Selected by Hana Alendar

Een kleurenpallet van rustige tinten en een scandinavische, moderne sfeer. Dat is hoe je de woonstijl van styliste Hana kan omschrijven. Ze vertelt over de verbouwing van haar woning en hoe de kleuren hiervoor tot stand zijn gekomen.

Mijn naam is Hana, ik ben 36 jaar oud en ik woon in een prachtige oude straat in Lillehammer in Noorwegen. Ik woon daar samen met mijn vriend en beste maatje Stian. Inmiddels werk ik al 9 jaar met Pure & Original en ben ik nu ook ambassadeur voor deze mooie verf. Ik hou van de kwaliteit en de natuurlijke pigmenten die Pure & Original biedt. De matte finish en het kleurenpakket heeft een speciale uitstraling en is heel gemakkelijk aan te brengen.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt
Hana Alendar en team

"Ik hou van de kwaliteit en de natuurlijke pigmenten die Pure & Original biedt."

Verf- en kleurkeuzes door Hana

We hebben 2,5 jaar geleden een oud huis uit 1937 gekocht en zijn dit sindsdien helemaal zelf aan het verbouwen om het naar 2021 standaard te krijgen. We hebben geen kinderen en houden ervan om samen nieuwe dingen te creëren. We hebben gekozen voor eenvoudige lijnen in Scandinavische stijl. Zachte kleuren gecombineerd met beton, hout en kleurrijk textiel. De betonnen vloer en een houten eiken keuken waar ons uitgangspunt voor het kiezen van de kleuren. In deze keuken kozen we voor een licht en neutraal kleurenpallet met Wet Sand als hoofdkleur voor de keuken- en open haard kamer op de eerste verdieping. We kozen voor deze kleur omdat het tussen koud en warm zit en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Daarnaast hebben we in deze ruimtes gekozen voor Licetto omdat deze verf super sterk en afneembaar is en omdat de uitstraling geweldig is.

We hadden wat moeite om een kleur voor de woonkamer te vinden, omdat het een kamer is met wat minder daglicht dan de andere kamers. Ik ben geïnspireerd door andere projecten om de Polar Blue-kleur in huis te gebruiken. Het is een vrolijke kleur die lichtheid brengt in elke kamer. Samen met het houten plafond is het een perfecte match waar we dol op zijn. In Noorwegen hebben we veel donkere uren in de winter, dus hebben we gekozen voor een kleur waar we blij van worden, zelfs in de donkere tijd van het jaar. Classico is de favoriete verfsoort in de meeste kamers van het huis, maar we houden daarnaast ook van Licetto omdat het zo sterk en afwasbaar is, vooral voor de gang, de badkamer en de keuken.

Ik werk elke dag met kleuren en voel graag een harmonie in mijn huis. De kleuren zweven van de ene kamer naar de andere. Het gevoel van thuiskomen in een gelukkig en veilig huis is het belangrijkste. Ik gebruik graag basiskleuren op mijn muren en speel met verschillende texturen om verschillende stijlen te maken. Ook hou ik ervan om meubels op te knappen en nieuwe en oude interieurstukken toe te voegen om nieuwe stijlen te creëren.

Het plafond in de gang is geschilderd in de kleur Caramel. Vanaf het moment dat Pure & Original deze kleur toevoegde aan de kleurenkaart waren we dol op deze kleur. Het creëert een geweldige dimensie in de hele kamer en het is een perfecte combinatie met Canvas, een neutrale warme kleur die gemakkelijk te combineren is met elke andere kleur en met hout.