Highlights Milaan Design Week ‘23

Ook dit jaar ging Lasut & Braun als Female Interior Creators weer op pad naar Salone del Mobile in Milaan en legden daarbij alle highlights vast voor Pure & Original. Feikje Lasut en Anne Braun nemen je in deze highlights mee op designreis waarin de laatste noviteiten, meest inspirerende presentaties en absolute must-sees in Milaan voorbijkomen.

NILUFAR gallery

@dragaandaurel’s vrolijke creaties nemen Nilufar 25MQ over. Ze presenteren ‘Space Couture’, een heldere en oogverblindende meubel- en verlichtingscollectie met levendige kleuren en reflecterende glans. De hele capsule collectie overstijgt bijna de tijd met zijn leuke en zorgeloze sfeer en verheerlijkt een speels ongedwongen manier van leven, gesymboliseerd door de première van de Sabot-fauteuil.

BAXTER @Salone del mobile beurs

Om hun nieuwe collectie te introduceren heeft Baxter een ruimte ontworpen die zich in niveaus ontvouwt: verschillende treden, een hangbrug en meerdere openingen zoals ramen wisselen elkar af en laten de ruimtes voortdurend van perspectief veranderen.

Op de stand van Baxter, een absolute internationale grootheid, zien we een oranje en blauw retro kleurpalet en Fresco achtige wanden gestoffeerde podiums en hoogpolige tapijten in combinatie met harde vloeren.

WITTMANN @Salone del mobile beurs

Milan Design Week Salon del Mobile Wittman

Foto by @female_interior_creators

POLS POTTEN @Salone del mobile beurs

Milan Design Week Salon del Mobile Pols Potten

DIMORE centrale

Een absolute must see tijdens Milaan met dit keer een nieuwe locatie en een 20 jarig bestaan. Binnen de presentatie ‘SILENCE’ stonden geluid, licht en beweging centraal met zilver in de hoofdrol en glossy wanden. Er werden vijf sferen neergezet, die je door ramen of kijkgaten bekijkt. Dromerige tijdcapsules ingesloten in opzettelijk ruwe dozen, die doen denken aan de fotosets van Irving Penn: vijf van elkaar verschillende interieurs, vijf identiteiten, vijf personages in stijl van Dimore.

ARTEMEST

Artemest opende de deuren van L’Appartamento, een elegant Milanees appartement uit de jaren 1930, samengesteld door zes prestigieuze internationale interieurontwerpbureaus: @annesophie.pailleret, @roisinlaffertykld, @moniomidesign, @ninamagonstudio, @styledhabitat en @tzed_architects. Naast de fantastische interieurs waren de historische wanden en plafonds in combinatie met goud en krachtige kleuren een ware inspiratie.

BENE_office “The Secret Garden”

Samen met prachtige creatieve studio @visual_citizens en uitstekende papierbloemkunstenaars @pompomfactory, evenals hun eigen unieke ontwerpers, creëerde Beneoffice een unieke kunstinstallatie die alle zintuigen activeert. Etherisch, creatief en sensueel – “The Secret Garden”

Download video: Milan Design Week Bene Office Secret Garden by Female Interior Creators

This is Denmark, terrein Alcova

CASSINA “Les Grands trans Parents”

De formele eenvoud van Esosoft van Antonio Citterio verhuist naar de slaapkamer met het Esosoft-bed, gedefinieerd door hetzelfde iconische aluminium exoskelet als het banksysteem. Deze hele setting wordt nog mooier door het lila blauwe plafond.

MONSTRUM studio “Solar Flare Sunset” Alcova (#orangeisthenewblack)

Foto’s & video by @female_interior_creators

Deel dit artikel