Pure & Original highlights Copenhagen 3 Days of Design ‘23

Lasut & Braun gingen als Female Interior Creators naar 3 Days of Design in Copenhagen en legden daarbij alle highlights vast voor Pure & Original. Feikje Lasut en Anne Braun nemen je in deze highlights mee op designreis waarin de laatste noviteiten, meest inspirerende presentaties en absolute must-sees in Copenhagen voorbijkomen.

AUDO copenhagen

De esthetische filosofie van Audo Copenhagen is zacht minimalisme, gekenmerkt door strakke lijnen, kalmte, subtiele kracht, aardetinten en materialen uit de natuur die met het grootste respect zijn vervaardigd.⁠ Zo is ook hun nieuwe Concept shop; Artistiek en uitnodigend samengesteld door @christianmandersen, is een intieme verkenning van het huis.⁠ een reeks inspirerende ruimtes ondersteund door het gebruik van schilderkunstige kleuren uit St. Leo die inspiratie putten uit landelijke huizen in Frankrijk en Italië.

Het meubilair is gestoffeerd in een eclectische mix van meubelstoffen van onder andere Dedar, Christian Lacroix (van Designers Guild) en Kelly Wearstler.⁠

&TRADITION

Een kijkje in het huis van & Tradition zo groot dat je er bijna zou verdwalen. Vier verdiepingen met verschillende trappartijen en overal spannend doorkijkjes en uitgesproken kleurgebruik, dwaal je van de ene in de andere ruimte.

Één van de eerste ruimtes die je betreedt is een eer betoon aan de Deens ontwerper Verner Panton die wel vaker voorbij komt tijdens de 3days of design. Een setting uit de jaren 70 is exact nagemaakt zoals deze toen ook gepresenteerd werd. Naast interieur is er ook een kleine shop met exclusieve items en een nieuwe lijn aan geurende producten van het merk.

Het proces van schets tot product staat centraal in verschillende ruimtes . En terwijl je de vier verdiepingen verkent, vind je twee kamers gewijd aan de beroemde Spaanse kunstenaar en ontwerper Jaime Hayon. Een theaterdecor met extra grote figuren, geïllustreerd door Hayon, omhullen bezoekers bij binnenkomst.

 

FOGIA x BYBORRE at the social house in Copenhagen

TheSocialHouse is een samengestelde ledenclub voor mensen die op zoek zijn naar een leven in balans en een bedrijf in groei. Hier toonde Fogia hun collectie uitgevoerd in de mooise stoffen van ByBorre een fantastische combinatie met het Deens design label en de perfecte plek voor deze 2 innovatieve bedrijven.

VERPAN THE CELEBRATION Icons of Verner Panton

Retro vibes bij Verpan, de banken kronkelen door de ruimtes vergezeld door heerlijk zachte vloerbedenking wave gordijnen en uitgesproken retro kleuren. Ook hier zien we de combinatie van roden en groenen op subtiele wijze voorbij komen.

VERPAN is voor Verner Panton de belangrijkste hedendaagse bewaarder van het verhaal van de gerenommeerde Deense ontwerper. Opgericht in 2003, omvat de samengestelde collectie van Panton’s verlichting en meubels nu zijn meest gevierde ontwerpen en onlangs opgegraven archiefstukken. De selectie van VERPAN, die met de grootste zorg en vakmanschap is samengesteld, brengt een ongeëvenaard erfgoed naar een nieuw tijdperk van leven, werk en interactie.

25 HOURS hotel design hub

Moe maar voldaan stoppen we even bij de 25Hours hotel, waar alle info tijdens deze 3 dagen verkrijgbaar is.

Het hotel is een kleurrijke retraite in een voormalige universiteit: over volwassen worden (het liever nog niet willen zijn) en het conflict tussen kennis en passie. In het hart van de Scandinavische metropool heeft het 25hours Hotel Indre By zijn thuis gevonden. Het 19e-eeuwse gebouw huisvestte ooit een porseleinfabriek en werd later gebruikt als universiteitsgebouw. Kunst en kennis zijn spannende nieuwe bedgenoten geworden in het hotel dat ze nu hun thuis noemen.

Het hotel biedt een toevluchtsoord voor elke reiziger en hun behoeften. Of het nu gaat om de Vinyl Room of de Love Library, overal in het hotel bevinden zich verborgen plekken, klaar om ontdekt te worden. Het NENI-restaurant en Café Duse zijn de perfecte plekken om te socializen voor zowel hotelgasten als de lokale bevolking, en de Boilerman Bar in de kelder is ideaal voor ontspannen avonden vol muziek en eersteklas drankjes.

 

KVADRAT/ RAF SIMONS Pink Power

Deze etalage was niet te missen, volledig in roze toonde Kvadrat/Raf Simons hun Shaker-systeem. Het systeem gaat een nieuw hoofdstuk in nu de uniforme familie van accessoires zich uitbreidt naar baden en badkamers. Met de tweede collectie van Kvadrat/Raf Simons verschuift de focus van open leefruimtes naar toiletartikelen en wearables. Zo wint de oorspronkelijk Belgische Mode ontwerper steeds een groter stukje binnen het interieur.

GUBI aan de kade

Gubi tovert hun prachtige showroom om in het GUBI universum. Hier zijn klassiekers en nieuwe ontwerpen te vinden. En zoals in Milaan veelvuldig de link met fashion wordt gelegd, gebeurd dit in Kopenhagen wederom. Zo presenteren zij de exclusieve samenwerking van GUBI x Noah uit New York, geïnspireerd door de tijdloze allure van het leven aan de kust.

OUTDOOR

Outdoor is echt een item, zo tonen Gubi, Ferm living, Fritz Hansen, en Bolia hun outdoor collecties.

Bij Ferm living staat een grote tent en hangen er stoelen en verlichting in de bomen. Bij Gubi zit je aan zee en kijk je uit op de futuristische architectuur van Copenhagen, Fritz Hansen neemt Charlottenborg over en Bolia het creëert een eigen tuin.

FERM LIVING a Story of layers

Bij Ferm living vinden we de aardse tonen die we van het merk gewend zijn en staat “Responsibility” centraal. Ze gaan dieper in op hun verhaal achter de producten en de verantwoordelijkheid van het proces en geven volledige transparantie. Met als doel de hun omgeving en klanten te helpen verantwoordelijke keuzes te maken.

BOLIA

Met de kers op de taart bij Bolia door multi-kunstenaar Frederikke Legaard sluiten wij deze dagen af.

Zij toverde de Cosima bank van Bolia om tot een kunstzinnig gastronomisch object. De bank is getransformeerd in gebakje net vers in een frisse gele doos geschoven.

In een combinatie van smaken, kleuren en texturen creëerde zij een enorme sensuele totaalinstallatie op het snijvlak van kunst/design/gastronomie. Waarbij een groot gedeelte van de installatie eetbaar was met uitzondering van de bank.

Deel dit artikel