onwijs blij met dit resultaat. De keuken heeft een veel warmere uitstraling gekregen en de betonlook achterwand is ook top geworden. Ook erg mooi in combinatie met het wagondeel die we aan de muur hebben hangen. Voorheen hadden we twee planken, maar ik koos nu voor 1. Een stukje meer rust kon de ruimte wel gebruiken

Ik ben heel benieuwd wat jullie van het resultaat vinden!

Wil je meer interieur inspiratie en een kijkje achter de schermen? Volg me dan op Instagram!

 

Liefs, Judith

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel