Toilet make-over met Marrakech Walls

Het toilet van Tertia was een heel normaal toilet. Een klein fonteintje tegen de wand, en tegels op de vloer en op de wand. En natuurlijk een toilet.

Maar wat nou, als je besluit dat je graag de wand wilt verven, en er zitten al tegels op?! De tegels verwijderen is één optie, maar Tertia had nog een andere optie: er overheen! Maar hoe dan? Ze legt het je uit!

https://www.youtube.com/watch?v=K2h_N0auEpA

Stap 1: Ontvetten

Als eerste werden de tegels goed ontvet met een ontvetter. Ze gebruikte hiervoor Super Cleaner. Dit is een universele ontvetter welke je zelf aanlengt met water.

Stap 2: Schuren

De tegels dof schuren. Verf blijft niet goed zitten op gladde, glimmende tegels. Om een betere hechting te bieden is het belangrijk om de tegels eerst dof te schuren. Hiermee gaat op oppervlak iets meer open staan waardoor de verf beter houvast heeft.

Stap 3: OmniPrim

Het aanbrengen van de OmniPrim. Dit is een primer voor een goede hechting tussen de tegels en de verf.

Stap 4: Muurglad

Natuurlijk wil je geen tegelvormen en voegen door je verf heen zien, daarom gebruikt Tertia muurglad om de wand egaal te maken. Deze dikke paste creëert een egale, gladde wand over de tegels heen.

Stap 5: WallPrim

Het aanbrengen van de WallPrim. Voordat je de Marrakech Walls aanbrengt is het belangrijk om de muur eerst voor te behandelen met WallPrim. De WallPrim zorgt ervoor dat de Marrakech Walls een goede hechting heeft op de ondergrond. De WallPrim heeft dezelfde kleur als de Marrakech Walls.

Stap 6: Watergedragen lak

Voor een mooi contrast met de Marrakech Walls komt er Pure & Original Traditional Paint lak op waterbasis als lambrisering.

Stap 7: Marrakech Walls

Dan dan is het nu tijd voor de Pure & Original Marrakech Walls! De verf wordt relatief dik opgezet, waarna deze enkele minuten de tijd krijgt om licht te drogen, maar nog wel nat blijft. Hierna wordt de verf bewerkt met de Marrakech Walls spatel om de bijzondere betonlook te creëren.

Stap 8: Tweede laag Marrakech Walls

Een tweede laag Marrakech Walls voor meer nuance en reliëf. Een tweede laag is niet per se nodig, maar is wel erg mooi. Dit brengt meer diepte met zich mee.

Silverplate Marrakech Walls De Kleurenwaaier Pure & Original

 

Stap 9: Italian Wax

De wand beschermen met Italian Wax. De Italian Wax beschermt het oppervlak tegen vuil en vocht. Erg handig bij het fonteintje!

De Italian Wax breng je aan met een schone, katoenen doek in een draaiende beweging. Je kunt ervoor kiezen om de finish mat te houden, dan laat je deze gewoon opdrogen. Kies je ervoor om deze hoogglans te polijsten, dan ga je na het drogen aan de slag met de polijst machine. Hoe meer de wax gepolijst is, hoe beter deze het water afstoot.

Soms is het nodig om meerdere lagen Italian Wax aan te brengen totdat het oppervlak verzadigd is, dit kun je testen door voorzichtig met een waterspuit wat water op de wand te nevelen. Als het de wand intrekt is deze nog niet voldoende verzadigd.

Stap 10: Afwerken

De finishing touch: een nieuwe vloer, plinten en fonteintje. Dit maakt het helemaal af!

Foto’s en video’s door Tertia van De Kleurenwaaier Maarsbergen. www.dekleurenwaaier.nl

Deel dit artikel