Selected by Studio Deense Zomer

Een kleurenpallet met spannende kleurencombinaties, scandinavisch design gemixt met vintage pareltjes. Dat is hoe je de woonstijl van Linda kan omschrijven. Ze vertelt waar de naam Studio Deense Zomer vandaan komt en hoe haar liefde voor kleur door de jaren heen is veranderd.

Ik ben Linda van der Wal en woon samen met mijn gezin in een vrijstaande jaren ’70 woning in een Fries dorp onder de rook van Leeuwarden. Ik ben eigenlijk al vanaf jongs af aan met interieur bezig. Waar ik vroeger vaak koos voor matchende en meer voor de hand liggende kleuren, zoek ik tegenwoordig juist de spanning op in kleurencombinaties. Mijn interieurstijl is lastig te vatten, maar kleurrijk dekt in ieder geval de lading. Daarnaast houd ik van (Scandinavisch) design, nieuw en vintage. Mijn interieur is dus een mix van vintage en nieuw design en kleur. Inmiddels heb ik geen enkele witte muur meer in de woonkamer en keuken en heb ik twee plafonds in kleur. De beste beslissing ooit!

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt
Linda van der Wal Studio Deense Zomer Pure & Original

"Mijn interieurstijl is lastig te vatten, maar kleurrijk dekt in ieder geval de lading."

Hoe is Studio Deense Zomer ontstaan?

Een aantal jaren geleden startte ik een Instagramaccount onder de naam Deense Zomer (@deense_zomer). Een verwijzing naar de liefde voor Deense zomerhuizen en Deens design. We vieren al jaren minstens één keer per jaar vakantie in Denemarken. Voorheen vaak in het voorjaar of de herfst en de laatste jaren juist ook in de zomer. Daardoor beleven we als gezin inmiddels echte Deense zomers.

Ondertussen is mijn hobby mijn werk geworden en startte ik mei 2021 mijn eigen bedrijf met de naam Studio Deense Zomer met de focus op interieurfotografie en content creatie.

Mijn favoriete Pure & Original kleuren zijn: Steel Blue, Polar Blue, Old Ocre, Provincial Gold, Courtly Rose en Soft Flamingo. Al deze kleuren vind je op de benedenverdieping in mijn huis.

Interview met Linda

Q: Hoe ben je in aanraking gekomen met Pure & Original?
Pure & Original kwam op mijn pad door Instagram. Pure & Original benaderde mij om samen te werken en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Al scrollend op mijn Instagramfeed zag ik dat ik op 3 mei 2019 mijn eerste Pure & Original make-over onthulde. Ter ere van de lancering van de SPRING SUMMER colours 2019 verfde ik een muur in de kleur Steel Blue met daarop een kleurvlak in de kleur Spring Blossom en een kast in de kleur Dusty Lavender. Een jaar later volgde een tweede spectaculaire metamorfose. Geïnspireerd door de Colour Collection – Upside Down dompelde ik onze keuken geheel onder in kleur met Old Ocre op het plafond en Polar Blue op de muren en deur. Wauw! Ik was nog nooit zo onder de indruk van wat kleur doet als toen. Sinds 2021 mag ik mezelf ambassadeur van Pure & Original noemen en dat vind ik een hele eer.

Q: Waar voldoet voor jou de perfecte kleurcombinatie aan, en hoe vindt je die?
Ik doe alles op gevoel. Zo ook de keuze voor kleur. Ik kies liever voor spannende kleurencombinaties dan voor de hand liggende combinaties. Van mij mag het juist wel een beetje schuren en uitdagen, maar wel altijd op een stijlvolle manier die past bij mij, mijn meubels en accessoires. Ik zie wel steeds meer een lijn in de kleuren die ik kies waardoor het geheel uiteindelijk klopt. De kleur Steel Blue is zeker een blijvende kleur in mijn interieur, omdat deze zo goed matcht met Deens design en vintage.

Q: Waar laat je je door inspireren op het gebied van kleur en interieur?
De woonbladen, Instagram en Pinterest zijn mijn grote inspiratiebronnen als het gaat om kleur in het interieur. Daarnaast ook de Colour Collections van Pure & Original die mij echt over de streep trokken om plafonds in kleur te verven. Het is zo bijzonder dat ik daarmee ook andere mensen weet te inspireren die vervolgens ook kleur op het plafond aandurven. Zo ziet de interieurwereld er steeds kleurrijker uit!

Q: Wat is je favoriete verfsoort en waarom?
Met stip op nummer 1 is mijn favoriete verfsoort Licetto. De combinatie van afwasbare muurverf en een gezin met jonge kinderen en een hond… Dat is natuurlijk een gouden combinatie. Daarnaast heeft Licetto een matte afwerking waardoor je een chique en bijna aaibare look creëert.